Nieuws

23-03-2017 14:43

Voorkom nodeloze fouten na oprichting van een GmbH

Duitsland staat er momenteel economisch buitengewoon goed voor. Daar moet dus wel handel inzitten voor Nederlandse bedrijven. De vraag is alleen, hoe bereik je deze markt? Allereerst door alle drempels uit de weg te ruimen die een Duitse afnemer ervan zouden kunnen weerhouden zaken met een Nederlands bedrijf te doen. Want Duitsers doen nu eenmaal het liefst zaken met Duitse bedrijven. Het is daarom raadzaam als Duits bedrijf onder Duitse bedrijven op te treden.

De GmbH is bij het middenbedrijf de meest populaire bedrijfsvorm. Eenmaal opgericht met een obligatoir stamkapitaal van € 25.000 kan men meteen aan de slag. Wel is het van groot belang vooraf een aantal zaken te behartigen. Doet de GmbH bijvoorbeeld zelfstandig zaken in Duitsland of bemiddelt het Duitse dochterbedrijf voor de Nederlandse BV? En hoe zijn de boekhouding en de fiscale verplichtingen daarop afgestemd? Regelmatig is ook de rol van de directeur van deze Duitse vennootschap in het geding; zo kan een directeur door fouten in zijn beheer plotseling weer aansprakelijk gesteld worden.

De modaliteiten van de oprichting van een GmbH, de onaantastbaarheid van het stamkapitaal en de implicaties van een alsnog mogelijke aansprakelijkheid van de directeur komen aan de orde tijdens de “Duitsland-Borrel” bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater op 19 april a.s. in Kleve. Nederlandse ondernemers kunnen hier hun vragen voorleggen aan de sprekers van deze bijeenkomst, de Rechtsanwälte Freddy Heinzel, Alexander Crämer en Christian Theissen. Daarnaast bestaat er gelegenheid met collega ondernemers te netwerken. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Informatie en aanmeldingsformulier: www.strick.de
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by