Testverslagen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2009

Zakelijk golfen

op een landgoed

Vijf jaar na oprichting is Golfbaan Landgoed Bleijenbeek te Afferden een golfbegrip. Diverse golfers komen vanuit heel Nederland naar de landelijk gelegen golfclub toe om in alle rust te kunnen genieten van het golfen in de prachtige natuur. Naast golfen op de 18 holes Championship Course, de 9 holes Par 3-4 baan, de 9 holes Pitch- en Puttbaan, de oefengreens en de driving range heeft Bleijenbeek echter nog veel meer te bieden voor de zakelijke markt.

“Hoewel Bleijenbeek pas vijf jaar bestaat, is het toch een heel volwassen baan”, vertelt Cleo Prudon, Sales & Events bij Golfbaan Landgoed Bleijenbeek trots. “Dit komt omdat de Nederlandse golfarchitect Gerard Jol de baan in de bestaande natuur heeft aangelegd.” Over het resultaat mag zeker gesproken worden. Golfers kunnen hier hun kunsten tonen tussen de loofbomen, waterpartijen, hoogteverschillen en rondom de kasteelruïne. Het ruime terras biedt een zeer fraai uitzicht over de golfbaan. “We horen regelmatig van spelers hoe mooi ze deze omgeving vinden”, bevestigt Prudon. “De gezelligheid en de gastvrijheid in combinatie met onze baan maakt dat gasten hier regelmatig terugkomen.”

Zakelijke mogelijkheden

Omdat golfen tegenwoordig steeds vaker wordt gecombineerd met zakelijke aangelegenheden, beschikt Golfbaan Landgoed Bleijenbeek over een eigen Businessclub. “Wanneer een onderneming lid wordt van onze Businessclub, staan daar veel voordelen tegenover”, legt Prudon uit. “Elk bedrijf krijgt dan speelrecht op naam voor één persoon en vijf greenfeevouchers per bedrijf. Ook mag er deel worden genomen aan de speciale businesswedstrijden die we zes keer per jaar organiseren. Leden mogen dan een gast meenemen. De wedstrijden laten we sponsoren door een businesslid. Het sponsorende bedrijf krijgt dan de kans om zichzelf te presenteren aan de andere businessleden en aan hun gasten.” Naast deze voordelen van een lidmaatschap mag elk lid ook per jaar vijf keer kosteloos gebruik maken van de vergaderzaal.

Profileren op de baan

Naast de mogelijkheid om tijdens een gesponsorde wedstrijd het eigen bedrijf extra te profileren, kunnen bedrijven ook op een andere manier de aandacht vragen van de spelers. Prudon geeft uitleg: “We hebben verschillende sponsorobjecten in de baan staan waar bedrijven hun naam aan kunnen koppelen. Zo kan bijvoorbeeld een hole worden voorzien van een bord met de naam van het bedrijf en wordt er een bijbehorend vlaggetje bij de hole geplaatst. Dit is een goede manier om meer naamsbekendheid te krijgen. Zowel recreanten als zakelijke gasten beginnen op de kleine baan en bovendien worden de banen veel belopen. Ook kan de bedrijfsnaam worden geplaatst op het mededelingenbord of de informatiezuil in de hal van het landhuis. Sponsors worden bovendien uitgenodigd voor de jaarlijkse sponsordag, een golfdag die wordt afgesloten met een feestelijk diner. Dankzij deze bijdragen kunnen we de baan onderhouden en het de gasten nog beter naar hun zin maken. En bovendien staat zo’n bord met de naam van je bedrijf gewoon heel mooi op de baan”, aldus Prudon.

Golfbanen

Cleo Prudon

Speciaal voor de lezers van Noord Limburg Business heeft Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een speciale actie: een opleiding voor het halen van het GVB in drie dagen. Hiervoor betaalt u slechts 320 euro in plaats van 370 euro. Meer informatie over deze aanbieding en de golfbaan zelf is te vinden op www.golfenopeenlandgoed.nl.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by