TRIAS: Bouwen op jarenlange ervaring binnen bedrijf

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

Subsidieadviesbureau TRIAS BV overgenomen door Ron Coenen 

Per 1 juni 2016 is Ron Coenen (35) toegetreden tot de directie van TRIAS BV waarna per 1 januari hij het stokje daadwerkelijk overgenomen heeft als nieuwe DGA. Geen verandering die over één nacht ijs is gegaan. "Het was best een langdurig proces", zegt de Limburger. "En niet alles is altijd even gemakkelijk geweest." Coenen licht een tipje van de sluier.

TRIAS helpt overheden, non-profit instellingen en bedrijven met het verkrijgen van subsidies overige financieringsmogelijkheden van de overheid. Coenen, vijftien jaar geleden als stagiair bij het Venlose bedrijf begonnen, heeft inmiddels het directiestokje van Gerard van der Heul en Mieke Verhaegh overgenomen. "Ik kwam hier in 2002 binnen met de gedachte dat die lederen stoel in het directiekantoor ooit van mij zou worden. Dat is gelukt. Inmiddels zit ik op de plek die vorig jaar nog van Gerard was. Ik heb zijn kantoor ingepikt, zou je kunnen zeggen."

Leerzaam traject

De overname heeft wel wat voeten in de aarde gehad. "Het was een intensief, maar vooral ook zeer leerzaam traject. Tijdens dat proces is me ook wel eens de vraag gesteld of ik niet helemaal opnieuw wilde beginnen, met het overnamebedrag als startkapitaal. Daar heb ik direct 'nee' op geantwoord. TRIAS was al een goed geoliede machine waar ik zelf de afgelopen vijftien jaar met ontzettend veel passie en plezier gewerkt heb. Daarnaast ben ik er stellig van overtuigd dat het makkelijker is om een rijdende trein harder te laten gaan, dan een stilstaande trein in beweging te krijgen. Daarbij was ik de afgelopen jaren ook nauw betrokken in de koers en besluitvorming binnen TRIAS."

Afscheid

Dat betekent niet dat er gaandeweg het traject geen lastige momenten zijn geweest. "Dat heeft er mee te maken dat iedereen op een andere manier in het proces zit", legt Coenen uit. "Terwijl ik me voorbereidde op de nieuwe functie, waren de scheidende aandeelhouders juist ook bezig met afscheid nemen. Dat was niet altijd even gemakkelijk. Gerard en Mieke hebben TRIAS natuurlijk vanuit het niets opgebouwd en zien het bedrijf daardoor logischerwijs ook als 'hun kindje'. Je ziet dat een overname dan niet alleen financieel en juridisch van aard is. Het emotionele aspect is misschien nog wel het belangrijkste. Iedereen moet er ook 'klaar voor zijn'. We zijn er gelukkig heel goed uitgekomen."

Vertrouwen

Coenen is niet volledig in het diepe gegooid. "Gelukkig kan ik bouwen op mijn jarenlange ervaring binnen het bedrijf. Met name ook door de goede begeleiding door de jaren heen." Toch blijft het voor de kersverse vader een grote stap. "Maar ik geloof in TRIAS. Wij kunnen echt het verschil maken binnen organisaties. Daarnaast heb ik een rotsvast vertrouwen in het team. Zij gelukkig ook in mij. Daar ben ik misschien wel het meest trots op." Een totaal andere koers wil Coenen dan ook niet gaan varen met TRIAS. "Maar ambities heb ik wel." Zo mag TRIAS van Coenen hét subsidieadviesbureau van het zuiden worden. "Daar valt nog terrein te winnen. Bij het woord subsidie(advies) moet meteen de naam TRIAS naar boven komen. Die uitdaging ga ik graag aan."

www.trias-subsidie.nl

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by