Testverslagen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2016

Toyota PROACE

LEASEMAATSCHAPPIJ: Oostendorp Auto

Afgevaardigde tijdens testdag: Daan Bruijsten

André Verheijen: "Deze wagen rijdt erg soepel en is opvallend stil. De afwerking is netjes en het dashboard is overzichtelijk. De navigatie is erg duidelijk. Handig is de aanduiding hiervan op het dashboard met het kompas."

Marie-José Kersten: "Ik vind het een prettige auto met een prima zitcomfort. Het propakket is een goede aanvulling op deze Toyota. Wat deze wagen voor mij interessant maakt, is dat het een geschikte auto is voor vervoer naar beurzen en showrooms. Bovendien straalt deze PROACE door de kleur klasse uit."

Dion van de Sterren: "Comfort is prima. De auto voelt veilig aan en is erg luxe uitgerust. Alles kan naar eigen wens worden ingesteld en ook de navigatie en de achteruitrijcamera functioneren uitstekend. Kort gezegd: een prima auto met veel mogelijkheden."

Specificaties

Merk: Toyota

Model: PROACE

Type: 2.0 D-4D Professional

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.997 cc

Vermogen: 122 pk

Koppel: 340 Nm

Verbruik: 1 op 18,9 gemiddeld

Topsnelheid: 165 km/u

Uitrusting: Lat om lat betimmering

Laadvermogen: 1.143 tot 1.500 kg

Verkoopprijs: ? 24.495,-

Leaseprijs: ? 499,-

(4 jaar / 20.000 km)

Vanafprijs: ? 17.495,-

Informatie:

www.oostendorp-auto.nl

bedrijfswagentestdag

"Comfort is prima. De auto voelt veilig aan en is erg

luxe uitgerust."

Toyota RAV4

Dealer: Oostendorp Auto

Afgevaardigde tijdens testdag: Pim Elbers

Marijn Leeijen: "Een goede, stille en ruime auto. De standaard achteruitrijdcamera werkt goed. Voor de prijs krijg je een ruime comfortabele auto van een goed merk. Ik kan deze auto gezien zijn comfort en CVT-schakeling zeker aanbevelen."

Fred Collé: "Deze RAV4 is een prettige, comfortabele auto om mee te rijden. Aan de CVT-schakeling moest ik even wennen. De auto heeft een fijne uitstap doordat de auto wat hoger op zijn wielen staat. Eigenlijk is alles top aan deze wagen."

Rob Maas: "Deze Toyota rijdt soepel en is erg stil. Voor een jeep heeft de RAV4 een zachte vering. De RAV4 is uitgerust met prettige stoelen waarin je stevig en vast zit en bovendien elektrisch verstelbaar zijn. Voor een hybride auto in deze luxe uitvoering is de prijs marktconform. Vanwege de hoge instap, betrouwbare techniek en lage onderhoudskosten is deze auto zijn aanschaf zeker waard."

Ger van der Sterren: "Deze hybride gedraagt zich uitstekend op de weg. Het comfort is prima en alle functionaliteiten zoals de navigatie en achteruitrijdcamera functioneren uitstekend. Prijstechnisch is deze Toyota oké."

Specificaties

Merk: Toyota

Model: RAV4

Type: 2.0 D-4D F-Style

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2.231 cc

Vermogen: 143 pk

Koppel: 320 Nm

Verbruik: 1 op 22,3 gemiddeld Acceleratie: 0-100 km/u in 9,6 sec

Topsnelheid: 195 km/u

Uitrusting: Havanna Dark Brown metallic, Leer Alcantara bekleding, Navigatie

Laadruimte: 1,9 m3

Verkoopprijs: ? 30.595,- excl btw

Leaseprijs: ? 639,- (48 maanden / 20.000 km)

Vanafprijs: ? 24.150,- excl btw

Informatie:

www.oostendorp-auto.nl

"Ik kan deze auto gezien zijn comfort en CVT-schakeling zeker aanbevelen."

