Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2016

Venlo met stip in beeld voor nieuwe opleiding HBO Zorg

Afgelopen jaar is gewerkt aan een haalbaarheidsstudie om te komen tot een brede bachelor Zorg in de regio Venlo. De studie is gereed en de uitkomst is bemoedigend: de hbo-opleiding Zorg in Venlo is haalbaar en daarmee weer een grote stap dichterbij. Halverwege 2015 is Fontys Paramedische Hogeschool met steun van de provincie Limburg en de gemeente Venlo, gaan werken aan een Maatschappelijke Business Case voor onder meer een innovatieve hbo-opleiding Zorg in de regio Venlo. Andere onderwijspartners waren ROC Gilde Opleidingen en Zuyd Hogeschool. Gedurende de rest van het jaar hebben een twaalftal partijen uit de sector en diverse experts en beleidsmakers, aan het plan meegewerkt. De business case richt zich op de innovatie van het hele werkveld. Dus zowel de zorg zelf, als de opleidingen, als de instellingen en mensen die erin werkzaam zijn. De conclusie is dat de ideeën voor de toekomst breed worden gedeeld en bovendien prima aansluiten op landelijke visies. Anders gezegd: inhoudelijk en organisatorisch is de business case haalbaar. Financieel oogt ook het plaatje voor de bachelor Zorg realistisch: de opleiding kan zichzelf in twee tot drie jaar bedruipen. Voor de overbrugging is een subsidieaanvraag gedaan bij OP Zuid, die er kansrijk uitziet.

Officieel is het concept IZO gedoopt: Innovatie-ecosysteem voor Zorg en zorgOpleidingen. Brede innovatie is nodig om te waarborgen dat de zorg ook in 2030 nog goed functioneert. Dat wil zeggen: aansluitend op de behoeften van cliënten, met daaraan gekoppeld een beroepspraktijk die aantrekkelijk en uitdagend is voor professionals op alle niveaus.

Deel uw nieuws met Noord-Limburg Business!

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Noord-Limburg Business publiceert dit graag voor u op de website! Heeft u een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.

Volop acties voor stichting LIVA

Stichting LIVA is er voor ouders in Nederland die financiële en psychische hulp nodig hebben rondom de bevalling, na de geboorte van hun kind of na het overlijden van hun kind. Oprichtster Imke Emons en haar partner kwamen zelf in een lastig parket terecht toen bij geboorte van hun tweeling Xavi en Fleur, hun zoontje Xavi een ernstige hartafwijking bleek te hebben. Er volgde een lange periode van wekelijkse ziekenhuisbezoeken waardoor hun financiële middelen langzaam maar zeker uitgeput raakten. Met stichting LIVA wil Emons een helpende hand bieden aan ouders die in dezelfde lastige situatie zitten. Bij stichting LIVA hebben zich inmiddels een psycholoog, gezinscoach, een neonatologie verpleegkundige en een smartcoach/kinderfluisteraar aangesloten die hulpbehoevende ouders van gratis advies kunnen voorzien, maar ook acute hulp kunnen bieden. Ook biedt Emons financiële steun in de vorm van tankpassen. Daarnaast heeft Emons nog 2 bijzondere doelen die zij op langere termijn hoopt te kunnen waarmaken. Zo wil zij graag mensen een weekendje of midweekje weg cadeau geven zodat zij even op adem kunnen komen. Ook wil zij samenwerken met locaties, of deze zelf realiseren, waar gezinnen volledig gratis kunnen verblijven in de buurt van het ziekenhuis waar hun kindje is opgenomen. Inmiddels zijn er al diverse grote en kleine acties op touw gezet om geld in te zamelen voor de stichting en haar doelgroep, zowel door particulieren als ondernemers. Een voorbeeld hiervan is de spinningmarathon die op 22 en 23 januari bij ANCO lifestyle centre werd georganiseerd. Bent u benieuwd naar stichting LIVA, of wilt u ook een donatie of actie doen? Kijk voor meer informatie op www.stichtingliva.nl en op de Facebookpagina van stichting LIVA.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by