Limburgse Michelinsterren

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2014

De betekenis van de sterren is als volgt: * 1 ster – Uitzonderlijke keuken,

** 2 sterren – De keuken is een omweg waard, *** 3 sterren – De keuken is een reis waard

Michelinsterren 2015

Het Limburgse sterrenfirmament voor komend jaar

Op maandag 17 november 2014 reisden de belangrijkste culinaire spelers van ons land af naar Theater het Vrijthof in Maastricht. Daar werden de Michelin sterrenrestaurants voor 2015 bekendgemaakt.

Maandag 17 november presenteerde Michelin haar nieuwe restaurantgids in Theater het Vrijthof in Maastricht. Helaas moest Toine Hermsen zijn ene ster inleveren en werd ook De Leuf in Ubachs-berg met een Michelinster gekort, maar Limburg telt in 2015 gelukkig nog altijd 10 sterrenrestaurants.

Kroon op het werk

Voor restaurants worden de Michelin-sterren beschouwd als dé kroon op het harde werk en blijk van waardering en kwaliteit. De sterren worden toegekend aan de hand van vijf criteria: de kwaliteit van de producten, de beheersing van kooktechnieken en smaken, hoe de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten doorklinkt, de prijs-kwaliteitverhouding en de constantheid van de prestaties door de tijd heen en over de hele kaart.

De verdeling:

2 Michelinsterren

-Maasbracht: Da Vinci

-Maastricht: Beluga

1 Michelinster

-Maastricht: Château Neercanne

-Maastricht: Tout à Fait

-Roermond: One

-Venlo: Valuas

-Tegelen: Aubergine

-Ubachsberg: De Leuf

-Weert: Bretelli

-Well: Brienen aan de Maas

Of u nu op zoek bent naar een evenementen-, outdoor-, training- of vergaderlocatie of gewoon gezellig wilt lunchen met uw relatie: de regio Noord- Limburg heeft volop te bieden. Toplocaties liggen in de buurt, zijn makkelijk te vinden en zijn goed bereikbaar. Noord-Limburg Business laat u een overzicht zien van locaties die deze benodigde ingrediënten hebben om uw samenzijn iets extra te geven. Rust en ruimte worden in verschillende sferen geboden. Exclusiviteit en huiselijkheid zijn kernwoorden die in Noord-Limburg centraal staan. Dus altijd het perfecte decor voor uw evenement bij u in de buurt.

Toplocaties in Noord-Limburg

Het Maashotel

Het Maashotel in Broekhuizen, een schitterende locatie aan de Maas.

Overnachten, dineren en wegdromen aan de Maas. Het Maashotel beschikt ook over een conferentieruimte.

Nieuw: bedrijfscatering!

Veerweg 9-11 • 5872 AE Broekhuizen

T 077-4632114

I www.hetmaashotel.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by