Insign IT: ?Tijd voor actie, want cybercriminelen worden steeds slimmer?

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2016

“Tijd voor actie, want cybercriminelen worden steeds slimmer”

Hoe kun je als ondernemer de uitdagingen van vandaag en morgen omarmen en nieuwe kansen verzilveren? Het antwoord ligt in de combinatie van Smart Industry & Business Modeling. Startend vanuit een scherpe visie en toekomstgerichte strategie. Met focus op technologie, de klant en sociale innovatie. In de Masterclasses Smart Industry & Business Modeling gaan bedrijfsteams hiermee concreet aan de slag.

Tekst en fotografie Elly Molenaar

“Helaas is cybercriminaliteit aan de orde van de dag”, waarschuwt Wijnhoven. “Cybercriminelen worden steeds slimmer. Je kunt ze niet meer herkennen aan een slecht getypt mailtje vol spelfouten uit naam van je bank. Ze gaan geraffineerder te werk.” Met een simpele virusscanner of Windows Firewall houd je de gemiddelde hacker dus niet meer tegen. Ieder bedrijf met een digitale infrastructuur doet er daarom goed aan te investeren in goede beveiliging. “De kosten kunnen behoorlijk oplopen”, zegt Van der Gun. “We begrijpen daarom dat voor ondernemers de drempel best hoog ligt om allerlei software aan te schaffen. Speciaal voor hen bieden we een dienst aan gericht op Security Information and Event Management (SIEM).” Deze dienstverlening van Insign.it bestaat uit het bijhouden van log-informatie, het detecteren van dreigingen en indien nodig alarmeren. “We kunnen vervolgens snel reageren en ernstige gevolgen voorkomen. Enorm veilig dus, maar vooral ook betaalbaar. Voor deze dienstverlening vragen we een vast bedrag per maand.”

Meldplicht datalekken

Van der Gun en Wijnhoven begrijpen dat de gemiddelde ondernemer wel iets anders te doen heeft dan zich bezighouden met alle risico’s die de digitale infrastructuur dagelijks loopt. “Daarom nemen wij die zorgen van hen over”, zegt Wijnhoven. “Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Deze wet houdt in dat organisaties direct een melding moeten doen zodra zij een ernstig datalek hebben. Die plicht dwingt ondernemers tot actie. Geen paniek, wij kunnen de zorg volledig van het bedrijf overnemen.” Insign.it biedt naast SIEM bovendien Traps Endpoint Security, een unieke beveiliging door preventie tegen zeer geavanceerde en gerichte aanvallen die de traditionele antivirusoplossingen niet kunnen voorkomen. “Bedrijven die met Insign.it in zee gaan, hoeven dus niet bang te zijn dat cybercriminelen het van hen winnen.”

Menselijke factor

De menselijke factor is het allerbelangrijkst als het om de beveiliging van het digitale netwerk van een bedrijf gaat. “De onwetende medewerker vormt de zwakste schakel”, legt Van der Gun uit. “Hij is tenslotte degene die op een link in een mailtje klikt en een virus binnenhaalt. Of data op een USB-stick meeneemt en lekt. Bewustwording is daarom van groot belang. Tijdens ons jaarlijkse event op donderdag 26 mei in theater De Maaspoort in Venlo wordt daarom uitgebreid aandacht besteed aan cybercriminaliteit én de oplossingen ervoor. De toegang is gratis en inschrijven kan via de website www.insign.it.” 

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by