Nieuws

10-04-2018 09:51

Venrayse bakker ontwikkelt eiwitrijk brood voor sporters en senioren

Rob Santegoets van Bakkerijk Vedder uit Venrayontwikkelde een nieuw brood met de meeste eiwitten en de minste koolhydraten van al haar broden tot nu toe. Het brood is speciaal bedoeld voor sporters en ouderen die willen werken aan een gezonde spieropbouw of juist het behoud van spieren. Het zou sporters moeten helpen om tot meer spieren te komen. Voor mensen vanaf een jaar of vijftigzou het brood moeten bijdragen aan het behoud van spiermassa. Want of we nu willen of niet. Ergens tussen de veertig en de vijftig begint de afname van spiermassa.

Dat steeds meer mensen bewust eten en rekening houden met hun gezondheid, merken ze bij Bakkerij Vedder al geruime tijd. Klanten stellen vragen over voedingswaarde en de herkomst van ingrediënten. Steeds meer klanten kiezen voor vezelrijk brood, voor volkorenbrood, meergranenbrood en voor brood op basis van gezonde zaden en pitten. Ze horen van hun artsen en diëtisten dat het gezond is voor hun darmen, spieren en botten envoor het voorkomen een hoog cholesterol, een hoge bloeddruk endiabetes type 2. Het bracht Rob Santegoets op het idee om een speciaal brood te ontwikkelen voor sporters.Want voor een goede spieropbouw is naast training ook een goede voeding belangrijk. Het nieuwe brood “Krachtpatser” is bovendien bedoeld voor ouderen die graag fit en goed ter been willen blijven. Ook voor hen is het belangrijk om te werken aan spierbehoud en een gezonde spieropbouw. Door actief en in beweging te blijven maar ook door te kiezen voor gezonde eiwitrijke voeding.

Rob Santevoets koos bij de ontwikkeling van zijn nieuwe brood “krachtpatser” voor eiwitrijke ingrediënten. Brood met een hoog percentage eiwit laat zich jammer genoeg lastig bakken. Er ontstaan snel grote gaten in het brood. De smaak van eiwitrijk brood is al snel droog, niet echt lekker van smaak en heeft een onaangename consistentie. Krachtpatser bevat daarom de precies de juiste verhouding aan eiwitrijke ingrediënten en traditionele ingrediënten als tarwe, gerst, lijnzaad en zonnebloempitten. Die zorgen voor lekker veel smaak en extra veel vezels.Santevoetsinvesteerde veel tijd in de ontwikkeling van het juiste bakprocedé. Ook de juiste duur en manier van knedenbleken cruciaal met als de juiste baktemperatuur en tijd. Het nieuwe brood Krachtpatser bevat drie maal zoveel eiwit en nog maar 10% van de hoeveelheid koolhydraten dan traditioneel brood.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by