Theater de Maaspoort: Hoe wordt uw bijeenkomst succesvol?

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2015

Hoe wordt uw bijeenkomst succesvol?

Of u nu een vergadering, jubileum, productpresentatie of afscheidsfeest organiseert, er zijn een aantal stappen waar u vooraf over na moet denken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

1 Bepaal het doel

Wat wilt u bereiken met uw bijeenkomst? Wat moeten de gasten onthouden? Een bijzondere spreker die inhoudelijke tips geeft? Of de fantastische sfeer die heerste tijdens de borrel?

2 Denk na over de gewenste impact

Als u een op zichzelf staande bijeenkomst organiseert, is de organisatie wellicht beperkt tot die ene bijeenkomst. Maar organiseert u een jubi-leumbijeenkomst, denk er dan aan om dit jubileum niet slechts op één moment te vieren. Buit het jubileumjaar uit, maak een totaalconcept met acties en/of evenementen voor diverse doelgroepen. Niet alleen richting klanten of bezoekers, maar ook richting uw eigen organisatie.

3 Verras de aanwezigen

Wie zijn de aanwezigen en waarmee gaat u ze verrassen? Het succes van het evenement staat of valt met het afstemmen van alle onderdelen op de aard van de gasten. Stel van tevoren een voorlopig programma op en bouw daarmee een raamwerk voor de bijeenkomst. Een eventmanager kan helpen met de verdere invulling van een programma met ‘wauw’-potentie.

4 Stel een budget vast

Het is belangrijk om een budget te bepalen. Welke programmaonderdelen zijn het belangrijkst? Op basis daarvan kunt u een begroting maken. Vergeet vooral ook niet de eventuele promotie van de bijeenkomst mee te nemen in uw begroting.

5 Evalueer

Evalueer het liefst direct na afloop van het evenement met alle betrokken partijen. Denk ook na over het meten van de gastbeleving. Gaat u bezoekers vragen om hun mening of wilt u een bepaald resultaat meten? Meer informatie over bijzondere bijeenkomsten vindt u op www.maaspoort.nl. Wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met de eventmanagers van De Maaspoort Theater & Events via 077 320 72 20.

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by