Nieuws

14-11-2018 09:08

Bijeenkomst over kansen toegankelijk toerisme

Verblijfsaccommodaties, horecagelegenheden, cultuurinstellingen, evenementorganisatoren en andere toeristisch-recreatieve bedrijven in Noord- en Midden-Limburg zijn van harte uitgenodigd om op 22 of 28 november deel te nemen aan een bijeenkomst over ‘toegankelijk toerisme’. De bijeenkomsten vinden plaats in het Grafschafter Museum in Moers en Viller Mühle in Goch. 

“Bij onze Duitse buren is het toegankelijker maken van toeristische voorzieningen al langer een thema. Het is interessant om te horen én te zien hoe in Duitsland wordt omgegaan met toegankelijk toerisme én waarom toegankelijkheid moet, kan en uiteindelijk ook loont”, aldus de organisatoren over het doel van de bijeenkomst.

Soms zijn kleine aanpassingen nodig, af en toe is een grotere inspanning gevraagd, maar meestal is een andere benadering al voldoende. Feit is dat het in alle gevallen loont om te investeren in het toegankelijk(er) maken van een verblijfsaccommodatie, horecagelegenheid of bezienswaardigheid voor mensen met een handicap. Toegankelijk toerisme zorgt, zo is uit onderzoek gebleken, aantoonbaar voor nieuwe impulsen én voor meer omzet.

Toch worden kansen nog niet altijd gegrepen. Voor veel ondernemers is toegankelijkheid nog onbekend terrein. Wat vraagt het van mij en van mijn bedrijf? Hoe kunnen wij op deze ontwikkeling inspelen? Welke investeringen, in tijd en geld, zijn in dat geval nodig?

Gluren bij de buren
Een aantal toeristisch-recreatieve organisaties in de grensregio nodigt ondernemers en organisaties van harte uit om kennis te komen nemen van hoe de Duitse buren met dit thema - dat daar al langer in ontwikkeling is – omgaan. Tijdens de bijeenkomsten geeft Wouter Schelvis, senior adviseur toegankelijkheid bij Zet, een toelichting op het thema. Aansluitend vindt een rondleiding plaats en kunnen de aanwezigen letterlijk ‘gluren bij de buren’.

De bijeenkomst op donderdag 22 november vindt plaats in het Grafschafter Museum in Moers, die van woensdag 28 november in de Viller Mühle in Goch-Hommersum. Beide bijeenkomsten beginnen om 9.30 uur en duren tot maximaal 12.00 uur. Deelname aan de bijeenkomsten is kosteloos. Het project ‘Toegankelijk toerisme’ wordt mogelijk gemaakt door het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU).

Geïnteresseerden kunnen zich tot vrijdag 16 november aanstaande via e-mail info@rbtlandvancuijk.nl aanmelden, onder vermelding van de namen van de personen die deelnemen en de voorkeurslocatie.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by