Nieuws

17-10-2016 09:36

Emmaus Feniks Tegelen ontvangt € 40.000,- van het VSBfonds

De stichting Beheer Onroerende Zaken Emmaus Feniks in Tegelen heeft een bijdrage toegezegd gekregen van  € 40.000,- van het VSBfonds voor de verbetering van de culturele ruimte binnen het gebouw van Emmaus Feniks. Met name de kapel in dit voormalige klooster zal ingericht worden als culturele ruimte, waar een scala van activiteiten kan plaatsvinden als concerten, tentoonstellingen, lezingen, seminars, e.d. De nieuwe functie betekent ook een uitbreiding van mogelijkheden voor de binnen Emmaus Feniks verblijvende daklozen om zinvolle werkervaring op te doen. Bestuur, bewoners en vrijwilligers zijn het VSBfonds dan ook zeer erkentelijk voor haar steun.

VSBfonds is een van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. De inkomsten die jaarlijks vrijkomen uit het vermogensfonds geeft het fonds een maatschappelijke bestemming. In de afgelopen vijfentwintig jaar steunde het fonds zo'n 40.000 projecten, samen goed voor een donatiebedrag van € 700 miljoen. Het fonds ondersteunt initiatieven die bijdragen aan een samenleving waarin iedereen actief meedoet, zich betrokken voelt en de kans heeft persoonlijk en maatschappelijk te groeien Dit doet het fonds door projecten te ondersteunen met geld, kennis en netwerken. Het VSBfonds is actief op drie gebieden: Mens & Maatschappij voor sociale initiatieven die meedoen als doel hebben, Kunst & Cultuur voor plannen waardoor meer mensen kunnen genieten van kunst en cultureel erfgoed en Beurzen voor studenten die in het buitenland verder willen studeren of onderzoek doen.

De bijdrage van het VSBfonds beschouwt het bestuur als een erkenning van het werk, dat zij ten behoeve van dakloze mensen in de regio Venlo verricht. Door hen tijdelijk een dak boven het hoofd te bieden, door hen een nieuw levensritme te laten ervaren, door hen zinvolle werkervaring op te laten doen, kunnen de bewoners weer terugkeren in de gemeenschap en zich zelfstandig een nieuw bestaan creëren. Ook naar de toekomst toe wil Emmaus Feniks deze mensen daarbij graag de helpende hand bieden. De steun van het VSBfonds is daarvoor een belangrijke stimulans.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by