Toyota Hilux

LEASEMAATSCHAPPIJ: Oostendorp Auto

Afgevaardigde tijdens testdag: Herman Bron

André Verheijen: "Een auto met een degelijke uitstraling die netjes is afgewerkt en lekker licht stuurt. Je merkt niet eens dat je in een Jeep rijdt! Praktisch is de hoge zit waardoor je een goed overzicht hebt rondom. Op een grijs kenteken vind ik deze versie zeker interessant."

Fred Collé: "Ik kan over deze Hilux alleen maar positief zijn. De prijs maakt de wagen concurrerend in zijn klasse."

Jasien de Wit: "Het rijgedrag van deze Toyota vond ik erg goed. Ook wat betreft comfort heeft Toyota geen concessies gedaan. De stoelen zitten lekker comfortabel. Verder is alles in de auto netjes afgewerkt. Ik zou hem best privé willen rijden."

Marco Hendriks: "Een robuuste auto die veel comfort biedt. De auto is ruim voorzien van allerlei middelen zoals een navigatiesysteem en achteruitrijdcamera. De prijs is oké. De wagen is denk ik geschikt voor een specifieke doelgroep!"

Nick van der Sterren: "Ik was zeker onder de indruk van deze mooie, ruige wagen. Op het comfort valt niets aan te merken. De auto zit heerlijk en de navigatie werkt zoals het hoort. De prijs valt me erg mee voor deze auto."

Specificaties

Merk: Toyota

Model: Hilux

Type: 4WD 2.4 Professional

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2.494 cc

Vermogen: 148 pk

Koppel: 400 Nm

Verbruik: 1 op 14,7 gemiddeld

Topsnelheid: 170 km/u

Uitrusting: Pushbar, Rollbar,

Tonneau cover

Laadvermogen: 1.005 tot 1.165 kg

Verkoopprijs: ? 26.995,-

Leaseprijs: ? 735,-

(4 jaar / 20.000 km)

Vanafprijs: ? 18.595,-

Informatie:

www.oostendorp-auto.nl

"Ik kan over

deze Hilux alleen

maar positief zijn."

Nissan Navara

Dealer: Janssen Kerres

Afgevaardigde tijdens testdag: Arjen van Splunder

Marijn Leeijen: "Dit is een sterke, moderne alleskunner, die ook nog eens zuinig is. Het zitcomfort is goed door de fijne stoelen en de prima vering. Het mooie navigatiescherm, goede spiegels en achteruitrijcamera maakt de auto compleet. Voor een auto met 160 pk en 3.500 kg trekgewicht is de prijs goed."

Fred Collé: "Deze pick-up met 4-wielaandrijving is voor een heel specifieke doelgroep. Tijdens het rijden had ik het gevoel alsof ik in een truck zat. Het comfort van de Navara is erg hoog. De navigatie en de achteruitrijcamera krijgen door het gemakkelijk bedienen een pluspunt."

Marco Hendriks: De indruk die ik van deze Navara heb gekregen is goed. Je kunt met deze auto lekker rustig rijden en de uitrusting is zeer uitgebreid. Voor de prijs krijg je een ruime, comfortabele wagen."

Rob Mans: "Mijn eerste indruk: wat een stoere en robuuste auto. Eenmaal aan het rijden viel me het comfort van de stoelen en de hoge zit op. Deze wagen kan echt als een werkpaard ingezet worden."

Specificaties

Merk: NISSAN

Model: NP300 NAVARA

Type: King Cab 160pk TEKNA 4WD

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2.298 cc

Vermogen: 160 pk (120 kW)

Koppel: 403 Nm

Verbruik: 1 op 15,8 gecombineerd

Acceleratie: 0-100 km/u in 12 sec.

