Nieuws

30-08-2018 13:26

Logistic Force Academy lanceert cursus Leefstijl Vitaal Succes voor logistieke bedrijven en personeel

CCV onderschrijft belang van vitaliteit voor logistiek ondernemend Nederland

Vitaal logistiek personeel is goud waard. Helemaal in tijden van personeelskrapte. Opleider Logistic Force Academy en gezondheidsorganisatie Vitaal Succes hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw opleidingsproduct: Leefstijl Vitaal Succes. De voor Nederland unieke opleiding, inmiddels in gebruik bij Kempen Transport in Venlo, is bedoeld voor logistiek personeel, van chauffeurs tot directie. De cursus bevat een leefstijlmeting, een vitaliteitscheck, advies en een follow-up. Het CCV onderschrijft dit belang door de Leefstijl Vitaal Succes cursus op te nemen in het opleidingsaanbod van Logistic Force Academy voor de Nascholing code 95.

Het belang van vitaliteit en een duurzame inzetbaarheid van logistiek personeel neemt sterk toe. Een toenemende krapte op de arbeidsmarkt, de wens om ziekteverzuim terug te dringen en personeelsprestaties te verhogen liggen hieraan ten grondslag. Leefstijl Vitaal Succes is een product dat door Vitaal Succes is ontwikkeld op basis van jarenlange  ervaring en heeft inmiddels een prachtig opgebouwd trackrecord bij een diversiteit aan bedrijven. Richard Stiphout, eigenaar van de gezondheidsorganisatie: “Door onze jarenlange ervaring bij een groot aantal bedrijven in verschillende branches, kunnen wij dit snel vertalen naar de behoeften van het bedrijf. Dit heeft nu zelfs geleid tot deze specifieke opleiding voor de logistieke sector. De druk op bedrijven om iets te doen aan de hoge verzuim/burn-out percentages is groot. Met onze unieke werkwijze geven we pragmatische adviezen waarmee vaak op eenvoudige wijze ziekteverzuim  te verlagen is en we het werkplezier kunnen vergroten.”

Code 95 Leefstijl niet effectief genoeg
Na  de positieve reacties op de vitaliteitsmetingen bij kantoorpersoneel van Kempen Transport , ontstond de vraag van directie en chauffeurs om deze metingen ook in de leefstijlopleiding code 95 in te passen. Logistic Force Academy en Vitaal Succes zijn van mening dat de huidige manier waarop veel bedrijven omgaan met leefstijl binnen de code 95 opleidingen niet effectief genoeg is. De leefstijlopleiding die nu vaak gegeven wordt is een algemene opleiding over met name voeding en beweging. Vitaal Succes heeft deze opleiding persoonlijker gemaakt, zodat medewerkers in de logistieke sector zich daadwerkelijk herkennen in deze cursus.

Twee soorten opleidingen
Uit het voornemen om de opleiding persoonlijker en effectiever te maken kwam Leefstijl Vitaal Succes voort. Het is een opleiding die Logistic Force Academy in twee vormen aanbiedt. Bart Derkx: “Tot en met acht personen, vaak chauffeurs, verzorgen we de opleiding intern bij een bedrijf. Daarbij voeren we per persoon een meting uit. Bij groepen van negen tot zestien personen nemen we twee werknemers als voorbeeld en schetsen we een beeld. De opzet werkt, niet alleen bij Kempen Transport, maar bij logistieke werknemers in zijn algemeenheid.”

Het belang van fysiek, mentaal en emotioneel in balans zijn
Logistieke medewerkers die deelnemen aan de opleiding krijgen een persoonlijke meting aangeboden. Dit is de start van de opleiding en van daaruit zal Vitaal Succes informatie geven over wat een gezonde leefstijl inhoudt en wat iemand kan veranderen aan zijn of haar leefstijl. Drie doelstellingen kenmerken de cursus: fysieke risico’s kunnen voorkomen, werknemers bewust laten zijn van het belang van een goede fysieke en mentale conditie én noodsituaties kunnen beoordelen.

‘Mensen praten erover’
Over de noodzaak van de Leefstijl Vitaal Succes opleiding zijn Derkx en Stiphout duidelijk: “We merken dat dit zorgt voor een positieve sfeer, meer drive en bovendien praten mensen erover. In drie maanden tijd is er voor individuele werknemers al een enorme vooruitgang te boeken.” Cursisten leren hoe ze moeten omgaan met afvalstoffen die in het lichaam komen en hoe ze op hun gewicht kunnen letten. Stiphout: “Het is eigenlijk heel simpel. Verander je een paar zaken in je leven, dan neem je heel wat risico’s weg. Voor logistieke ondernemers is dit een uitgelezen kans om iets te doen aan werkdruk en stress en uitval te reduceren.” 

Derkx en Stiphout zeggen erg blij te zijn met het signaal dat de Nederlandse overheid en het CCV afgeven door deze Leefstijl Vitaal Succes cursus op te nemen in het programma van Logistic Force Academy voor de nascholing code 95. “Het belang van vitaliteit en duurzaamheid voor Logistiek Nederland neemt almaar toe. Het is prachtig om te zien hoe we hier nu concreet een bedrage aan kunnen leveren!”

Vitaliteitsprogramma Vitaal Succes opleiding bij Kempen Transport met enthousiasme ontvangen. (links Richard Stiphout, midden Karel Hermans , rechts Bart Derkx) Foto: Together 4 Business
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by