Niëns Horeca: Yvonne Niëns

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2017

Volg je passie en maak je dromen waar

Yvonne Niëns runt samen met haar man Roy twee horecazaken in Maasbree. Het familiebedrijf Niëns Horeca dat al sinds 1881 een begrip in het dorp is en gastrobar Bruiz, een sprankelend nieuw concept. Hoe combineert Yvonne deze topbaan met het moederschap? We namen een kijkje in haar keuken.

Tekst Saskia van Muijlwijk

Twee horecabedrijven in één dorp en nog succesvol ook. Hoe doen jullie dat?

"Ze hebben ieder hun eigen concept", legt Yvonne uit. "Niëns Horeca is veelomvattend en laagdrempelig, met een café-terras, restaurant, bowling, zalen, ijssalon, catering en evenementenorganisatie. Je kunt hier eten met je familie of je collega's, maar het is ook een ideale locatie voor feesten en zakelijke bijeenkomsten." Volop activiteiten dus, maar toch kwam er vorig jaar een tweede zaak bij. "Dat was een uitdaging", erkent Yvonne. "Bruiz is een gastrobar. Waar je bij Niëns Horeca aanschuift voor bijvoorbeeld een driegangendiner, verloopt een maaltijd bij Bruiz heel anders. Op de kaart staan verschillende kleinere gerechten. Je bepaalt zelf wanneer je welke gerechten eet. Dit kan heel spontaan, als je bijvoorbeeld met een vriendin wat komt drinken en je trek krijgt. Maar je kunt hier ook terecht voor een zakelijke lunch."

Dan het recept voor een gelukkig huwelijk, hoe houden jullie het gezellig?

Yvonne antwoordt lachend: "We zijn allebei prettig gestoord, voor ons is dit echt een levenswijze. Wel eentje die niet voor iedereen is weggelegd. Roy regelt onder andere alle administratie en financiële zaken, maar hij is ook een netwerker en de creatieve geest. Vol wilde plannen." Yvonne is verantwoordelijk voor alle marketing en communicatie en personeelszaken. "Ik zorg ervoor dat onze ideeën praktische handvaten krijgen en goed worden uitgevoerd. We plannen wekelijks tijd in voor ons gezin. Dat blijft een aandachtspunt, want de verleiding is groot om telefoontjes te beantwoorden. Maar ik vertrouw op ons personeel en daardoor is het makkelijker om te delegeren."

Wat valt je op in jullie stijl van leidinggeven, verschillen jullie daar erg in?

"Mannen zijn over het algemeen veel directer en hebben een no-nonsens mentaliteit. Vrouwen gaan gevoelsmatiger te werk en benaderen zaken vaker op een persoonlijke manier. Deze stijlen zijn allebei goed, als het maar in balans is", vindt Yvonne.

Je werkt fulltime, waar haal je de energie vandaan?

"Ik doe echt wat ik leuk vind, het is mijn passie en dat geeft me veel energie. Veel vrouwen doen een stapje terug als ze moeder worden. Terwijl ze ook graag aan hun carrière zouden willen werken. Ik heb ervaren dat als je iets echt wil, het ook mogelijk is. En als je die ambitie hebt, je best tijdelijk pas op de plaats kunt maken, maar verlies dat stipje op de horizon niet uit het oog." Yvonne en Roy verwachten opnieuw een kindje. Thuis wacht een bedje, maar ook op de zaak staat er een klaar voor de nieuwe spruit. "Gelukkig is de opvang voor onze kinderen goed geregeld en krijgen we veel steun van opa's en oma's."

www.nienshoreca.nl
www.bruiz.nu

delen:

Noord-Limburg Business nr 1 2017

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by