Nieuws

07-12-2017 15:05

Corendon winterzononderzoek: Tweederde Limburg verkiest overwinteren in warm land boven winter in Nederland

Limburgers slaan winter in eigen land liefst over door te overwinteren op zonnige bestemming

Gemiddeld zeggen zes op de tien Nederlanders de winterse kou en het slechte weer als voornaamste reden te hebben om op winterzonvakantie te vertrekken. Maar liefst 67% van de provincie Limburg zou zelfs het liefst de winter in Nederland overslaan en het koude seizoen te overwinteren in een warm land.

Verder blijkt uit een winterzon-analyse van Corendon dat 5% van de Nederlanders op winterzonvakantie vertrekt om de feestdagen te ontvluchten. Gemiddeld 37% van de Limburgse inwoners zou, als zij mochten kiezen, ook het liefst de feestdagen doorbrengen op een zonnige bestemming in plaats van aan het kerstdiner met familie. Al is 34% van Limburg juist wel graag met familie tijdens de feestdagen. De provincie Utrecht kiest het minst voor de winterzonvakantie.

10% Nederlanders viert komende feestdagen in de zon
De komende kerstdagen en jaarwisseling worden door ongeveer één op de tien Nederlanders gevierd of ontlopen op een winterzonbestemming. Zo’n 2% viert alleen de jaarwisseling in een zonovergoten land, gemiddeld 4% juist alleen de kerstdagen. Nog eens 4% viert zowel Kerstmis als oud en nieuw op winterzonvakantie. De favoriete maand om op winterzonvakantie te vertrekken is overigens met 23% niet december, maar de maand februari.

Curaçao en Spanje favoriete winterzonvakantie bestemmingen
Een klein deel van de vakantievierders (1%) maakt het niet veel uit waar de winterzonreis naartoe gaat, als de zon maar schijnt en het er warm is. Een kwart van de Nederlanders wijst Curaçao aan als ultieme winterzonbestemming. Gemiddeld 18% kiest voor de zachte winterzon op de Canarische Eilanden. Corendon heeft voor winter 2017 de nieuwe bestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.

Het winterzon-onderzoek is uitgevoerd onder 1520 respondenten die in het verleden een reis bij Corendon hebben geboekt. Meer informatie is terug te vinden op https://www.corendon.nl/winterzon-onderzoek
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by