Topsnelheid: 172 km/u

Uitrusting: automatische dual zone airconditioning, achteruitrijcamera in achteruitkijkspiegel, mistlampen voor, elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare spiegels

Trekgewicht: 3.500 kg (geremd)

Verkoopprijs: ? 30.395,-

Leaseprijs:?? 620,-

(48 maanden/30.000 km per jaar)

Vanafprijs: ? 24.825,-

Informatie:

www.janssenkerres.nl/nissan

"Dit is een sterke, moderne alleskunner, die ook

nog eens zuinig is."

Citroën Jumpy

Dealer: Janssen Kerres

Afgevaardigde tijdens testdag: Peter Hommes

Ger van der Sterren: "De Jumpy rijdt lekker en biedt een goed comfort dat door middel van diverse instellingsmogelijkheden naar eigen wens kan worden afgesteld. De navigatie werkt uitstekend evenals de optionele achteruitrijcamera. De prijs staat in verhouding met de kwaliteit. Voor het geld krijg je een prima bedrijfsauto."

Rob Mans: "Dit is echt een bedrijfsauto die rijdt als een personenauto. Positief is het gebruiksvriendelijke en moderne dashboard waarop alle functies gemakkelijk te bedienen zijn. Voor relatief weinig geld krijg je een complete, ruime en representatieve auto."

Marie-José Korsten: "Ik was onder de indruk van deze Jumpy. Het rijgedrag is rustig, de wagen biedt een goed overzicht op de weg biedt en heeft een representatief uiterlijk. Het comfort is prima zeker in combinatie met de optionele armsteun. Prettig is ook de cruise control en het navigatiesysteem. Een auto die bedrijfsmatig zijn aanschaf waard is."

Yahya Hlimi: "Als bedrijfsauto biedt deze Citroën prima rijcomfort. De extra's zoals de achteruitrijcamera werken goed. De prijs is redelijk te noemen, voor mijn bedrijfsactiviteiten is de Jumpy iets te klein."

Specificaties

Merk: Citroën

Model: Jumpy

Type: M Bleu HDI 120 S&S Club

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.997 cc

Vermogen: 122 pk (90 kW)

Koppel: 340 Nm

Verbruik: 1 op 19

Topsnelheid: 170 km/u

Uitrusting: geluidswerende voorruit, plafonnière voor met leeslampje, parkeersensoren achter, gekoeld dashboardkastje, regelbare handmatige airconditioning, Radio USB

Laadruimte: 5,3 m3

Trekgewicht: 2.500 kg (geremd)

Verkoopprijs: ? 22.749,-

Leaseprijs: ? 463,-

(48 maanden/30.000 km per jaar)

Vanafprijs: ? 17.000,-

Informatie:

www.janssenkerres.nl/citroën

"Voor relatief weinig geld krijg je een complete, ruime en representatieve bedrijfswagen."

VW Transporter

Dealer: Arena BedrijfswagenCenter Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Marthy Nas

André Verheijen: "Mijn indruk: een degelijke auto die fijn rijdt, een soepele automaat heeft en mooi is afgewerkt. De Transporter biedt dankzij de dubbele cabine veel ruimte. Het zitcomfort is prima. De navigatie is overzichtelijk en voorzien van een DAB-radio. De prijs is goed."

Dion van der Sterren: "Het rijgedrag en comfort van deze Transporter is in één woord uitstekend. De Volkswagen zit erg fijn en de stoelen zijn goed in te stellen. Er zijn voldoende functies aanwezig zoals de navigatie die erg gebruiksvriendelijk is. Dit is een fijne auto die volledig naar wens aan te passen is voor alle werkzaamheden."

Marie-José Korsten: "Wat een soepel rijdende auto; ideaal ook voor lange ritten. Deze uitvoering met een dubbele cabine vind ik zakelijk gezien wel een uitkomst, ook als je de auto voor privédoeleinden in wilt zetten."

Jasien de Wit: "Dankzij de representatieve uitstraling van deze VW Transporter is dit echt een wagen waar je mee voor de dag kan komen. Comfortabele stoelen, duidelijke navigatie, parkeersensoren; alles klopt aan deze auto. Ik beschouw deze auto op termijn wel als vervanging voor de T5."

