Nieuws

28-03-2018 08:59

ZON opnieuw op lijst Best Workplaces

Koninklijke ZON heeft de 17e plaats op de lijst van Best Workplaces 2018 van Nederland behaald. De lijst is samengesteld op basis van empirisch onderzoek van Great Place to Work® Nederland. Jaarlijks worden de hoogst scorende organisaties onderscheiden als Best Workplaces van Nederland. Afgelopen dinsdag werd de lijst van 2018 bekend gemaakt.

Great Place to Work® Nederland onderzoekt de mate van vertrouwen, trots en plezier binnen organisaties. Op basis van de antwoorden van medewerkers op een vragenlijst van 58 stellingen en de evaluatie van het werkgeversbeleid wordt de lijst van Best Workplaces van Nederland bepaald. Alleen organisaties die op beide onderdelen de minimum score behalen mogen een jaar lang de Best Workplace titel voeren.

Sinds een aantal jaren stimuleert en faciliteert ZON nadrukkelijk en op diverse terreinen dat medewerkers zich ‘Thuis bij ZON’ voelen. "Deelname aan het jaarlijkse Great Place to Work medewerkeronderzoek is voor ons een objectieve meetstok om te kijken in welke mate we daarin slagen. De resultaten in de afgelopen paar jaar geven aan dat we duidelijk op de goede weg zijn. Het feit dat we nu voor het tweede achtereenvolgende jaar het predicaat Best Workplace krijgen is natuurlijk iets waar we ontzettend trots op zijn", aldus Michiel F. van Ginkel, Algemeen directeur van ZON.

René Brouwers, directeur van Great Place to Work® Nederland: "Niet iedere organisatie behaalt de lijst in verband met strikte criteria. Het is een resultaat om trots op te zijn. Wij vragen de mening van medewerkers op vijf waarden: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Die waarden zijn gekoppeld aan prestaties. Dat kunnen wij staven met 30 jaar onderzoek, want zo lang gebruiken we deze methodiek al. Wij zijn het enige onderzoek dat niet alleen vraagt naar de mening van de medewerkers, maar ook het beleid van de werkgevers meeweegt. Door die koppeling te maken krijgen organisaties inzicht in de effectiviteit van hun beleid. Het onderzoek is empirisch onderbouwd en praktisch toepasbaar.”

Jaarlijks doen wereldwijd 6.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by