Theater De Maaspoort

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2008

Zakelijk genieten

Gelegen aan de Maas ligt het epicentrum van cultureel Venlo. Het domein van kunst en cultuur, op loopafstand van het centrum. We hebben het dan natuurlijk over Theater de Maaspoort. Al sinds jaar en dag komen mensen uit Venlo, maar ook van ver daarbuiten om te genieten van de meest uiteenlopende voorstellingen. Van cabaret tot toneel en van opera tot dans. Het theater beschikt over een Grote en Kleine Theaterzaal en diverse kleinere vergaderzalen. Ook heeft het een eigen restaurant, voor gasten die voorafgaand aan een voorstelling of na een vergadering sfeervol willen dineren. Voor de zakelijke markt heeft Theater de Maaspoort veel in huis. We praten erover met marketing manager Anja Broekman.

| | noord limburg | BUSINESS|

| incentive | Cultuur | september 2008 |

Volgend jaar viert Theater de Maaspoort haar 25-jarig bestaan. Een heugelijk feit dat ongetwijfeld wordt aangegrepen voor een feestje. In al die jaren hebben tal van gerenommeerde artiesten het theater aangedaan. Ook dit jaar valt er weer veel te genieten voor cultuurminnend Venlo. We noemen een U2.nl, Wereld Winter Circus Venlo, Level 42, dansshow African Footprint maar ook nationale bekendheden zoals Hans Teeuwen, Herman Finkers en Claudia de Breij staan dit jaar op het programma. Het is slechts een kleine greep uit het dikke programmaboek 2008-2009. Directeur Marcel ’t Sas en zijn team hebben wederom een line up die staat als een huis. Voor jong en oud, voor groot en klein, voor particulieren en voor bedrijven.

Zakelijk

“Voor het tweede opeenvolgende jaar gaan we extra aandacht besteden aan die laatstgenoemde doelgroep”, zo vertelt Broekman. “Vorig jaar zijn we begonnen met 11 bedrijven en dit jaar hebben we al een verdubbeling gerealiseerd. Zakenmensen hebben het druk, maar ze komen graag met hun relaties langs voor een voorstelling. Wij denken met een vernieuwd pakket te kunnen voldoen aan hun wensen. Op maat, flexibel en voor ieder wat wils. Met dat aanbod gaan we vanaf nu actief reclame maken. Op de website is een gedeelte speciaal voor de zakelijke markt ingericht, er is een speciale brochure en ik kan zeggen dat de reacties tot nu toe positief zijn. Eigenlijk is het heel eenvoudig; bedrijven zorgen voor hun relaties en gasten, wij zorgen vervolgens voor een onvergetelijke avond.”

Ze vertelt: “De basis van het zakelijke arrangement bestaat uit drie pakketten: Totaal, Deluxe en Superieur. We bekijken ze stuk voor stuk. Bedrijfsarrangement Totaal biedt al enorm veel mogelijkheden. Zo krijgt u als bedrijf als eerste het programma en zo bent u verzekerd van twintig 1e rangs plaatsen. Voorafgaand aan iedere voorstelling is er een driegangenmenu in het TheaterRestaurant, bereid door een van Venlo’s meest prestigieuze restaurants: Valuas. Ook tijdens en na de voorstelling ontbreekt het aan niets. In de pauze wordt er een glas Brut Royal champagne geschonken en ook na afloop is er een drankje naar keuze. Verder krijgen bedrijven die het Totaal Bedrijfsarrangement kiezen hun bedrijfsnaam op de website, een kwart pagina advertentie in de seizoensbrochure en als klap op de vuurpijl ontvangt het bedrijf toegangskaarten voor de jaarlijkse sponsoravond. Een evenement waarbij ook de bedrijfsnaam uitgebreid wordt vermeld.”

Ster

Het Deluxe Bedrijfsarrangement is grotendeels gelijk aan het Totaalpakket, waarbij de mogelijkheden net een tikje uitgebreider zijn. Zo ontvangen bedrijven niet twintig maar dertig 1e rangsplaatsen en in plaats van een kwart pagina is er een halve pagina advertentie gereserveerd in de seizoensbrochure. En dan is er nog het Bedrijfsarrangement Superieur, voor bedrijven die het maximale willen. Veertig plaatsbewijzen 1e rang, het bedrijfslogo op een cocktailgebakje, de bedrijfsnaam verbonden aan een voorstelling naar keuze en een paginagrote advertentie in de seizoensbrochure. Voor alle drie de arrangementen geldt dat bedrijven gratis gebruik maken van de parkeergarage Roermondse Poort. Restaurant Valuas, even buiten het centrum en met royaal uitzicht op de Maas, heeft een Michelinster. Een betere garantie voor uitmuntende gerechten is niet denkbaar.

Naast deze uitgebreide arrangementen biedt Theater de Maaspoort tal van andere mogelijkheden voor het bedrijfsleven. Met maar liefst zeven zalen, waaronder een grote congreszaal, kunnen bedrijven hier terecht voor vergaderingen, cursussen, symposia, bedrijfsfeesten of recepties. Wie ooit op bezoek is geweest, weet dat Theater de Maaspoort ideaal gelegen is ten opzichte van het centrum. Er is een ruime parkeergarage en het treinstation is op loopafstand. Op dit moment krijgt de Maasboulevard een grondige renovatie, waarna Venlo er een aantrekkelijk stukje stad bij heeft. Winkels, terrassen, een passantenhaven en gezellige terrasjes. Als alles klaar is behoort de omgeving van Theater de Maaspoort ongetwijfeld tot het meest bruisende gedeelte van Venlo. Kunst, cultuur, shopping en ontspanning gecombineerd.

Toppers

Terug naar het Theater, terug naar Anja Broekman. Wat zijn volgens haar nu de ‘highlights’ van het nieuwe seizoen? “Er staan een aantal prachtige voorstellingen op het programma. Persoonlijk kijk ik uit naar bijvoorbeeld Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat van Joop van den Ende. Ook hebben we zes fantastische opera’s geprogrammeerd, waaronder Tosca en La Traviata. En ik ben erg benieuwd naar de nieuwe voorstellingen van Theo Maassen, Herman Finkers en Guido Weijers.” Als laatste tip noemt Broekman African Footprint, een spektakelshow vol dans en (audio)visuele hoogstandjes. Natuurlijk zijn we ook nog even benieuwd waar de voorkeur van de meeste zakelijke gasten naar uitgaat. Broekman: “De meeste dames gaan voor een mooie musical of een opera, terwijl cabaret altijd een populaire keuze is. En het mooie is; met een van onze arrangementen hebben ze altijd eerste keuze en altijd op de eerste rang.”

| september 2008 | Cultuur | incentive |

| BUSINESS | noord limburg | |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by