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Transporter

Type: Dubbele Cabine

Comfortline Euro 6

Transmissie: DSG

Cilinderinhoud: 1.968 cc

Vermogen: 110 kw/150 pk

Koppel: 340 Nm

Verbruik: 1 op 16,6

Acceleratie: 0-100 km/u in 12 sec

Topsnelheid: 181 km/u

Uitrusting: Navigatiepakket, cruise-control, parkeersensoren achter

Laadruimte: 4,5 m3

Verkoopprijs: ? 33.690,-

Leaseprijs: vanaf ? 445,-

(operational lease)

Vanafprijs: ? 24.800,-

Informatie: www.autoarena.nl

"Wat een soepel rijdende auto; ideaal ook voor

lange ritten."

VW Caddy

Dealer: Arena BedrijfswagenCenter Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Nick Gielen

Fred Collé: "Een degelijke auto die qua rijgedrag dichtbij mijn personenauto zit. Het comfort is prima en de navigatie werkt goed en doeltreffend. De prijs ligt wat hoger dan de concurrentie, maar daarentegen heeft de Caddy wel een lagere kilometerprijs. En dat is zakelijk gezien belangrijk."

Jasien de Wit: "Wil je een representatieve auto met perfect rijgedrag, zoek dan niet verder en schaf deze Caddy aan. Alles klopt aan deze auto. Het zitcomfort is uitstekend. Verder werken alle functionaliteiten en navigatie naar behoren. Naar de prijs heb ik niet gevraagd, maar ik weet wel dat deze Caddy de opvolger wordt van mijn huidige Caddy!"

Yahya Hlimi: "Wat rijdt deze auto lekker! Ook het zitcomfort is goed. Bovendien is deze Volkswagen uitgerust met de nodige extra's. De prijs vind ik redelijk; vooral vanwege zijn zuinigheid is deze Caddy zijn aanschaf waard. Ik ben erover aan het nadenken. Dus wie weet."

Ger van der Sterren: "Een auto met prima rijgedrag en een mooie afwerking. Ook het zitcomfort is uitstekend. Daarnaast is deze auto voorzien van allerlei handige functies en navigatie. De prijs is dik in orde. Ik vind dit een fijne auto, daarom overweeg ik vanuit mijn bedrijf om deze aan te schaffen."

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Caddy

Type: Gesloten bestel Euro6

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1.968 cc

Vermogen: 55 kW / 75 pk

Koppel: 225 Nm

Verbruik: 1 op 22,2

Acceleratie: 0-100 km/u in 16,7 sec

Topsnelheid: 155 km/u

Uitrusting: Comfortline met cruise-control, parkeersensoren achter, navigatiesysteem

Laadruimte: 3,2 m3

Verkoopprijs: ? 17.275,-

Leaseprijs: vanaf ? 325,-

(operational lease)

Vanafprijs: ? 13.350,-

Informatie:

www.autoarena.nl

"Een degelijke auto die

qua rijgedrag dichtbij mijn personenauto zit."

Mercedes-Benz Sprinter

Dealer: Smeets Autogroep

Afgevaardigde tijdens testdag: Roy Stevens

André Verheijen: "De V6 motor van deze Sprinter is erg soepel en opmerkelijk snel. Het verbruik van 1/10 is in orde. De Sprinter biedt veel rijcomfort vooral door de luchtgeveerde stoel (optie). Verder zijn het interieur en dashboard mooi afgewerkt. Ik ben bezig met een nieuwe Fiat Ducato, maar twijfel om toch een Mercedes te nemen."

Marie-José Korsten: "Zonder meer een prima bus die stuurt als een kleine auto. Je kunt er zelfs rechtop in staan. Het zitcomfort mag er zijn met mooie geveerde stoelen. Ook de navigatie functioneert prima. Prettig zijn de extra spiegeltjes onderaan evenals de achteruitrijcamera die een goed overzicht geeft. Echt een werkpaard om goederen mee te vervoeren."

