Nieuws

21-09-2016 16:16

Scope: the future is yours

Door nieuwe technieken staan we aan de vooravond van grote veranderingen. Robots, drones, internet-of-things en big data veranderen de maatschappij, zorgen voor nieuwe businessmodellen en veroorzaken nog grotere levens veranderende innovaties. En hoe zit het dan met jouw baan in, laten we zeggen, 2025? Bestaat deze eigenlijk nog wel? Natuurlijk kun je afwachten tot het zover is óf… je zorgt dat je goed voorbereid bent.
 
Op 8 november organiseert de Junior Kamer Venlo de eerste editie van Scope. Een event voor alle young professionals die een kijkje willen nemen in de toekomst. Uitgangspunt is het jaar 2025. Wat gebeurt er allemaal en waar sta jij dan? Topspreker Richard van Hooijdonk houdt een inspirerende lezing over wereldwijde trends, technologie en marketing. Hij neemt je mee naar beroepen van de toekomst. Ruim 300.000 mensen bezochten zijn inspiratiesessies in binnen- en buitenland.
 
Scenario denken
Een ander onderdeel van het programma is de workshop ‘scenario denken’. Het voorspellen van de toekomst blijft natuurlijk moeilijk, het denken in scenario’s is daarom vaak een goed alternatief. Je kunt dan op meer paarden wedden. De scenario’s die we gaan schetsen helpen je na te denken over jouw positie in de komende jaren. Welke keuzes ga jij maken en waar liggen jouw kansen. Aan de hand van verschillende scenario’s ga je samen met andere young professionals aan de slag en probeer je antwoorden te vinden.
 
Het event wordt afgesloten met een borrel.
 
Kaarten bestellen
Scope vindt plaats op dinsdag 8 november om 16.00 uur bij Fontys International Campus Venlo en is bedoeld voor elke young professional die het belangrijk vindt om zichzelf te blijven ontwikkelen. Kaarten zijn online te bestellen via www.jci-venlo.nl en kosten € 29,50 (excl. fee). Het aantal kaarten voor dit event is beperkt.
 
Junior Kamer Venlo
Junior Kamer Venlo is een vereniging met zo'n 25 leden en maakt deel uit van JCI Nederland, dat op haar beurt weer is aangesloten bij JCI International. JCI staat voor Junior Chamber International, in Nederland voorheen ook bekend als Junior Kamer. JCI International is een van de grootste netwerken ter wereld met als doel de persoonlijke ontwikkeling van haar leden, onder het motto ‘Learning by Doing’. De leden van JCI Venlo hebben belangstelling voor zakelijke netwerken, persoonlijke en internationale contacten en willen zich daarnaast inzetten voor positieve veranderingen in de maatschappij. Met het event ‘Scope: The Future is Yours’ wil Junior Kamer Venlo een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van young professionals in de regio.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by