VVV Zakenmanifestatie

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2007

‘Zakenmanifestatie VVV Venlo groot succes’

Op 5 en 6 juni werd de zakenmanifestatie van de VVV Venlo Businessclub gehouden. Een mooie gelegenheid voor de diverse sponsors om zich aan het publiek te presenteren. Ruim tachtig aangesloten businessclubleden hadden een stand in het ruime paviljoen, dat speciaal voor dit tweedaagse evenement was neergezet. Noord Limburg Business sprak achteraf met Marco Boogers, medeorganisator van de zakenmanifestatie.

| | noord limburg | BUSINESS|

| zakenmanifestatie | Businessclub | juli 2007 |

Tevreden over het evenement?

“Ja, achteraf kunnen we alleen maar tevreden zijn. Met ruim tweeduizend bezoekers is de manifestatie goed bezocht, ondanks het warme weer die dagen. De kwaliteit van de stands en het algemene niveau van de organisatie geeft alle reden tot blijdschap. Cijfers geven zelfs aan dat we dit jaar weer meer bezoekers hebben gehad in vergelijking met het jaar daarvoor. Ook de standhouders zijn tevreden. We hebben de tweede dag een rondje over de beursvloer gemaakt, om de reacties van onze businessclubleden te peilen. Men vond wel dat het aantal bezoekers wat aan de lage kant was, maar daar staat tegenover dat het wel de juiste mensen waren om zaken mee te doen.”

Zal de promotie van VVV Venlo

ervoor zorgen dat de

businessclub groeit?

“Dat ligt wel in de lijn der verwachting. Voorzichtige schattingen geven aan dat de VVV Venlo Businessclub eind dit jaar met ongeveer honderd leden is gegroeid. De promotie naar de eredivisie heeft daar ongetwijfeld mee te maken. VVV heeft inmiddels de status van voetbalclub met regionale uitstraling, een club waar ook mensen uit Venray en Roermond zich mee kunnen identificeren. Dat geldt dus ook voor bedrijven en (semi)overheden in de regio Noord Limburg.”

Wat waren voor u nu de hoogtepunten van de manifestatie?

“Ik vond de discussie tussen de beide wethouders economische zaken van de gemeenten Venlo en Roermond erg interessant. Vooral omdat laatstgenoemde toezegde om mee te willen denken over de toekomst van VVV. Erg leuk was ook het feit, dat ze hebben afgesproken om een tijdje van post te wisselen, om zo te zien waar de ander mee te maken heeft. Het zal de samenwerking ten goede komen. Verder was het voetbalforum leuk om bij te wonen. Het ging over talentontwikkeling, de bouw van een nieuw stadion en de samenwerking met PSV.”

Gaat u zaken wijziging bij de

volgende manifestatie?

“We zijn net begonnen aan de eerste evaluatie, maar er zijn reeds enkele verbeterpunten die we willen aanpakken. In de eerste plaats gaan we kijken of het tijdstip wel gunstig is. Veel mensen zijn toch op vakantie, dus het is wellicht slim om een datum later in het jaar te prikken. In elk geval moet het paviljoen beter uitgerust worden voor mooi weer; het was nu wel erg warm binnen. Voor veel mensen wellicht een reden om het strand te verkiezen boven de manifestatie. Toch overheerst de tevredenheid. Wij hebben een uniek concept en de VVV businessclub behoort tot de grootste van Noord Limburg. Genoeg reden om op de ingeslagen weg door te gaan.”

Een geanimeerde discussie: Venlo vs Roermond

ijs zorgde voor verkoeling

| juli 2007 | business news |

Bruls voor beperking

Burgemeester Hubert Bruls van Venlo onderschrijft volmondig het voorstel van minister van BZK Ter Horst om gemeenten zelf de leeftijdsgrens voor zwak alcoholhoudende drank te laten bepalen. Bruls had liever gezien dat de verhoging van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 landelijk werd ingevoerd, maar vindt het voorstel van de minister een uitstekend alternatief. Bruls: “Net als in vele andere regio’s kent ook de regio Venlo, en daarmee Venlo zelf, een alcoholprobleem bij jeugdigen. Steeds meer jongeren drinken alcohol op een steeds jongere leeftijd. Ik vind dat een ernstig maatschappelijk probleem met ongewenste gezondheidsrisico’s. Daar heb ik als burgemeester een taak in, en die neem ik graag op. Zo is Venlo een van de weinige gemeenten in Nederland waar een alcoholverbod voor de openbare ruimte geldt voor de gehele gemeente (sinds 1 mei jl). Het verhogen van de leeftijdsgrens vind ik een prima aanvullend instrument. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om wat ík vind: ik wil graag stimuleren dat dit onderwerp op de agenda komt te staan van onze eigen gemeenteraad, en op de agenda van andere regiogemeenten. Ook wil ik op korte termijn met Horeca Nederland en de lokale horecaondernemers over dit onderwerp in gesprek gaan.”

