Château De Raay

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2007

Vergaderen in stijl

Het is niet altijd even gemakkelijk om in slechts twee pagina’s een beschrijving te geven van een bedrijf. In het geval van conferentieoord en vergaderhotel Château De Raay, moet je er eigenlijk geweest zijn om er iets over te kunnen zeggen. Toch doet Noord Limburg Business een dappere poging; we reisden af naar Baarlo en spraken met General Manager Suzanne Bohlander.

| | noord limburg | BUSINESS|

| vergaderen | Overnachten | mei 2007 |

Château De Raay is een rustiek, sfeervol en landelijk gelegen hotel, even buiten het centrum van het Limburgse Baarlo. Het voormalige kasteel, dat tot het einde van de vorige eeuw gebruikt werd als klooster, mag zich vandaag de dag rekenen tot een van de toplocaties op het gebied van overnachten, zakelijk vergaderen en lekker ontspannen. Sinds twee jaar opereert Château De Raay onder de vlag van de Sandton Hotelgroep, waardoor men de afgelopen periode kon werken aan kwaliteitsverbetering, zowel in de breedte als in de diepte.

Kunst

Op het zonovergoten terras, met uitzicht op het uitgestrekte gazon en de royale waterpartij, spreken we met Suzanne Bohlander. Sinds begin dit jaar heeft zij de algemene leiding over De Raay. Ze vertelt: “De Raay moet uitgroeien tot één van de toplocaties voor vergaderingen van Nederland. We willen dat bereiken door een kwalitatief hoogstaand product, gecombineerd met persoonlijke elementen die ons nét dat beetje extra geven. We richten ons met name op de zakelijke vergadermarkt. Een- of meerdaagse vergadersessies door bedrijven die iets extra’s verlangen. Maar ook voor de privé-gast is het Château met name in de weekends een uitermate geschikte locatie om er even helemaal tussenuit te zijn. Niet op de laatste plaats vanwege het lekkere eten uit de keuken onder leiding van Dylan van Hirtum. Wij denken dat we die toegevoegde waarde bieden door te kiezen voor een onorthodoxe inrichting, met nadruk op modern design en Limburgse gastvrijheid. Verder is Château De Raay verweven met kunst en kunstenaars.”

Het vroegere kasteel, dat halverwege de vorige eeuw nonnenklooster werd, is begin deze eeuw omgetoverd tot hotel waar kunst een grote rol speelt. Op de kamers, in de gangen, buiten op het gras; overal hangen en staan kunstwerken tentoongesteld. Schilderijen, beelden, vreemde attributen die ervoor zorgen dat geen enkele ruimte gelijk is aan de andere. Geen twee kamers lijken op elkaar. Bohlander: “We hebben zelfs vaste gasten die steeds vragen naar die ene specifieke kamer vanwege de uitstraling en het design.”

Oud en nieuw

We krijgen een uitgebreide rondleiding door het complex van De Raay. De wintertuin als verbindend element tussen het oude en het nieuwe, de wijnkelder met zijn donkere gewelven en zijn comfortabele fauteuils voor een intieme borrel en natuurlijk krijgen we een aantal kamers te zien. Kamers waarvan er geen twee precies hetzelfde zijn, zo werd ons beloofd. Bohlander heeft geen woord teveel gezegd. Afgezien van de fraai vormgegeven wastafels, vervaardigd uit hout en marmer, is elke kamer uniek. Bohlander vertelt: “Omdat we te maken hebben met een oud kasteel, zijn alle kamers anders qua ruimte en mogelijkheden. Schuine of rechte wanden, meer of minder ruimte, lichte of juist donkere kamers.”

Het meest opvallende is echter de inrichting. Daar waar de ene kamer gekenmerkt wordt door soberheid en ingetogen schilderkunst, is de andere kamer een explosie van kleur, contrast, vervreemding en moderniteit. Je waant je even in de werkkamer van kunstenaar Andy Warhol, in plaats van in een hotelkamer. Dankzij een groot aantal kunstenaars, die allemaal een kamer ‘onder handen’ hebben mogen nemen, is er die grote diversiteit. Ingemetselde barbiepoppen, knalroze bijzettafels, custom made behang; het is allemaal mogelijk. Wat alle kamers echter gemeen hebben, is een comfortabel bed, koffie- en theevoorzieningen en een luxe badkamer met (lig)bad.

Vergaderen

We lopen over het uitgestrekte gazon richting het gebouw waar de vergaderzalen zich bevinden. Links het trouwprieeltje, rechts een fonkelende waterpartij en daarnaast de overdekte kruidentuin voor de keuken. Ook buiten manifesteert de kunst zich in de vorm van beelden en abstracte vormgeving. Bohlander wijst op het vergadercomplex: “Onder het gebouw komt dit jaar nog onze wellness voorziening: een sauna en een massagesalon. Het past wat ons betreft helemaal in het concept van stijlvol vergaderen en heerlijk ontspannen.” Binnen laat ze de verschillende vergaderzalen zien. Ruime zalen, voorzien van alle moderne techniek zoals beamers en draadloos internet. In tegenstelling tot de gemiddelde vergaderzaal, waar uniformiteit en TL licht de boventoon voeren, heeft De Raay ook hier gekozen voor de persoonlijke aanpak. Houten vloeren, staande en hangende kunstuitingen en een inrichting die in alle vergaderzalen weer anders is.

