Kuijpers Auto en Metaalrecycling: Verantwoord aan de slag

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2014

Verantwoord aan de slag

28 jaar geleden richtten Louis en Mieke Kuijpers Kuijpers Metaalrecycling op in Deurne. Inmiddels is dit familiebedrijf uitgebreid met een vestiging in Beringe, waar zoon Mark aan het roer staat. Ook hier worden auto’s op een verantwoorde manier gerecycled.

“In onze vestiging kunnen zowel particulieren als bedrijven terecht voor het afgeven van ijzer en andere metalen”, vertelt mede-eigenaar Mark Kuijpers. “Dat hoeft overigens geen puur materiaal te zijn, want ook elektronica, auto’s en computers worden hier van metaal ontdaan. Zowel het metaal als het restmateriaal worden op een verantwoorde manier verwerkt en afgevoerd.” Voor klanten met grote hoeveelheden afval zoals sloopbedrijven en metaalverwerkers kan Kuijpers desgewenst ook containers op locatie plaatsen die op gezette tijden worden geleegd.

Autorecylcing

Vijf jaar geleden besloten vader, moeder en zoon uit te breiden met een vestiging in Beringe. Vorig jaar werd deze vestiging getransformeerd tot autorecyclingbedrijf. “Met de inname van auto’s in Deurne hebben we flink wat ervaring opgedaan op het gebied van autorecycling. Het was dan ook een logische stap om de autorecycling in Beringe centraal te gaan stellen.”

Op dit moment kunnen autobedrijven, dealers en particulieren hun oude auto al aanbieden bij Kuijpers Autorecycling. “Na inname geven we een sloopverklaring af en worden de auto’s op wettelijke en verantwoorde manier verwerkt”, vertelt Ed Beurskens, die verantwoordelijk is voor de in- en verkoop. “Nadat onderdelen zoals accu’s, banden en gastanks zijn gedemonteerd, wordt ook in kaart gebracht welke onderdelen nog bruikbaar zijn. Deze bieden wij aan via onze eigen website en via onderdelenlijn.nl. Vervolgens worden de lege wrakken platgedrukt en naar een shredderbedrijf gebracht die zorgt draagt voor de verdere verwerking.”

Professionaliseringsslag

Op dit moment wordt de inrichting van de locatie in Beringe als autorecyclingbedrijf verder geperfectioneerd. Ook zijn Kuijpers en Beurskens druk bezig met een flinke

professionaliseringsslag. “We zijn al een erkend RDW bedrijf”, vertelt Kuijpers, “Op die manier kunnen we de klant nog beter gaan ontzorgen. Verder zijn we druk bezig met het behalen van een Stiba-lidmaatschap zodat ook verzekeringsmaatschappijen hun auto’s aan ons aan kunnen bieden.” Beurskens: “Met deze slagen maken we het voor verschillende doelgroepen nog eenvoudiger om auto’s aan te bieden zodat zij er niet meer naar om hoeven te kijken. Tegelijkertijd vergroten we ons aanbod van reserve-onderdelen.” “De fundering van het bedrijf ligt er al, nu is het een kwestie van verder doorgroeien en vooral laten zien wat we allemaal voor bedrijven en particulieren kunnen betekenen”, concludeert Kuijpers.

www.autorecyclingkuijpers.nl

Mark Kuijpers en Ed Beurskens

recycling

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by