Personeelsdiensten: Wiertz Company

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2016

Wiertz Company, dat dit jaar haar 20-jarig bestaan viert, is een krachtig euregionaal opererend familiebedrijf actief in de markt van mens en werk. Sinds de start in 1997 in Kerkrade is Wiertz Company uitgegroeid tot een toonaangevende speler in de hele Limburgse en euregionale arbeidsmarkt en heeft het bedrijf haar activiteiten uitgerold over de rest van de provincie. Zo ook in Noord-Limburg. In elke Noord-Limburgse regio (Venlo, Venray, Horst, Roermond, Weert) is wel een vestiging van de allround personeelsdienstverlener te vinden.



In Venlo zit Wiertz Company al twaalf jaar, maar het jasje bleek niet bestendig tegen de ambitieuze groeispurt die het familiebedrijf doormaakt. In april 2016 betrok Wiertz Company haar nieuwe onderkomen aan de Venlose Prinsessesingel, naast het UWV-kantoor. Wat het geheim is van de snel groeiende uitzendorganisatie? Luisteren naar de markt.

Harm Wiertz: "In ons bijna 20-jarig bestaan is ons bedrijf uitgegroeid van een lokaal uitzendbureau tot een toonaangevende speler met een compleet dienstenpakket. Naast de uitzendactiviteiten via een sterk kantorennetwerk in Nederland en Duitsland, hebben wij ons aanbod in de afgelopen periode uitgebreid met separate merknamen voor payroll, salarisverwerking en recruitment. Daarnaast ondersteunen we tegenwoordig werkgevers ook op juridisch vlak. Bovendien willen we de verschillende labels en de onderlinge samenwerking duidelijker positioneren en een plaats geven binnen onze organisatie. Dat doen we via de verbindende slogan 'member of Wiertz Company'. Hiermee kunnen we de onderlinge verbanden binnen de Wiertz-familie nu zowel in- als extern uitstekend uitleggen."

Maatwerk

De flexibilisering van de arbeidsmarkt zet ondertussen onverminderd voort. Dat betekent dat de markt verandert en er gevraagd wordt om maatwerk. En laat dat nu juist zijn waar je als onderneming met het handelsmerk 'persoonlijke aanpak' sterk in bent. Commercieel Manager Leroy Bosman: "Wij geloven in persoonlijk contact zodat we de kwaliteit naar de klant kunnen garanderen en bewaken. We werken met mensen en benaderen de markt ook vanuit die overtuiging. Met digitalisering is niets mis, maar het kan nooit een fysiek kantoor met echte mensen vervangen." Dat verklaart meteen waarom Wiertz Company, tegen de trend van de branche in, steeds meer vestigingen opent. Waar collega's kiezen voor centraliseren, ziet het familiebedrijf een kans om nog dichter in de buurt van haar klanten te zijn. Dat heeft veel voordelen. Je kent je klant en je uitzendkrachten, waardoor je precies weet wie je waar naartoe moet sturen. Daarnaast maken korte lijnen en afstanden het mogelijk snel te handelen.

"Onze ambities in dit gebied zijn torenhoog. Alles wat met werk te maken heeft, brengen we onder in het 'brede huis van werk', ons regiokantoor in Venlo. We willen dé Limburgse uitzendorganisatie worden. Dat zijn we in Zuid-Limburg al, maar in Noord-Limburg worden we dat ook", legt Leroy uit. In het regiokantoor heeft het familiebedrijf nu alle kennis gebundeld. Naast Wiertz Personeelsdiensten (Wiertz Uitzenden, Wiertz International Recruitment, Wiertz Professionals, Wiertz Gastvrij en Wiertz Callcenter Solutions) is er ook plaats ingeruimd voor de labels ZUID recruiters, ZUID juristen en Payroll Limburg.nl.

Met een mooie ambiance, uitkijk op de Maas en een uitstekend dakterras leent het regiokantoor zich daarnaast onder de naam Wiertz Company Lounge uitstekend voor een combinatie van business en pleasure. Zo worden er regelmatig business events met themabijeenkomsten, workshops voor bedrijven en borrels voor flexkrachten georganiseerd.

Naast groei in marktaandeel is Wiertz Company ook van binnenuit gegroeid. Harm Wiertz verwoordt het als volgt: "Naast groei in marktaandeel is onze organisatie snel volwassen geworden. We hebben ons bedrijf onlangs voorzien van een moderne, nieuwe huisstijl, gebruikersvriendelijke websites en de Wiertz Company Lounge in Kerkrade en Venlo. Met nieuwe enthousiaste collega's die we het afgelopen jaar hebben mogen verwelkomen, sterke labels en verschillende nieuwe diensten zoals Wiertz Callcenter Solutions bieden we een compleet dienstenpakket aan op het gebied van mens en werk. Dat het hier niet bij blijft, durf ik u alvast op een briefje te geven. U zult nog veel van ons zien en horen.

We bestaan dit jaar 20 jaar en zijn klaar om vol energie ons jubileumjaar 2017 in te gaan met nieuwe plannen en ideeën zoals het openen van nieuwe vestigingen in Stein en in GaiaZOO Kerkrade. Ook zoeken we nieuwe kansen op over de grens in Polen en presenteren we u in de zomer ons eigen grand café op de Markt in Kerkrade. Het wordt wederom een prachtig jaar!"

www.wiertzcompany.com

Foto's: Leroy Bosman, Commercieel Manager en Harm Wiertz, ondernemer

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by