Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2009

Doelenstichting zoekt naar projecten

Wiertz Personeelsdiensten maakte in maart bekend dat haar goede doelenstichting ‘Orange Angel Foundation’ nieuwe projecten zoekt. Deze stichting werd in 2006 opgericht door de van oorsprong Limburgse uitzendorganisatie. De goede doelenstichting ‘Orange Angel Foundation’ richt zich onder andere op het ondersteunen van vrijwilligersprojecten in Nederland. ‘Orange Angel Foundation’ ziet vrijwilligerswerk als ultiem gebaar om uiting te geven aan Maatschappelijk Betrokken Leven en wil daarom ruime steun verlenen aan allerhande projecten. Wiertz Personeelsdiensten roept verenigingen, stichtingen, organisaties en individuele personen daarom op om de informatie omtrent het sponsorbeleid na te lezen op de algemene website www.wiertz.com. Verzoeken kunnen via de aanvraagpagina op de website worden ingediend bij het bestuur van de stichting ‘Orange Angel Foundation’.

Economische ontwikkeling

De gemeente Venray wil de komende vier jaar de economische ontwikkeling van de gemeente nauwlettend in het oog gaan houden. Venray doet dat door zich te abonneren op het Vestigingenregister Limburg van het onderzoeksbureau E,til uit Maastricht. Ook laat het jaarlijks een rapportage over de ontwikkeling van de lokale economie opstellen door datzelfde bureau. De gemeenteraad van Venray heeft in december 2008 de Economische Visie vastgesteld. Daarin is aangekondigd dat de ontwikkeling van de lokale economie jaarlijks wordt gemonitord. Aangezien Venray zelf geen data hierover verzamelt, heeft het college besloten om bij het bureau E,til uit Maastricht een basisbestand over de Venrayse bedrijvigheid aan te schaffen. Ook is het bureau verzocht om jaarlijks een rapportage over de economische ontwikkeling van de gemeente op te stellen. Wethouder Heldens vindt de opdracht aan het bureau een logisch gevolg van de Economische visie. “In onze Economische visie hebben we de ontwikkeling van Venray vanaf 1996 in beeld gebracht. Het is voor mij helder dat we nu ook moet kijken hoe onze economie zich de komende jaren ontwikkelt. Dit kan informatie opleveren die van belang is bij de uitvoering van de economische visie.”

Besluit gebouwen Floriade

De colleges van de gemeenten die samen de regio Venlo vormen, hebben op 14 april een besluit genomen over de kantoorgebouwen die op het Floriadeterrein gebouwd moeten worden. Door de economische situatie is het nodig dat zowel provincie als de regiogemeenten financieel bijdragen om deze gebouwen te realiseren. De gebouwen moeten ook na de Floriade in 2012 permanent onderdak bieden aan innovatieve ‘groene’ ondernemers, dienstverleners en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. In totaal gaat het om drie gebouwen. De regiogemeenten staan in voor Villa Flora. Financiering van het aandeel van de gemeenten kan worden afgedekt met door de provincie toegezegde herindelingsgelden. Het gaat daarbij om een bedrag van tussen de 6 en 8 miljoen Euro. Het Poortgebouw van de Floriade (Innova-complex) komt voor rekening van de provincie. Een derde gebouw, dat Venlo Greenpark en Freshpark met elkaar verbindt, wordt mee gefinancierd uit de grondexploitatie en een lopende Europese subsidie. Op 1 juli wordt een definitieve beslissing genomen. Op die datum moet  blijken hoe de belangstelling van het bedrijfsleven is om deel te nemen in deze projecten. Ook de gemeenteraden van de regiogemeenten moeten zich nog uitspreken over het voorstel.

Uw totale oplossing voor

de invulling van alle

denkbare facilitaire zaken.

• Technisch onderhoud aan gebouwen

en installaties,

• Legionella preventie,

- Risico Analyse

- Aanpassingen installatie

- Uitvoering beheersplan

• Schoonmaak consultancy

• Bedrijfshulpverlening

Venrayseweg 102e, 5928 RH Venlo

Gewandeweg 5, 6161 DJ Geleen

Postbus 3306, 5902 RH Venlo

Telefoon 077 - 3 99 88 11

Fax 077 - 3 99 88 12

Website: www.facility-support.nl

mail: info@facility-support.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by