Nieuws

18-10-2016 16:49

Realisatie van het Hart van Mook weer een stap dichterbij

De gemeente Mook en Middelaar, KlokBouwOntwikkeling BV en Zorggroep Zuid Gelderland hebben zowel een koopovereenkomst als een anterieure exploitatie overeenkomst afgesloten. De verkoop van deze grond  is een startmoment voor een belangrijke ontwikkeling in de kern van Mook. Het is een plan dat voorziet in een groeiende behoefte aan woningen voor verschillende doelgroepen.
 
Inwoners die zorg behoeven en niet meer zelfstandig kunnen wonen, waren voorheen aangewezen op instellingen buiten onze gemeente. Met de investering door ZZG kunnen zij in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen dicht bij de andere voorzieningen in het centrum van Mook.

Het bouwprogramma bestaat uit 24 appartementen voor ‘Beschermd Wonen’ en 13 appartementen met het label ‘Beschut Wonen’. Het deel ‘Beschermd Wonen’ is bedoeld voor mensen die een dusdanige zorgvraag hebben dat er 24-uurs aanwezigheid van professionele ondersteuning nodig is. ‘Beschut Wonen’ is bedoeld voor mensen met een minder complexe ondersteuningsvraag. Deze mensen zijn afhankelijk van een integrale aanpak van wonen, services, welzijn, dienstverlening en zorg om zelfstandig te kunnen wonen.
De investering van ZZG voorziet niet alleen in een woon- en zorgbehoefte maar levert ook een belangrijke bijdrage aan onze economie. Omdat het voor ZZG een heel nieuwe ontwikkeling is, ontstaan er zo’n  50 tot 60 nieuwe arbeidsplaatsen en wordt ZZG één van de grootste werkgevers in onze gemeente. Dit staat nog los van de spin-off die deze ontwikkeling binnen onze eigen gemeente heeft, bijvoorbeeld op het gebied van food.
 
Deze verkoop maakt het ook mogelijk dat KlokBouwOntwikkeling de gronden van Mooiland verwerft. Samen met de ontwikkeling van ZZG ontstaat er een compleet plan dat tevens voorziet in woningen voor jongeren en starters in het Hart van Mook. Een deel van de woningen zal levensloop bestendig worden gebouwd. Het gaat hier in totaal om 9 tot 13 woningen. Over de definitieve invulling wordt nog gesproken.
“Het college verwacht met deze overeenkomst een belangrijke stap te hebben gezet om aan de woningbehoefte van verschillende doelgroepen te kunnen voldoen. Realisatie van betaalbare woningen heeft hierin voorop gestaan,” aldus wethouder Wienhoven, verantwoordelijk portefeuillehouder. ”Ik zie deze stap als een aftrap voor nog meer ontwikkelingen in het Hart van Mook”.
 
Nu er een overeenkomst is over de verkoop van de gronden en de stedenbouwkundige opzet, wordt er een start gemaakt met het opstellen van het ontwerpbestemmingsplan. Tijdens deze procedure zal er nog een informatieve bijeenkomst gehouden worden. Daarover worden de inwoners later geïnformeerd.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by