Voor de Zaak: Marivonne van Kralingen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

Een eigen zaak hebben én moeder zijn; zo doe je dat

Marivonne van Kralingen (33) zit niet graag stil. Sinds november 2016 is ze mede-eigenaar van advocatenkantoor Voor de Zaak in Venlo. Daarnaast heeft ze in haar vrije tijd Ondernemerscafé Venlo opgericht, een tweemaandelijks netwerkevenement dat in november 2014 haar eerste editie kende. Als onderdeel van de raad van commissarissen van Rabobank Venlo houdt ze bovendien toezicht op de directie en bewaakt ze de belangen van de bank. Dat is nog niet alles. Van Kralingen is sinds kort moeder geworden. Dochter Froukje, nog maar enkele weken oud, kan niet ontkennen dat haar moeder een topvrouw is.

Tekst: Elly Molenaar

Van Kralingen blijft er intussen nuchter onder. "Het moet wel heel gek lopen, wil ik stress ervaren. Het zit niet in mijn karakter om me druk te maken om dingen. Mijn oma zei altijd, doe maar rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Als ik veel te doen heb, volg ik haar wijze raad altijd op. Ik maak dan een lijstje met alles wat er moet gebeuren en werk die van boven naar beneden af. Vaak blijkt het dan allemaal best mee te vallen."

Ondernemerscafé

Van Kralingens vroegere werkgever had het al snel door: "Hij vond het geen goed idee om mij alleen achter een bureau te laten zitten", lacht de van oorsprong Rotterdamse. "Ik was toen advocaat in opleiding en werd uitgedaagd om mij ook met acquisitie bezig te houden. Dat paste bij mij." In haar vrije tijd startte ze het Ondernemerscafé Helmond op. "Dat loopt nog altijd. Toen ik in Venlo aan de slag ging, zei ik meteen dat er ook daar een ondernemerscafé zou moeten komen. 'Dat kan helemaal niet', zei mijn werkgever. Een extra motivatie om aan de slag te gaan. Ruim een jaar later was de eerste editie van Ondernemerscafé Venlo een feit."

Kansen

Samen met haar collega Rob de Hair dacht Van Kralingen na over de toekomst. "We wilden het anders doen. We wilden samen een advocatenkantoor opstarten." Dat ze op dat moment vijf maanden zwanger was, hield hen niet tegen hun zakelijke hart te volgen. "Er is altijd wel een reden te vinden om zoiets uit te stellen. Het is belangrijk te denken in kansen en niet in obstakels. We zijn de uitdaging dan ook met veel enthousiasme aangegaan. Mede doordat we op een goede manier bij onze oude werkgever weg zijn gegaan, hebben we een hele mooie start gemaakt."

Combineren

In diezelfde periode solliciteerde Van Kralingen ook nog naar de functie binnen de raad van commissarissen bij Rabobank Venlo. "Een hele mooie kans, die ook nog erg goed bij me past." Ze verwacht dat de komende jaren druk zullen worden. "Een goede tijdsplanning maken is heel belangrijk. Net als de steun van mijn man. Ik moet nog gaan ontdekken hoe ik het moederschap precies met al mijn werkzaamheden ga combineren." Froukje gaat straks drie dagen in de week naar de opvang. Eén dag ben ik thuis. Als ze slaapt, zal ik het niet kunnen laten de computer open te klappen om te werken. Als ze wakker is, geniet ik van haar. Mensen vragen me wel eens hoe ik alles voor elkaar krijg. Maar als ze me kennen, verbaast het hen eigenlijk niet zo. Dit drukke leven zit in mijn aard. Ik zou niet anders willen."

www.voordezaak.nl

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by