Venlo moet fairtrade gemeente worden

Bedrijfsleven wil offensief tegen administratieve lasten

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben het kabinet voorstellen gedaan om de aanpak tegen administratieve lasten nu eens echt aan te pakken. Hun plan gaat uit van een integrale aanpak, met een grote betrokkenheid van het bedrijfsleven. Het programma mag niet vrijblijvend zijn. Het moet zich richten op zowel regels, vergunningen, toezicht en een harde taakstelling. De ondernemersorganisaties vragen in een brief het kabinet om een stevig offensief in te zetten in de strijd tegen de administratieve lastendruk. Ondanks de inspanningen van de afgelopen jaren, is de noodzaak hiertoe alleen maar toegenomen. Beperking van regeldruk draagt bij aan een versnelling van de economische groei, zo schrijven ze.

| BUSINESS | noord limburg | |

De gemeente Venlo kan op korte termijn een fairtrade gemeente worden. Dat houdt in dat de gemeente een voorbeeld geeft aan bedrijven, organisaties en burgers, om een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving en dat er oog is voor eerlijke handel, producten en internationale samenwerking.

Dat staat in het programmavoorstel ‘Venlo Millenniumdoeleinden 2015’, dat is opgesteld door een initiatiefgroep bestaande uit medewerkers van maatschappelijke organisaties en mensen op persoonlijke titel, die zich inzetten om een bijdrage te leveren aan de realisatie van de millenniumdoeleinden in de Venlose samenleving. Maastricht en Groningen werken ook aan het fairtrade label en Venlo kan de derde gemeente in ons land worden met dit positieve etiket. “De inzet voor fairtrade kan het positieve imago van Venlo extra glans geven”, aldus de initiatiefgroep.

Verantwoord schoonmaken

Een trend in het onderwijs is om steeds meer scholen te fuseren tot een grote stichting. Met name de laatste jaren zie je de (basis)scholen de handen in elkaar slaan om de kosten te drukken. Uiteraard kan een gezamenlijke stichting de niet onderwijs gerelateerde werkzaamheden doelmatiger en beter oppakken. Bovendien is de fusie ook uit financieel oogpunt aantrekkelijk.

| productnieuws | Schoonmaken | juli 2007 |

Tenslotte kan men gezamenlijk voordeliger werken. Echter iedere school heeft een eigen identiteit. Dit kan natuurlijk problemen met zich meebrengen als de samenwerking te veel verplicht wordt gesteld. Een ander bijkomend verschijnsel is dat de stichting vaak niet goed op de hoogte is van de werkzaamheden e.d. op iedere school afzonderlijk. Neem bijvoorbeeld de schoonmaak; iedere school maakt op zijn eigen manier en volgens eigen regels schoon. Uiteraard wil iedere school dit goed doen. De expertise ontbreekt echter vaak. Gaat men daarbij de scholen onderling vergelijken dan treft men een willekeur van schoonmaakmiddelen, -materialen en –methodes aan. Een standaardisatie is hier meer dan welkom, mede omdat het ministerie van VROM de regels aanscherpt. Als eerste is een deugdelijke inventarisatie gewenst van oppervlakten en status van de materialen zoals vloerbedekking, deuren, sanitair, verlichting etc. Aan de hand hiervan kan er een eensluidend schoonmaakprogramma opgesteld worden om alle scholen op hetzelfde niveau schoon te maken. De keuze is dan om de schoonmaak of uit te besteden of door eigen medewerkers te laten verzorgen.Hierna volgt de implementatie van het nieuwe programma en de nieuwe methodes. Een goede begeleiding van alle medewerkers is hier noodzakelijk. De toetsing gebeurt verder door de VSR methode. Door op deze manier te werken krijgt men alle onderdelen goed in zicht, verbeterd de kwaliteit van de schoonmaak en kan men zelfs nog financiële voordelen behalen. Facility Support in Venlo en Geleen is een bedrijf dat de expertise hiervoor in huis heeft en het gehele proces begeleidt en implementeert. Dit is al bij diverse scholenstichtingen aangetoond en uitgevoerd.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by