Deloitte

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2008

Topadvies bij financieringsvraagstukken

Kredietcrisis, Basel II, durfkapitaal, overnames, de financiële wereld is volop in beweging en u zult deze termen dan ook regelmatig tegenkomen in uw dagelijkse praktijk. Het optimaal financieren van een bedrijf is voor u als ondernemer van groot en permanent belang. De genoemde ontwikkelingen maken het er echter niet altijd eenvoudiger op om de beste oplossing te realiseren. Hoe kun je dat wel doen? De adviseurs en accountants van Deloitte beperken zich niet tot het verlenen van voor de hand liggende accountancy diensten. Wij zijn vooral gericht op het naar een hoger plan tillen van uw organisatie. Als er een financieringsaanvraag speelt is het goed voor u om een financieel specialist van Deloitte in te schakelen. Zij beschikken over een ruime ervaring in de financiële wereld (hebben vaak gewerkt in de bancaire sector) en weten hun wegen hierin te vinden. Het uiteindelijke doel is om samen met u het vraagstuk op te lossen en te komen tot de optimale financieringsstructuur, waarbij u gedurende het proces alle aandacht kunt blijven richten o de dagelijkse gang van zaken van uw bedrijf. Ondernemers hebben behoefte aan proactieve advisering, betrokkenheid, snelle doorlooptijden van aanvragen en uiteindelijk het verkrijgen van acceptabele condities. Kortom, er doen zich dus bijna dagelijks momenten voor dat u bij de financiering van uw bedrijf stil kunt staan. Ons advies is om hier niet aan voorbij te lopen maar permanent de uitdaging aan te gaan deze te optimaal en fit te houden. Deloitte kan u hierbij in alle zich voordoende situaties optimaal van dienst zijn. Is uw interesse gewekt of staat u voor de uitdaging een nieuwe investering te financieren neem dan vrijblijvend contact met de heer Hans Rutten (partner van Deloitte Venlo) of de heer Silvano Cergnul (financieel specialist van Deloitte). Ons telefoonnummer: 077-350222.

Rabobank Wereldwijd

Zakendoen houdt niet op bij onze landsgrenzen. Waar ter wereld u ook zaken wilt doen, de Rabobank is u graag van dienst. De Rabobank weet de weg en brengt de wereld een stukje dichterbij. Wij zijn met ruim tweeduizend vestigingen actief in meer dan vijftig landen en hebben een groot netwerk met internationale zakelijke partners. Een financiering in het buitenland hoeft niet ingewikkelder te zijn dan een financiering in Nederland. Als u overweegt uw bedrijfsactiviteiten uit te breiden in het buitenland, dan beschikken wij over de kennis om u optimaal te adviseren over de financieringsmogelijkheden. Wij leggen contact met onze specialisten in het buitenland. Zij hebben de benodigde kennis van de lokale juridische en fiscale structuur en zij zijn bekend met de plaatselijke gewoonten. Zakendoen in China is niet hetzelfde als in Nederland, maar het hoeft niet moeilijker te zijn. Wij adviseren u graag.

Irritatie over handhaving

De handhaving tijdens evenementen in Venlo leidt tot irritatie bij bezoekers, horecaondernemers en organisatoren. Spoort het huidige stelsel van regels en vergunningen met het beleid om evenementen te ondersteunen en de horeca attractiever te maken? Dat vraagt GroenLinks in een brief aan het Venlose college. Directe aanleiding zijn klachten van (beboete) kasteleins tijdens de Nach van ‘t Limburgs Leed onlangs. GroenLinks wil weten of het college de irritaties herkent en er wat aan wil gaan doen. Venlo is een stad met ambitie, met jaarlijks vele grote evenementen met een regionale uitstraling. Venlo wil een gastvrije stad zijn. Bij grote projecten als de Maasboulevard en Q4 wordt grote waarde gehecht aan attractieve horeca, stelt GroenLinks. En is het zaak om irritaties te verminderen of weg te nemen. De coalitiepartij pleit daarom voor nader overleg met horeca en organisatoren.