Veel groen, veel ruimte, een grote collectie kunst en uitstekende vergader- en overnachtingsfaciliteiten; dat is Château De Raay. Toch vragen we aan Bohlander wat dit vergaderoord volgens haar nu zo uniek maakt. Ze hoeft niet lang na te denken: “De combinatie van historie in de vorm van het voormalige kasteel en de eigenwijze inrichting. Mensen zijn op zoek naar nieuwe ervaringen, naar prikkelingen. Hier worden alle zintuigen op een prettige manier aangesproken. Ik heb klanten gesproken die het omschreven als ‘een mooie laagdrempelige ervaring, iets wat je altijd bijblijft’. Het kasteel vertelt zijn eigen verhaal, dat is het mooie. Het is aan ons om die ervaring nog verder te verbeteren. Een uitdaging voor de komende jaren.”

nadruk op modern design en

Limburgse gastvrijheid

| mei 2007 | Overnachten | vergaderen |

| BUSINESS | noord limburg | |

‘Mensen zijn op zoek

naar nieuwe ervaringen,

naar prikkelingen’

Afvalverwerking gaat commercieel

De gemeente Venlo stopt met het ophalen van bedrijfsafval in de binnenstad en de omliggende woonwijken. Vanaf dit jaar wordt het afval opgehaald door commerciële afvalbedrijven. De voornaamste reden dat de gemeente de ophaal van restafval, kringloopgoederen en klein chemisch afval uit handen geeft is het streven om het straatbeeld afvalvrij te maken. Winkeliers en andere ondernemers worden verplicht om het afval op eigen terrein op te slaan. Bedrijven die geen eigen opslagplaats hebben kunnen tegen vergoeding, gebruik maken van de ondergrondse afvalcontainers van de gemeente.

Het ophalen van papier, glas en grof vuil zal wel in handen blijven van de gemeente. Volgens de ondernemers is dit al goed geregeld en zou een verandering alleen maar slechter uitpakken.

Lagotronics start met verbouwing van Maasbrug te Venlo

In opdracht van de gemeente Venlo is Lagotronics op woensdag 11 April 2007 gestart met de installatie van 450 meter LED verlichte brugleuning, gesitueerd op de Maasbrug te Venlo. In samenwerking met Absoluut Glastechniek (glasleverancier), Scheuten Glasgroep (bedrukken van het glas) en Thijssen (railingfabrikant) worden 122 leuningpanelen van 3.70 meter gefabriceerd, welke voorzien zijn van afbeeldingen van de skyline van de gemeente Venlo, gebaseerd op de gepatenteerde drukmatrix van Lagotronics BV. Speciaal voor dit project is een licentie verleend aan Scheuten Glasgroep om de bedrukking mogelijk te maken en daarmee het mogelijk makend om de vormgeving van de afbeeldingen te verlichten. Deze afbeeldingen zullen middels LED s’avonds verlicht worden, waardoor de Maasbrug een hoge attentie waarde krijgen zal. Lagotronics maakt gebruik van een uitgebreid assortiment van LED verlichtingsproducten, waaronder de DecaLED® IP Strips. Mede daardoor garandeert Lagotronics een watervaste installatie. Op dinsdag 2 mei zal de vernieuwde brug geopend worden door Koningin Beatrix.

Henkjan Smits op netwerk event

Waarom is de ene ondernemer succesvoller dan de andere? Wat is hun geheim? Natuurlijk zijn er veel factoren die de mate van succes bepalen, maar de belangrijkste factor blijft de ondernemer zelf. Deze maakt het verschil. Daarover kwam Henkjan Smits, bekend van Idols en X-factor vertellen in zalencentrum d’n Binger in Meijel. Smits heeft een boek geschreven, waarin hij duidelijk maakt dat de X-Factor niet uitsluitend voor de entertainmentbranche is weggelegd, maar voor iedereen van toepassing is en van belang om doelen in het leven te halen. Jong en Succesvol is een bijeenkomst voor jonge ondernemers op weg naar succes. Jong en Succesvol gaat over dromen, durven, doen en doorzetten. Andere sprekers waren Caroline Maessen van attractiepark Toverland in Sevenum. Een vrouw die dromen had, heeft en die ze keer op keer weet te verwezenlijken. Leen Zevenbergen heeft het boek “En nu laat ik mijn baard staan” geschreven. Daarin geeft hij aan dat het anders moet. Als leidinggevende en inspirator ontwikkelde Leen Zevenbergen een geheel eigen visie op de noodzaak van Creatief Ondernemen en Sprankelend Inspireren. De presentator van de avond was Fons Houben, van de Media Groep Limburg.

| business news | mei 2007 |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by