Full Account: Focus op advies

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2014

De tijd dat accountantsbureaus enkel de jaarrekening verzorgden, ligt inmiddels achter ons. Steeds meer accountants maken de transitie naar bedrijfsadviseur. Full Account Adviseurs en Accountants uit Venlo is hier een uitstekend voorbeeld van.

“Natuurlijk moet je het opmaken van een jaarrekening nog steeds niet onderschatten, maar een accountant kan voor een ondernemer zoveel meer betekenen dan slechts een blik op het verleden”, vertelt John Straten, partner van Full Account. “Daarom ligt bij ons de focus op advies. Dat begint al bij het intakegesprek waarbij we niet alleen het gehele bedrijf, maar ook de privésfeer belichten waar empathie vertrekpunt van adviseren is.” Om vervolgens de klant het gehele jaar door van passend advies te kunnen voorzien, heeft Full Account een dashboard ontwikkeld waarbij klanten tussentijdse online rapportages over de bedrijfsresultaten ontvangen. Daar blijft het niet bij. “Samen met de klant nemen we ook de vastgestelde doelen en de bedrijfskundige processen onder de loep. En dan komt onze eigen know how op onder andere juridisch vlak en ons zeer brede netwerk van pas.” Dit netwerk kent partners op verschillende rechtsgebieden, financial planners, pensioenspecialisten en adviseurs op het

gebied van makelaardij en assurantiën.

Straten zet bewust in op consultancy op hoog niveau. “Dan kun je anticiperen op vragen en klaarstaan op belangrijke momenten zoals het begeleiden van een verkoop. Ook stimuleren we onze klanten om out of the box te denken bijvoorbeeld door middel van een heisessie of een minisessie met ondernemers uit verschillende branches.”

Full Account is overigens een zeer betaalbare adviseur. “Omdat veel van onze primaire processen, waaronder onze online boekhouding, rapportagemodule, salarisadministratie en HRM-modules zijn geautomatiseerd hanteren we een vaste vanafprijs. Van zzp’er tot besloten vennootschappen; we kunnen iedereen de beste begeleiding bieden.”

www.fullaccount.nl

Focus op advies

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by