Fleximo: De beste optie tegen de scherpste leaseprijs

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2016

De leaseauto is nog altijd zeer geliefd onder werknemers, en ook de privé lease sector begint zijn opmars te maken in Nederland. Het kiezen van de beste leaseauto tegen de scherpste prijs is echter niet altijd eenvoudig. Leasebemiddelingsbedrijf Fleximo uit Weert kan daarbij helpen.


Fleximo heeft als doel om berijders van leaseauto's te voorzien van een auto die past bij hun behoeften en bovendien zeer scherp geprijsd is. "Fleximo kan een oplossing vinden voor alle mobiliteitsvraagstukken, of het nu gaat om short, vaste, privé of financial lease", vertelt directeur-eigenaar Thijs Truijen. "Ook kunnen wij de wagenparkpolicy van bedrijven doorlichten om te kijken of de auto's nog voldoen aan de eisen van de gebruikers en of het wellicht goedkoper kan." Fleximo kan scherpe prijzen bieden vanwege de werkwijze. "Wij zijn merk-, dealer- én leasemaatschappijonafhankelijk. Doordat we bemiddelen bij verschillende grote leasemaatschappijen kunnen we volumekorting realiseren. Bovendien beschikken we over eigen benchmarks die steeds alle actuele leaseprijzen vergelijken. Hierdoor kunnen we een scherpe prijs bieden die lager ligt dan marktconform. Bovendien bestaan we inmiddels alweer vijf jaar en hebben we in die tijd de nodige ervaring opgedaan en goede contacten met autobedrijven opgebouwd. Het enige wat de klant in feite hoeft te doen, is de basisvoorwaarden bepalen zoals de prijs, het serviceniveau en of hij of zij alle service bij één dealer wil onderbrengen. Vervolgens maken wij een shortlist van maximaal drie leasemaatschappijen waaruit de klant kan kiezen."

Bijtelling 2017: 4% of 22%

De leasemarkt is ondoorzichtig, maar is wel aan de nodige ontwikkelingen onderhevig. "Een van de belangrijkste veranderingen is dat er in 2017 nog maar twee bijtellingspercentages worden gehanteerd", geeft Truijen aan. "De tarieven van 15 en 21% worden vervangen door één tarief van 22%. Als gevolg hiervan zullen hybride auto's minder aantrekkelijk worden en zal de vraag naar benzine- en dieselauto's stijgen. Doordat er met het bekendmaken van de nieuwe bijtelling nu meer duidelijkheid is, voorspel ik dat mensen nu ook meer met emotie zullen kiezen. Er is meer ruimte om de voorkeur voor het eigen merk een rol te laten spelen bij de keuze. Ook biedt het kansen voor autobedrijven, die hier met hun service op in kunnen spelen en zich zo kunnen onderscheiden. Ik verwacht dan ook een grotere verscheidenheid in auto's binnen de leasecontracten die wij in 2017 mogen afsluiten voor onze klanten. Voorheen waren 9 modellen populair, in 2017 schat ik in dat dit aantal zal stijgen naar 20 tot 25 modellen." Het lage tarief van 4% geldt voor volledig elektrische auto's.

Truijen: "Mensen vinden het nog steeds spannend om elektrisch te rijden. Dat heeft onder andere te maken met de actieradius. Er zijn nieuwe modellen in ontwikkeling die een actieradius van 450 kilometer of meer hebben, zoals de Opel Ampera E. Tesla Model X en Model S zijn auto's die erg populair zijn bij onze klanten. Ook komen er meer laadpalen bij, al verschilt het beleid hiervan per gemeente."

Private lease

Een andere tendens die volgens Truijen de moeite waard is om in de gaten te houden, is privé lease. Fleximo opende zelfs in december 2016 een Pop Up Store aan de Nieuwe Markt in Weert om geïnteresseerden hierover te woord te staan. "Bij Fleximo hechten we heel veel waarde aan voorlichting zodat onze klanten op basis van een goed advies de juiste keuze kunnen maken, ook als het gaat om privé leasing. In principe gaat mijn collega Frans van Tuel in de pop-up store op dezelfde manier te werk. Van Tuel zet de voor- en nadelen van private lease op een rij en kijkt aan de hand van de wensen, behoeften en persoonlijke situatie of het voor voor de klant interessant is. Privé lease is net als bij zakelijke auto's aantrekkelijk als je tegen een vast maandbedrag over een auto wilt beschikken. Daar komen dan alleen nog de kosten voor brandstof bij. De hoogte van het maandbedrag is afhankelijk van het merk, de looptijd van het contract en het aantal kilometers per jaar. Ook zijn er extra services beschikbaar zoals winterbanden of een inzittendenverzekering."

Privé lease via de werkgever

Truijen wijst ten slotte nog op de mogelijkheid voor werkgevers om aan hun medewerkers privé lease aan te bieden. "Fleximo regelt het gehele traject, dus dit kost voor de werkgever geen extra tijd. Verder profiteert de medewerker die privélease via de werkgever regelt van de volgende extra voordelen:

- Extra korting bovenop het al zeer scherpe leasetarief

- Standaard no-claim korting (t.w.v. ? 20 per maand)

- Gratis SVI-schadeverzekering Inzittenden t.w.v. ? 4 per maand)

- Kosteloze inlevering van de leaseauto na zes maanden, bij een contract van 24 maanden

Net als bij zakelijke lease weet je dus precies wat je per maand kwijt bent. Onderhoud, verzekering en wegenbelasting zijn inbegrepen. Bij schade verloopt de afhandeling via de leasemaatschappij en krijg je vervangend vervoer. Werknemers kunnen dus in een gloednieuwe, representatieve auto rijden, zonder dat zij daarvoor een grote investering hoeven te doen. Mocht u geïnteresseerd zijn om te kijken wat de mogelijkheden voor uw bedrijf zijn omtrent lease, dan kom ik dit graag in een persoonlijk gesprek toelichten."

www.fleximo.nl

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by