Nieuws

26-04-2017 16:19

Beter netwerken met Duitsers

Cultuurtraining en netwerkborrel voor ondernemers

Hoe je contacten legt met Duitse zakenpartners is het thema van het seminar ‘Netwerken met Duitsers’, dat op maandag 12 juni aanstaande van 13.30 tot 17.30 uur in Roermond plaatsvindt. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met Connect Limburg.

Om succesvol te zijn op de Duitse markt is goede taalkennis alleen niet voldoende. “Begrip van de culturele achtergrond en zakelijke gewoontes is essentieel”, zegt Ursula Brinkmann, directeur van IBI (Intercultural Business Improvement) en docente van het seminar. “Zo zal een Duitse zakenpartner vreemd opkijken wanneer hij direct bij het eerste contact al wordt getutoyeerd.” De Nederlandse manier van netwerken komt volgens Brinkmann in Duitsland niet altijd even goed over. “Wat voor Nederlanders kinderspel is, gaat veel Duitsers moeizaam af.”

De deelnemers aan het seminar worden doelgericht voorbereid op de cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland zodat ze frustraties in de omgang met hun buitenlandse zakenpartners kunnen voorkomen. Bovendien worden er typische Duitse netwerken gepresenteerd. De aangeleerde theorie kan na afloop van het seminar tijdens een kleine netwerkborrel met de Duitse deelnemers direct in praktijk worden gebracht.

Het seminar is gericht op ondernemers en managers die zich zakelijke relaties onderhouden met Duitsland en graag in contact willen komen met Duitse ondernemers. Aan het seminar kunnen maximaal 20 personen deelnemen. De deelnamekosten bedragen 249,- euro (excl. BTW). Leden van de Duits-Nederlandse Handelskamer krijgen 20 procent korting.

Aanmeldingen: Duits-Nederlandse Handelskamer, Eveline van Hooren, Tel. 0031 (0)70 3114 156, e-mail: e.vanhooren@dnhk.org.

Klik hier voor meer informatie


 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by