Marijn Leeijen: "Dit is een geweldige, representatieve auto met een krachtige V6 motor. Wat betreft prijs lijkt de auto duur in aanschaf maar de restwaarde is hoog, dus dat compenseert de hoge prijs. Vanwege het comfort, representativiteit en lage onderhoudskosten zou ik deze Sprinter zeker aanschaffen."

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz

Model: Sprinter

Type: Edition 319 CDI BlueTec L2H2 Euro 6

Transmissie: 7G-TRONIC plus

Volautomaat

Cilinderinhoud: 2.987 cc

Vermogen: 191 pk

Koppel: 440 Nm

Verbruik: 1 op 11,5

Topsnelheid: 160 km/u (begrenst)

Uitrusting: Bi-Xenon koplampen adaptief, 3.500 kg trekgewicht,

16" licht metalen velgen

Laadruimte: 10,5 m3

Verkoopprijs: ? 41.817,-

Leaseprijs: ? 746,-

Vanafprijs: ? 21.490,-

Informatie:

www.smeets-autogroep.nl

"Dit is een geweldige, representatieve auto met een krachtige V6 motor."

Mercedes-Benz Citan

Dealer: Smeets Autogroep

Afgevaardigde tijdens testdag: Sander van Dooren

Marijn Leeijen: "Deze Mercedes is een van mijn favoriete auto's en maakt zijn reputatie waar. Het dashboard biedt veel functies die dankzij de praktische bediening aan het stuur makkelijk bediend kunnen worden. Ook het comfort van deze Citan is goed; de auto is fijn geveerd en heeft een fijne vaste zit. De prijs is erg goed. Hiervoor krijg je een bedrijfsauto met een lage km kostprijs en toch een MB-ster op de neus."

Marco Hendriks: "Deze Citan heb ik ervaren als zeer comfortabel, rustig qua motorgeluid en ruim van binnen. De auto heeft lekkere en goed instelbare stoelen. Dit is een auto die zeker op mijn lijstje staat vanwege de ruimte, het comfort, het rijgedrag en het verbruik. Ook biedt de Citan veel opslagruimte."

Jasien de Wit: "Ik had nog nooit in een Mercedes gereden. Het rijgedrag was naar wens, evenals de afwerking en het zitcomfort. De parkeersensoren zijn handig. De prijs/kwaliteit is zoals je van een Mercedes mag verwachten."

Yahya Hlimi: "Dit is een supergoede auto met een perfect zitcomfort. Bovendien is de wagen uitgerust met veel functionaliteiten zoals een achteruitrijcamera en parkeersensoren. De prijs voor deze zuinige Citan is goed, evenals de leaseprijs."

Specificaties

Merk: Mercedes-Benz

Model: Citan

Type: 111 CDI KA XL Euro 6

Transmissie: Handgeschakelde 6-bak

Cilinderinhoud: 1.461 cc

Vermogen: 110 pk

Koppel: 260 Nm

Verbruik: 1 op 22,7

Acceleratie: 0-100 km/u in 12,0 sec

Topsnelheid: 170 km/u

Uitrusting: Radio Bluetooth, Grille verchroomd, Cruisecontrol, Wieldoppen luxe

Laadruimte: 3,8 m3

Verkoopprijs: ? 19.499,-

(netto-investering)

Leaseprijs: ? 279,-

Vanafprijs: ? 11.990,-

Informatie:

www.smeets-autogroep.nl

"Dit is een supergoede

auto met een

perfect zitcomfort."

JACHTHUT OP DEN HAMER

De lekkerste pannenkoeken van Limburg! En het bezoekerscentrum van nationaal park

de Maasduinen. De Jachthut beschikt over 2 grote parkeerplaatsen en is een unieke locatie, ook voor (familie) feesten, partijen en vergaderingen. Gelegen op knooppunt 74 van de

fietsknooppuntenkaart voor Noord-Limburg.

Twistedenerweg 2 ? Wellerlooi ? T (077) 473 16 18

www.dejachthut.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by