Vaes & Linthorst: ?Wij halen veel energie uit het vinden van de ideale kandidaat?

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2016

Vaes & Linthorst uit Venlo legt zich toe op executive staffing en detachering van kandidaten met hbo- en wo-niveau. Het bedrijf richt zich met name op de specialisaties P&O, IT, sales, marketing en finance. De meest recente toevoeging aan dit rijtje is techniek op mbo-, hbo- en wo-niveau. De nieuwe partner Maurice Deenen vertelt meer over deze tak van sport.
 

Wanneer Maurice Deenen praat over techniek, weet hij ook echt waar hij het over heeft. Tijdens zijn opleiding HTS Electrotechniek koos hij voor een commerciële afstudeerrichting. Vervolgens deed hij ruime ervaring op als consultant, P&O manager en directeur bij zowel dienstverlenende bedrijven als productiebedrijven. Zijn technische achtergrond sluit perfect aan bij de specialismes die Vaes & Linthorst hanteert. Ook zijn ervaring in human resources, het herinrichten van bedrijfsprocessen en reorganisatietrajecten komt goed van pas. Deenen: “Vaes & Linthorst heeft veel technische bedrijven als klant. Maar techniek is echt een vak apart. Als je de werving en selectie en detacheringstrajecten voor een technisch bedrijf wilt verzorgen, moet je een specialist in huis hebben die over het vak kan meepraten en die begrijpt waar een technisch bedrijf behoefte aan heeft. Ook komt het wel eens voor dat je de verwachtingen van een klant bij een vacature bij moet stellen en samen op zoek gaat naar een geschikte en haalbare oplossing.”

Gericht vragen stellen
Volgens Deenen is die vakkennis ook zeker noodzakelijk in de omgang met kandidaten. “Bij intakes is het belangrijk dat je heel gericht vragen kan stellen en diep de techniek ingaat. Alleen dan kom je erachter wat een kandidaat
precies kan en of deze geschikt is voor de functie. Bovendien zijn echte techneuten vaak niet commercieel ingesteld. Zij waarderen het als zij voorafgaand aan het sollicitatiegesprek zelf precies weten bij wat voor bedrijf zij langs zullen gaan. Door als het ware als het verlengstuk van de opdrachtgever te functioneren, maak je uiteindelijk het verschil.”

In de huid kruipen
Naast de personeelsvraagstukken op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde en installatietechniek waar Deenen zorg voor gaat dragen, kan hij zich ook goed vinden in de werkwijze van Vaes & Linthorst. “Voor een succesvolle match moet je echt in de huid van de opdrachtgever én de kandidaat kruipen. De combinatie van harde criteria, zoals opleiding en werkervaring en zachte criteria zoals werkgedrag en communicatieve vaardigheden, zijn essentieel. Daarnaast bepalen de zachte criteria of iemand binnen een team of bedrijfscultuur past. Het invullen van technische vacatures en de zoektocht naar de juiste kandidaten is in de huidige markt een uitdaging. Echter door het onderhouden van een groot netwerk en een jarenlange expertise kunnen onze opdrachtgevers er op vertrouwen dat zij in contact komen met kandidaten die over de juiste kennis en kunde beschikken en binnen de bedrijfscultuur passen.”

Netwerk
Ook over de manier waarop Vaes & Linthorst haar kandidaten werft, is Deenen te spreken. “Dit bedrijf heeft een groot netwerk opgebouwd en maakt intensief gebruik van grote websites en social media. Kandidaten en latent werkzoekenden worden eveneens actief gezocht door middel van een speciaal CRM-pakket. De kracht van het bedrijf ligt echt bij het zoeken en vinden van de ideale kandidaat. En net als vennoten Pascal Vaes en Evert Linthorst haal ik daar veel energie uit.” 


 

 

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2016

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by