Business+ontmoet+business

08-02-2017 09:54

Geslaagde Business Ontmoet Business bijeenkomst bij La Oya in Venlo

Op dinsdag 7 februari vond de eerste bijeenkomst van Business Ontmoet Business van dit jaar plaats. Leden en andere geïnteresseerden werden van harte welkom geheten bij La Oya Center in Venlo. Na het welkomstwoord van Sofie Fest, hoofdredacteur van Noord-Limburg Business, vertelde eigenaresse Pauline Volkert over haar bijzondere onderneming.

De drijfveer achter La Oya Indonesia is dochter Jaimy, die het syndroom van Down heeft. Pauline was niet gelukkig met het resultaat van de bezuinigen in de zorg waarmee zij geconfronteerd werd toen Jaimy deelnam aan een project van begeleid wonen. Daarom besloot zij zelf een organisatie op te zetten met een platte, kleinschalige en flexibele organisatiestructuur, zonder de overhead van duur management en dito gebouwen.

Het resultaat is het La Oya Center in Venlo, dat naast een woonwinkel en een horeragelegenheid voor diverse zakelijke bijeenkomsten ook een dagbesteding voor kinderen zoals haar dochter Jaimy en vriendinnetje Jasmina is. Daarnaast wordt er iedere laatste vrijdag van elke maand een Indonesische avond met een 3-gangen diner bereid volgens grootmoeders recept. "Binnen deze horecagelegenheid kunnen mensen met een beperking binnen een veilige, rustige omgeving de kans krijgen om toegevoegde waarde aan hun leven te geven, door hun talenten te benutten. Bij commerciële activiteiten schakelen wij professionals van buitenaf in om de extra druk op te vangen, wat niet wegneemt dat onze eigen mensen in control blijven: zíj runnen de zaak en voelen dat ook zo. Het maakt ze trots en dat dragen ze uit. We betrekken ze bij alle processen, ook bij het aannemen van een nieuwe collega." Een deel van de winst investeert Pauline in activiteiten voor de interne vriendenclub, zoals een avondje naar de bioscoop, een dagje naar de Efteling of een vakantie, allemaal dingen die in de zorgsector wegbezuinigd worden. "Zo verrijken de kinderen zelf hun leven en hebben ze een doel om naartoe te werken, wat hen ontzettend motiveert. Het versterkt het bewustzijn van onze medewerkers ten aanzien van hun eigen kwaliteiten en dat maakt ze trots en meer zelfverzekerd. Wij denken niet in beperkingen, maar in talenten."

Na de presentatie van Pauline Volkert konden de deelnemers genieten van een heerlijk Indonesisch 3-gangendiner met soto ajam, rendang met nasi en sajoerboontjes en roedjak met spekkoek en ijs. Ook was er weer ruim de gelegenheid om in een informele sfeer te netwerken. 


Het team van Business Ontmoet Business bedankt alle deelnemers voor hun aanwezigheid en Pauline Volkert en haar collega's voor de gastvrijheid. De volgende Business Ontmoet Business bijeenkomst zal plaatsvinden op dinsdag 11 april tijdens event Connected in Theater de Maaspoort. Op bob.noordlimburgbusiness.nl zullen regelmatig updates worden geplaatst.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by