Hostellerie De Neerhof

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2007

| mei 2007 | met: suzanne schmitz | restaurant |

Uitzicht

Naast een uitstekend restaurant en een terras aan het water, beschikt Hostellerie De Neerhof ook over een vijftal hotelkamers en een heuse suite. Gasten die van ver komen voor bijvoorbeeld een vergadering of een familiefeest, hebben zo de gelegenheid om te overnachten in stijl. Lichte, stijlvolle kamers met ook hier een prachtig uitzicht over de Maas.

Particuliere, maar zeker ook zakelijke gasten weten De Neerhof te vinden. Vergaderingen, seminars of brainstormsessies worden gehouden in de zaal, waarbij het personeel zorg draagt voor de lunch, koffie en thee en ook beschikt het restaurant over hulpmiddelen als flip-over of projectieschermen. Als rust en ruimte een meeting ten goede komen, dan is De Neerhof een ideale bestemming; prettig vergaderen waarbij de pauzes gebruikt kunnen worden voor een frisse neus op het aangrenzende terras.

Voor iedereen

Noord Limburg Business sprak met Suzanne Schmitz, een van de drie nieuwe eigenaren die sinds januari de scepter zwaaien. Samen met haar collega’s Robert Kamphuis en Stan Kessels namen ze de zaak over van de vorige eigenaar. Ze vertelt over de ambities voor de komende jaren: “Alle drie kennen we De Neerhof al omdat we er in het verleden gewerkt hebben. Vorig jaar kregen we de kans om de zaak te kopen en dat hebben we gedaan. We streven naar iets meer laagdrempeligheid, zodat iedereen zich welkom voelt. Voorheen richtte het restaurant zich voornamelijk op het luxe segment, terwijl ook de mensen die gewoon een kopje koffie komen drinken, welkom zijn.

Wat maakt De Neerhof nu zo speciaal? We vroegen het aan Schmitz: “Uiteraard is er de ligging pal aan de Maas, hoog gelegen met een weids uitzicht. Vroeger maakte het gebouw deel uit van kasteel ‘De Keverberg’ en vervulde het de rol van bijgebouw. Overblijfselen van die periode tref je nog steeds, ondanks de vernietiging door de Duitsers in de oorlog. Verder liggen we mooi gelegen tussen de steden Roermond, Venlo, Eindhoven en zelfs Düsseldorf. Gasten kunnen zo gemakkelijk een dagtripje maken. Voor mij is vooral de omgeving een groot pluspunt. De rust, de ruimte en de stilte. We krijgen regelmatig gasten die voor zakelijke doeleinden naar hier toe komen. Weg van de drukte.”

Hostellerie De Neerhof; een rijke historie, een serene sfeer en met de nieuwe eigenaren ook nieuwe inspiratie voor de komende jaren.

Ruimte en rust

Hostellerie De Neerhof mag met recht een baken genoemd worden in het Limburgse Kessel, gelegen tussen Roermond en Venlo. Pal aan de rivier de Maas ontvangt men al sinds jaar en dag haar gasten in een informele, gezellige en intieme sfeer. Een diner, een feestavond, een receptie of gewoon een kopje koffie; het kan allemaal. Tel het magnifieke uitzicht op de Maas erbij op en het is duidelijk: De Neerhof is geen ‘gewoon’ restaurant.

‘We krijgen regelmatig

gasten die voor zakelijke

doeleinden naar hier toe

komen. Weg van de drukte’

| BUSINESS | noord limburg | |

Auto Arena Dealer van het jaar 2007

Bij de jaarlijkse verkiezing van de Audi dealer van het jaar is AutoArena, met vestigingen in Venlo, Venray en Panningen, dit jaar als allerbeste uit de bus gekomen. Op de meetpunten klanttevredenheid, technische kennisniveau en het behaalde marktaandeel scoorde AutoArena het beste. Tijdens het recentelijk gehouden jaarlijkse Audi congres mocht het Audi team van AutoArena de felicitaties en bijbehorende trofee in ontvangst nemen.

Afgelopen zomer wist het technisch service team van AutoArena al de nationale finale van de Audi Twin Cup winnend af te sluiten en eindigde bij de internationale finale in Valencia, waaraan 25 landen deelnamen, op een keurige vierde plaats.

Handen ineen voor Ondernemersloket

Minder bureaucratie, minder regels, minder rompslomp en een fundamentele verbetering van de dienstverlening aan ondernemers in Noord- en Midden-Limburg. Dat is in een notendop de inhoud van de intentieverklaring die op maandag 26 februari werd getekend door Mark Verheijen (wethouder Economische Zaken & Financiën in Venlo), Harry Loozen (voorzitter van de Kamer van Koophandel Limburg), en Herman Vrehen (gedeputeerde van de Provincie Limburg).

De gemeente Venlo is dit jaar gestart met haar ambitieuze programma ‘De XII werken’ waarbij gerichte acties op twaalf gebieden moeten leiden tot een aanzienlijke vermindering van ambtelijke bureaucratie. Ook de provincie heeft zich in haar programma ‘Klantdenken’ deze periode sterk gemaakt voor deregulering en minder bureaucratie.

Werk maken van jeugdwerk

De provincie Limburg heeft in het kader van het thema ‘Jong zijn in Limburg’ een bedrag van € 300.000,- uitgetrokken voor drie projecten die jongeren zonder startkwalificatie via een leerbaan en/of stage naar werk geleiden (€ 100.000,- voor elk project). Het gaat om de projecten ‘Aan de Slag’ van Gilde Opleidingen, ‘Leren werken in de praktijk: de beroepspraktijkvorming (BPV)’ van Leeuwenborg Opleidingen en ‘Met jongeren werken aan perspectief’ van Arcus College. Veel jeugdige werklozen en voortijdige schoolverlaters zijn gebaat bij de mogelijkheid om via een combinatie van werken en leren alsnog een diploma te halen. Hiermee krijgen ze een nieuwe kans op een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

Gilde Opleidingen Roermond gaat samen met CWI, de regiogemeenten en de vmbo-scholen jeugdige werklozen zonder startkwalificatie begeleiden en bemiddelen naar een leerbaan en een opleiding in de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Doel van het project is dat van de 250 werkloze jongeren die zich zonder leerbaan melden, er 150 starten met een BBL-opleiding en dat 120 jongeren dankzij begeleiding van de functionaris jeugdwerkloosheid een leerbaan vinden.

| | noord limburg | BUSINESS|

| business news | mei 2007 |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by