Column TRIAS: Nieuwe kansen binnen RAAK MKB!

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2015

Column TRIAS

Nieuwe kansen binnen RAAK MKB!


In 2016 worden er weer twee nieuwe openstellingen verwacht voor de subsidieregeling RAAK MKB. Dit biedt mogelijkheden voor het MKB om fi nanciering te krijgen voor onderzoeksprojecten in samenwerking
met hogescholen.


Hogescholen, ondernemers en publieke professionals kunnen elkaar versterken door samen te werken aan innovatievragen. RAAK ondersteunt deze kennisnetwerken door het financieren van onderzoeksprojecten.
Er is een bijdrage beschikbaar voor projecten met allerhande thema’s. Belangrijk is dat kennisontwikkeling, innovatie en kenniscirculatie een rol spelen. Het project kan deel uitmaken van een groter (regionaal) innovatieprogramma. De innovatievragen uit het regionale werkveld vormen altijd de aanleiding van een RAAK-project.

- RAAK kent een aantal onderdelen:
- RAAK MKB;
- RAAK Publiek;
- RAAK PRO (praktijkgericht onderzoek).

De hoogte van de bijdrage is maximaal 70% van de totale projectkosten, tot hoogstens € 300.000 voor RAAK MKB. Bij RAAK Publiek en RAAK PRO loopt dit op tot € 700.000. 

Een hbo-instelling moet namens het consortium een aanvraag indienen. Het consortium bestaat verder ten minste uit:
- Regionale MKB-ondernemers dan wel een vertegenwoordiger van het MKB zoals een intermediaire organisatie of brancheorganisatie (RAAK MKB);
- Twee publieke instellingen of vertegenwoordigers van een koepel van instellingen (RAAK Publiek);
- Kennisinstellingen en de beroepspraktijk zijnde regionale MKB-bedrijven en publieke professionals (RAAK PRO);

Aan de slag
De verwachting is dat er in maart en oktober 2016 nieuwe voorstellen ingediend kunnen worden voor RAAK MKB. Wij houden de definitieve data uiteraard goed in de gaten! Voor RAAK PRO en RAAK publiek komen er in het nieuwe jaar ook weer kansen. 

Bent u geïnteresseerd in bovenstaande regelingen? Neem dan vrijblijvend contact op met TRIAS. Wij kunnen u ondersteunen bij het vormen van een consortium en het opstellen en indienen van de aanvraag.

 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by