| | noord limburg | BUSINESS|

| business news | september 2008 |

| september 2008 | business news |

Verhuisd

Jota Communicatietrainingen is  kortgeleden verhuisd van Venlo naar Schinheuvel 15, 5953 BD Reuver. Drs. Johanna Leentvaar CT,  startte haar eenmansbureau in 2002. Zij is ervaren docent, trainer en opleidingskundige, internationaal  gecertificeerd door  The International Board of Certified Trainers. Zij maakt opleidingsplannen en geeft trainingen in mondelinge en schriftelijke communicatie. Onder bepaalde condities is Educheque-subsidie mogelijk.

Geen banengroei in 2009

Het midden- en kleinbedrijf in Nederland is somber over de economische ontwikkelingen volgend jaar. Ruim 80 procent van de bedrijven verwacht in 2009 voor het eerst in jaren geen toename van het aantal banen, terwijl de groei van de omzet en winst terugloopt. Dit blijkt uit de onlangs gepresenteerde economische barometer, die ondernemersorganisatie MKB-Nederland jaarlijks laat uitvoeren door het onderzoeksinstituut EIM. Vorig jaar ging het midden- en kleinbedrijf nog positief het nieuwe jaar in. Nu is dat omgeslagen in pessimisme. Twee derde van de ondernemers is negatief over de economische situatie. Minder dan 20 procent gelooft nog in een positieve ontwikkeling van de economie.

‘Mensen bouwen minder pensioen op dan ze denken’

Het overgrote merendeel van de Nederlanders denkt bij pensionering 70 procent of meer van het laatst verdiende loon te ontvangen. Dit is echter meer uitzondering dan regel, zelfs als iemand veertig jaar deelneemt aan een pensioenregeling. Dat stellen onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij voerden een onderzoek uit in opdracht van verzekeraar Aegon. “De perceptie van mensen over de hoogte van hun pensioen strookt niet met de werkelijkheid”, stelt Herman Kapelle, buitengewoon hoogleraar fiscaal pensioenrecht en directeur van adviesgroep Aegon Adfis. Vooral carrièremakers moeten zich zorgen maken. “In de afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden van regelingen die gunstig waren voor werknemers die carrière maakten, naar regelingen die gunstig zijn voor werknemers zonder of met weinig carrière”, aldus onderzoekster Pauline Bakker.

Geen 50-kilometerzone

In het ontwerpplan van de reconstructie van de N275 aan Maasbree is geen plaats voor een 50-kilometerzone vanaf de rotonde Valderend tot bij de Beukenstraat. Daarmee gaat de provincie niet in op de wens van de Maasbreese gemeenteraad, dat zich zorgen maakte over de veiligheid en geluidsoverlast op het betreffende gedeelte van de weg. Volgens de provincie is de toepassing van geluidsabsorberend asfalt en verkeersremmende maatregelen voldoende om deze problemen te verhelpen.

Bewindslieden op bezoek bij Xerox en Numac

Minister Piet Hein Donner en staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid brachten onlangs een werkbezoek aan Xerox en Numac. Bij beide bedrijven konden ze constateren dat de kabinetsplannen ten aanzien van kennisontwikkeling en leeftijdsbewust personeelsbeleid al lang dagelijkse praktijk zijn. Het bezoek dat minister Donner aan Numac, specialist in machineonderhoud & procesoptimalisatie bracht, vloeide voort uit de Senior Power Prijs 2007. Deze ontving het bedrijf recent op de HR-beurs in Utrecht voor, zoals het juryrapport luidt ‘het baanbrekende werk dat verricht is om de organisatie op alle fronten en leeftijdsgroepen vitaal te houden’. De prijs is een initiatief van de Regiegroep Grijs Werkt en is ingesteld om leeftijdbewust personeelsbeleid te stimuleren.

| BUSINESS | noord limburg | |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by