Nieuws

21-09-2016 16:12

Crowdfunding Week van 11 t/m 13 oktober op drie KvK-locaties

Crowdfunding gaat volgende fase in: financiering voor groeiondernemersSteeds vaker passen gevestigde ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf crowdfunding toe. Tegelijkertijd blijft het juist voor deze ondernemers lastig te bepalen of en op welke manier het voor hen werkt: zij associëren crowdfunding met start-ups en zijn beperkt op de hoogte van de mogelijkheden om hun groei op deze manier te financieren. Daarom slaan de branchevereniging Nederland Crowdfunding en de Kamer van Koophandel de handen ineen voor Crowdfunding Week. Op drie locaties in Nederland kunnen groeiondernemers ontdekken hoe crowdfunding hen kan helpen aan groeifinanciering.
 
In de eerste helft van 2016 werd er door Nederlandse ondernemingen en projecten 86 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Daarbij heeft crowdfunding inmiddels in alle denkbare sectoren en branches haar intrede gedaan. Volgens Simon Douw, directeur van branchevereniging Nederland Crowdfunding, gaat deze financieringswijze een volgende fase in: ‘Crowdfunding is uit de pioniersfase en stapt door naar groei. Ook gevestigde ondernemers beginnen het succes te zien en grijpen de kans aan om samen met een crowd financiering op te halen. Zo halen ze niet alleen geld op, maar ook ambassadeurs van hun bedrijf. We verheugen ons erop om tijdens Crowdfunding Week meer ondernemers te laten zien hoe je deze financieringswijze inzet voor groei.’
 
Crowdfunding Week is een initiatief van de Kamer van Koophandel en branchevereniging Nederland Crowdfunding om ondernemers te informeren over de mogelijkheden en onmogelijkheden van crowdfunding. De week wordt ondersteund door het Ministerie van Economische Zaken. Van 11 t/m 13 oktober aanstaande spreken ondernemers en crowdfunding experts elkaar op:

-Dinsdag 11 oktober: KvK Eindhoven, J.F. Kennedylaan 2, Grote Zaal
-Woensdag 12 oktober: KvK Arnhem, Kronenburgsingel 525, Gelderse Poort
-Donderdag 13 oktober: KvK Groningen, Leonard Springerlaan 15, Goudkantoor
 
In één middag kunnen groeiondernemers leren hoe zij succesvol de eerste stappen zetten in het vormgeven van een crowdfunding campagne en wat de uitdagingen en risico's zijn die horen bij crowdfunding. Op alle drie de dagen is het ook mogelijk de KvK financieringsdesk te bezoeken.
 
De entree is gratis, inschrijving kan via deze website.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by