Ron Coenen (TRIAS) genomineerd als Young Professional of the Year 2016

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2015

TRIAS helpt ondernemers en bedrijven met het verkrijgen van subsidies en geeft inzicht in de financieringsmogelijkheden. “Ontzettend leuk werk. Ik krijg een kick als ik bedrijven mag helpen hun dromen te realiseren. In mijn werk heb ik veel te maken met jonge innovatieve bedrijven. Zij hebben vaak plannen die in de toekomst een verschil kunnen maken. Neem bijvoorbeeld een ondernemer die een geneesmiddel tegen artrose wil ontwikkelen. Hoe mooi is het als je straks in alle kranten nieuwsartikelen leest over die geslaagde ontwikkeling? Daar hebben wij dan aan meegewerkt. De Floriade is ook een goed voorbeeld van een prachtig project waar we aan mee hebben mogen werken.” Het is dan ook geen grote verrassing dat Coenen eerdere genomineerden van de ITSN/Vaes & Linthorst Award goed kent. Hij heeft een breed netwerk. “Binnen dat netwerk word ik gewaardeerd en vertrouwd.”

Nieuwe afdeling

Coenen, afkomstig uit Midden-Limburg, werkt al veertien jaar bij TRIAS in Venlo. Als Manager Bedrijven heeft hij succesvol een nieuwe afdeling ontwikkeld binnen het bedrijf. “Ik ben er als stagiair begonnen en geef er inmiddels leiding aan zes mensen. Noord-Limburg verliest veel opgeleide professionals aan de Randstad. Dat is ontzettend zonde. Wij proberen jonge, hoger opgeleiden te binden en boeien. Zo is de helft van ons personeelsbestand via een stage bij ons binnengekomen.” Daarnaast resulteert financiering van innovaties tot werkgelegenheid voor hoger opgeleiden. “Hard nodig in onze regio om onze eigen young professionals kansen te bieden. Ook om als regio aantrekkelijk te zijn voor studenten van buitenaf om zich hier te vestigen”, legt hij uit.

Coenen laat niet alleen bij TRIAS een passie voor onderscheiden en innoveren zien. Ook in zijn privéleven zet hij zich in voor de Venlose maatschappij. Zo is hij bestuurslid van Jong LWV, een vereniging voor jonge ondernemers en high potentials. Ook is hij grondlegger en secretaris van de Young Business Club van VVV-Venlo. “Allemaal vanuit de overtuiging dat je wel kunt klagen als dingen niet gaan zoals je wilt, maar dat je er beter zelf iets aan kunt doen. Dat is een karaktertrek van me.”

Eer

Hoewel de dertiger aan alle eisen van PRO77 voldoet om genomineerd te worden voor de award, is hij toch blij verrast. “Ik vind het vooral een enorme eer. Ik ben blij dat ik van waarde ben voor het bedrijfsleven van Venlo. Mijn harde werk en mijn passie voor innovatie worden beloond. Ik zou het fantastisch vinden de titel voor mijn naam te kunnen zetten, maar de nominatie op zichzelf is al een eer.” Het levert Coenen en zijn bedrijf in elk geval de nodige aandacht op. “Vanaf het moment dat bekend is gemaakt dat ik tot de finalisten behoor, ontploft de sociale media zo ongeveer. Ontzettend veel mensen feliciteren me en veel media willen er over publiceren. Erg leuk.” n

De strijd om de titel ‘Young Professional of the Year 2016’ is losgebarsten. Ron Coenen (34), manager bedrijven bij TRIAS BV is één van de genomineerden. Op 2 februari wordt de onderscheiding voor de vierde keer uitgereikt door netwerkclub en organisator PRO77 in Poppodium Grenswerk. PRO77 wil hiermee aandacht vragen voor hoger opgeleide young professionals die werkzaam zijn in de gemeente Venlo.

Ron Coenen genomineerd als Young Professional of the Year 2016

young professionals

Toine van Casteren (BAS) winnaar zesde editie Lodewijk van der Grintenprijs

In een volle Maaspoort is in december Toine van Casteren van BAS Research & Betontechnologie uitgeroepen tot winnaar van de Lodewijk van der Grinten Prijs. Toine van Casteren volgt daarmee Mark Hafkamp van Hafkamp Gerechtsdeurwaarders op, de winnaar van afgelopen jaar. Uit de volle zaal en enthousiaste reacties blijkt dat het evenement rondom de ondernemersprijs inmiddels een vaste plek in de agenda van de Venlose ondernemers heeft gekregen. De drie genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs waren dit jaar Maikel en Dennis Kaneman van Kaneman Entertastement, Jac Haenen van Haenen Potanthuriums en Toine van Casteren van BAS Research & Technologie. De jury heeft alle bedrijven in de afgelopen weken bezocht en beoordeeld op het gebied van strategie, innovatie, onderscheidend vermogen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Toine van Casteren kwam daarbij met zijn bedrijf BAS Research & Betontechnologie als beste uit de bus. Directeur Van Casteren gaf aan vereerd te zijn met de uitverkiezing en de erkenning die daaraan is gekoppeld. De gasten in de zaal kregen een gevarieerd programma aangeboden dat werd afgesloten met een borrel. Die werd net als andere jaren volop benut om nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te verstevigen. De Lodewijk van der Grinten Prijs is een ondernemersprijs die in 2010 voor het eerst is uitgereikt. De prijs is een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs waarin LLTB Venlo-Horst, MKB Venlo, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken. De Ondernemersprijs is vernoemd naar Lodewijk van der Grinten (1831 – 1895), de oprichter van het huidige Océ.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by