Nieuws

29-11-2016 09:04

Numidia grote winnaar tijdens jaarlijkse FD Gazellen Awards

Maar liefst 18 ondernemingen uit Limburg, 91 uit Noord-Brabant en 7 uit Zeeland zijn dit jaar bekroond met een FD Gazellen Award. Dit zijn er 10 meer dan vorig jaar. De landelijke lijst kent een toename van 127 snelst groeiende ondernemingen: vorig jaar 490 FD Gazellen, dit jaar 617. Limburg won dankzij Numidia uit Herten (Roermond), de handelaar in zuivelproducten, de allergrootste prijs van de dag. Dit is de Gouden FD Gazellen Award in de categorie Groot voor de regio Zuid.  
 
Met de FD Gazellen Awards zet Het Financieele Dagblad de snelst groeiende ondernemingen in Nederland in de schijnwerpers. Zij behaalden allen een gemiddelde omzetgroei van 20% of meer over de afgelopen drie jaar. Vorig jaar waren in de regio Zuid aanzienlijk minder ondernemingen genomineerd voor de FD Gazellen Awards: 19 ondernemingen uit Limburg, 81 uit Noord-Brabant en 6 uit Zeeland. 

Tijdens de feestelijke bijeenkomst bij het Evoluon Eindhoven werden uit de 116 FD Gazellen negen ondernemers uit de regio Zuid bekroond tot winnaars van de avond, namelijk tot Gouden, Zilveren of Bronzen FD Gazellen.

Voor Limburg is dit:
Categorie Groot (10 mln euro of meer)
-Gouden FD Gazelle, Numidia B.V. uit Herten – gemiddelde omzetstijging van 253%

Winnaar categorie Groot FD Gouden Gazelle Numidia algemeen directeur Han van Hagen en commercieel directeur Aziz Mahnin

Drang naar ondernemerschap
Jan Bonjer, hoofdredacteur van het FD, ziet de continue ambitie bij FD Gazellen. “Onderzoek onder FD Gazellen toont aan dat zij dit jaar in een volgende fase zijn beland. Hun belangrijkste thema op dit moment is het werven van nieuw gekwalificeerd personeel. Daarnaast kijken zij voor hun activiteiten veelal al over landsgrenzen heen en hebben een duidelijke strategie om via nieuwe kanalen niches op te zoeken. Graag geeft het FD vanavond in deze regio’s ondernemerschap weer een boost.” 

Innovatiekracht in Limburg
De winnende onderneming voor Limburg is Gouden FD Gazelle Numidia een groothandel in zuivelproducten uit Herten (Roermond). Managing Director Han van Hagen over het succes: ‘De afgelopen jaren hebben we een prima groei doorgemaakt, inmiddels verschepen we onze producten naar meer dan 60 landen. Vorig jaar hebben we in Singapore een kantoor geopend voor de handel met de Aziatische markt. Een Gouden FD Gazelle winnen heeft voor ons weldegelijk impact. Op ons kantoor in Limburg hebben we hoger opgeleid personeel nodig voor functies binnen commercie en logistiek. Het winnen van de Gouden Gazelle helpt ons bij het opbouwen van naamsbekendheid en het werven van de juiste mensen.’

De FD Gazellen Awards 2016 is een initiatief van Het Financieele Dagblad en Company.info en wordt mede mogelijk gemaakt door Topicus, Business Boost (MKB Nederland en ING) en Payper.    
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by