Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2015

Noord-Limburg Business aanwezig bij CONNECTED

Op dinsdag 29 september vindt in Theater de Maaspoort de beurs CONNECTED plaats. CONNECTED is dé gelegenheid waar ondernemers, overheden en onderwijsorganisaties uit de regio Noord-Limburg samenkomen om kennis uit te wisselen, inspiratie op te doen en nieuwe verbindingen te leggen. Centraal staan ontwikkelingen die voor de ondernemende regio van belang zijn en het versterken van elkaar en de regio. Op de beursvloer worden gedurende de dag verschillende inspirerende seminars, rondetafelgesprekken over regionale actualiteiten en workshops georganiseerd. 

Noord-Limburg Business en BOB Noord-Limburg zullen tijdens de beurs aanwezig zijn met een eigen stand. U bent van harte welkom om even kennis te maken of bij te praten. www.connectedevent.nl

Stichting LIVA officieel van start

In juli zette voorzitter Imke Emons, onder toezicht van notaris G. Labordus te Aalsmeer, haar handtekening onder de statuten van Stichting LIVA. Imke heeft Stichting LIVA opgestart nadat zij zelf, na de geboorte van haar tweeling, in een situatie terecht kwam waarin zij continu overal tegen muren opliep. Ze kon nergens terecht voor steun voor haar en haar gezin. Dat resulteerde in een zeer moeilijke en dramatische tijd waar het gezin helaas nog steeds niet volledig uit is. Nadat ze haar verhaal in Telegraaf Vrouw had gedaan en het programma ‘Puur Geluk van RTL4’ Imke en haar gezin behoorlijk verrast hadden en de vele en positieve reacties daarop, besloot zij Stichting LIVA op te richten.

Stichting LIVA werkt met LIVA Buddy’s. Dit zijn vrijwilligers die zelf in soortgelijke situaties hebben verkeerd. De momenteel 31 LIVA Buddy’s zijn zo nodig 24 uur per dag beschikbaar. Ze geven steun en proberen vragen te beantwoorden voor het gezin. Daarnaast zijn er op vrijwillige basis LIVA Experts werkzaam voor de stichting. Momenteel zijn er een psychologe, coach en de Kinderthuiszorg beschikbaar, die vanuit hun vakgebied inzetbaar zijn. Dit team van experts zal snel worden uitgebreid. Helaas kan de stichting met betrekking tot financiële problemen nog niets voor de hulpvragers betekenen. Omdat de donaties nog op gang moeten gaan komen, wordt er voorlopig hulp met raad, daad en advies verleend.

Verschillende sponsoren hebben al aangegeven LIVA te willen steunen. Ook zijn er inmiddels producten gesponsord door diverse bedrijven en instellingen, die de Stichting mag verkopen en veilen via haar Facebookpagina. www.stichtingliva.nl 

Van Munster Media ondertekent Bewegen is Medicijn Convenant

Inactiviteit is misschien wel de nummer 1 oorzaak van de toename van chronische aandoeningen en vroegtijdig sterven. Per week sterven er minimaal 150, maar naar verluidt misschien wel 400 tot 500 mensen als gevolg van een in-actieve leefstijl. Het landelijke initiatief, ‘Bewegen is Medicijn’ gaat de strijd tegen inactiviteit aan en roept beweeg- en leefstijlprofessionals, maar ook zorgorganisaties en bedrijven op om dit te ondersteunen. Van Munster Media Groep, uitgever van onder andere Noord-Limburg Business, pakt de bal op en haakt in als ondertekenaar van het Bewegen is Medicijn convenant. “Binnen Van Munster Media Groep streven wij duurzame inzetbaarheid na”, aldus eigenaar Michael van Munster. “Het ‘Bewegen is Medicijn’ convenant sluit daar uitstekend op aan.”

John van Heel, initiator van ‘Bewegen is Medicijn’: “Overal waar mensen leven, leren of begeleid/verzorgd worden moet er een positieve stimulans worden gegeven om actief en gezond te leven. Bedrijven die het Bewegen is Medicijn convenant ondertekenen onderkennen dit belang en steunen de beweging naar een gezonder leven en maatschappij voor de toekomstige generaties.”

www.bewegenismedicijn.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by