Young Business Club van VVV-Venlo

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2015

Gijs Hendrikx (29) werkt sinds september 2012 bij Van der Valk Hotel Venlo. Daar is hij verantwoordelijk voor de Sales & Marketing. Door Ton Friesen, commercieel adviseur van VVV-Venlo, werd hij benaderd om deel uit te maken van de Commerciële Adviesraad en die uitnodiging heeft hij met plezier aangenomen. Van daaruit ontstond het idee om een Young Business Club op te richten.

Young Business Club van VVV-Venlo

Hendrikx heeft ambitieuze plannen. Als lid van het VVV-Venlo Netwerk komt hij regelmatig in contact met andere NetwerkPartners van de Venlose club. Niet alleen tijdens de maandelijkse Eat&Meet BusinessLunches die plaatsvinden in Van der Valk Hotel Venlo, maar ook rondom de wedstrijden van de geelzwarten en de andere netwerkevenementen.

Toegevoegde waarde

“Het viel mij namelijk op dat ik bij al deze gelegenheden vooral directieleden en andere beslissers tegenkwam. En dat zijn over het algemeen vaak mensen van boven de 40. Niets mis mee, maar ik had het gevoel als twintiger dat er een bepaalde afstand was, een voorbehoud om deze mensen aan te spreken. Een Young Business Club kan daar verandering in gaan brengen. Niet alleen om jonge ondernemers met elkaar in contact te brengen, maar ook en vooral om een toegevoegde waarde te creëren in het netwerk van VVV-Venlo”, legt Hendrikx uit.

“VVV-Venlo heeft namelijk een enorme platformfunctie in deze regio, die zelfs over de Duitse grens reikt. En met de oprichting van deze Young Business Club voor professionals tussen de 25 en 40 willen wij een juiste balans zoeken en vinden tussen netwerken, zelfontplooiing en kennisdeling. Daarbij worden de beslissers van morgen geprikkeld, geïnformeerd en uiteindelijk verbonden aan VVV-Venlo. En een ander aandachtspunt op het gebied van balans is de 50/50 regel met betrekking tot de verdeling man/vrouw”, vertelt Hendrikx enthousiast.

Eerste stappen

De eerste stappen voor de oprichting van de Young Business Club zijn inmiddels gezet: naast hijzelf zijn er vier enthousiaste bestuursleden gevonden in de personen van Rudi Martens, Steffie Koopmans, Ron Coenen en Madelène Leurs. Daarnaast is er een Raad van Advies bestaande uit Marcel Abrahams, Rico Gielen en Sjors Apeldoorn.

“Begin september, wanneer de officiële oprichting een feit is, gaan we meteen aan de slag. We hebben ideeën en ideetjes genoeg. We willen in elk geval een boeiend en aansprekend jaarprogramma opstellen met bijeenkomsten, contacten leggen met andere Young Business Clubs binnen het betaald en amateurvoetbal en natuurlijk de activiteiten rondom de thuiswedstrijden in Seacon Stadion - De Koel -. Genoeg te doen dus, maar we gaan er hard aan werken!” n

Voor meer informatie over de Young Business Club van VVV-Venlo kunt u contact opnemen met de commerciële afdeling van de club via commercie@vvv-venlo.nl of telefonisch via 077-3 51 58 06.

Gijs Hendrikx

VVV-Venlo

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by