Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2014

Ambitieus Rühl Haegens Molenaar nu ook actief in Tilburg

Rühl Haegens Molenaar kondigt een nieuwe vestiging aan in Tilburg. De vestiging is per 1 juli 2014 operationeel. “Rühl Haegens Molenaar maakt met haar dienstverlening RHM Outsourcing een sterke groei door en heeft grote ambities”, aldus Freddie de Vries, vennoot bij Rühl Haegens Molenaar. Naast de traditionele dienstverlening op het gebied van accountancy en belastingadvies, ontwikkelt Rühl Haegens Molenaar zich in een snel tempo op het gebied van het uitvoeren van de financiële functie van bedrijven en instellingen. “Wij nemen de volledige financiële functie over, waardoor ondernemingen en instellingen de focus kunnen leggen op hun kernactiviteiten en tevens een behoorlijke kostenbesparing kunnen realiseren. Onze insteek om processen te optimaliseren speelt daarbij een belangrijke rol. Steeds meer ondernemingen maken gebruik van deze dienstverlening. Om de hoge kwaliteit van de financiële functie van onze klanten te handhaven, volgen wij nauwlettend de vraag. Een nieuwe vestiging speelt daar verder op in.” De nieuwe vestiging in Tilburg is gelegen aan de Statenlaan 4 en is te bereiken via het centrale telefoonnummer 0478-584333.

Energiestrategie voor Venlo

In het kader van de Energiestrategie van Venlo (klimaat neutrale stad 2030) heeft André Diedrichs, student van Fontys Venlo, in coöperatie met het C2C ExpoLAB en de gemeente Venlo een onderzoek uitgevoerd. De Energiestrategie houdt in dat 35% energie moet bespaard en 30% hernieuwbare energie moet gebruikt worden tot 2030 binnen de gemeente Venlo. Er is onderzocht welke barrières bestaan voor investeringen van Venlose bedrijven in energiebesparing en duurzame energie productie. André Diedrichs heeft tijdens zijn onderzoek met verschillende partijen gesproken, zoals leveranciers van energiebesparing en hernieuwbare energiesystemen, bedrijven die in duurzaamheidsmaatregelen hebben geïnvesteerd en ook met banken. Hierdoor was het mogelijk in beeld te brengen wat lokale bedrijven vooral weerhoudt om in deze maatregelen te investeren. Uit dit onderzoek is gebleken dat de mate van informatieverstrekking van leveranciers aan hun klanten nog niet voldoende is en dat niet altijd de juiste informatie over de duurzaamheidsmaatregelen wordt gedeeld. Verder hebben bedrijven die investeringen willen doen, soms moeite om een bank krediet te krijgen, wat vooral afhangt van de plannen die zij aan de banken leveren. In deze plannen ontbreekt vaak een voldoende financiële onderbouwing. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via volgend emailadres: info@c2cexpolab.eu

Provinciaal MKB-loket in Roermond

De Provincie gaat in het Ondernemershuis te Roermond een MKB-loket inrichten. Hier kunnen ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf terecht met vragen op het gebied van bijvoorbeeld financieringen of export, en voor hulp bij subsidie-aanvragen. Dit laat gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken weten naar aanleiding van het recente voorstel om in de Voorjaarsnota voor € 60 miljoen aan mkb-fondsen vrij te maken. Op deze wijze worden ondernemers geholpen de financiering voor investeringen rond te krijgen, nu veel banken de knip op de beurs houden. Een deel van die fondsen, het zogeheten leningenfonds van € 20 miljoen, wordt straks ook via het MKB-loket in Roermond bestierd. Beurskens verwacht dat het loket nog dit najaar wordt geopend in het Ondernemershuis te Roermond. Om dit optimaal in te richten vindt overleg plaats met Ondernemend Limburg, het koepelbestuur van de drie werkgeversorganisaties in Limburg (de Limburgse Land- en Tuinbouwbond, MKB Limburg en de Limburgse Werkgevers Vereniging), die zelf ook hun zetel hebben in het Ondernemershuis. Eerder heeft de Provincie al brandingorganisatie Connect Limburg in het Ondernemershuis gehuisvest.

Kijk voor meer nieuws op www.noordlimburgbusiness.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by