Nieuws

18-06-2018 16:34

Internationaal Beeldhouwsymposium Baarlo Steengoed

Van 9 tot en met 30 juni 2018 wordt in kastelendorp Baarlo een drieweken durend internationaal beeldhouwsymposium georganiseerd. Naast de alom bekende kunstwerken uit staal van kunstenaar Shinkichi Tajiri krijgt Baarlo nu ook een aantal uit steen gemaakte beeldhouwwerken.

De zes internationale kunstenaars zijn Venlonaar Hans Reijnders (NL), Lien-Chin Hou (Taiwan), Leonard Rachita (Frankrijk), Esfandyar Moradpour (Iran), Radoslan Sultov (Bulgarije ) en Hiroyuki Asano (Japan). Op de kasteelweide van kasteel De Erp gaan ze uit diverse soorten gesteente unieke beeldhouwwerken maken. Bezoekers kunnen gedurende deze periode de beeldhouwers gratis en live aan het werk zien.

Doel van het beeldhouwsymposium is om beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen en om kunst en cultuur onder de aandacht te brengen. Tevens worden er workshops, rondleidingen en gastlessen georganiseerd voor jong en oud. De basisschooljeugd, het voortgezet onderwijs maar ook de Academisch beeldende kunsten in Maastricht en Breda zijn betrokken bij het project. Ook senioren en mensen met een beperking worden actief betrokken bij het symposium.

De zes gerealiseerde beeldhouwwerken worden in 2019, ter ere van net 800-jarig bestaan van Baarlo, aangeboden aan de gemeenschap en worden verspreid door het dorp geplaatst.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by