Kick-off BoB bij The Scelta Institute

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2013

Een geslaagde

aftrap

Kick-off BoB bij The Scelta Institute

Met het nieuwe netwerkconcept BoB (Business-ontmoet-Business) biedt Noord-Limburg Business een platform aan ondernemers om op informele wijze in contact te treden met collega-ondernemers. Op 7 mei vond de kick-off plaats van dit concept met een BoB-borrel in The Scelta Institute in Venlo.

Maar liefst 60 ondernemers uit de regio Noord-Limburg reisden 7 mei af naar Venlo om de kick-off van de BoB-borrel bij te wonen. Zij werden tussen 17.00 en 18.00 door het team van BoB Noord-Limburg Business persoonlijk ontvangen, waarna er een korte introductie over het Business ontmoet Business-concept volgde. Aansluitend vertelde gastspreker Rens Tanis, directeur van Netwerkengidsnederland.nl, meer over het fenomeen netwerken, waarbij het publiek op ludieke wijze werd uitgedaagd om mee te praten.

Uit de reacties van de bezoekers bleek dat netwerken de moeite waard is en er wel degelijk omzet uit gegenereerd kan worden. “Maar hoe haal je nog meer resultaten uit het netwerken?”, aldus Rens Tanis. “Er wordt wel eens gezegd ‘geen contract zonder contact’”, vervolgde hij. “Hoe belangrijk is het empatisch vermogen hierbij?”

Vervolgens kwamen er een aantal vragen voorbij die je tijdens het netwerken kunt stellen aan je gesprekspartner. Niet de standaardvragen, maar vragen als ‘Waar heb je een hekel aan? Waar wil je nog in groeien?’ of ‘Wat gaat goed?’ en ‘Waar ben ik trouw aan?’ Vervolgens konden de deelnemers deze vragen aan elkaar gaan stellen en was er daarna de gelegenheid om de gesprekken te evalueren. Tijdens en na het buffet ontstonden er ook levendige gesprekken en werden er nieuwe contacten opgedaan. 

Zelf kijkt BoB-organisator Danny Toonen erg tevreden terug op het evenement. “De eerste BoB is altijd een spannend moment. Je vraagt je als organisator toch af of alles goed loopt, of de mensen komen die zich hebben ingeschreven, of het thema van de spreker goed is en natuurlijk welke onverwachtse zaken er op het moment zelf nog even op je afkomen. Als ik er nu op terugkijk kan ik zeggen dat alles, natuurlijk op een paar kanttekeningen voor mezelf na, goed is gegaan. De sfeer was goed en ontspannen en er werd naar mijn mening lekker genetwerkt. Dit is natuurlijk vooral te danken aan de aanwezigen, want ik kan plannen en organiseren wat ik wil, maar zonder ‘prettige’ mensen wordt het niets.” Danny Toonen denkt dat de basis is gelegd voor een netwerk met toekomst en wil dan ook iedereen bedanken die deze kick-off tot een succes hebben gemaakt. “Ik hoop velen van hen en natuurlijk alle andere geïnteresseerden regelmatig terug te zien tijdens een BoB-bijeenkomst.”

Wilt u BoB-lid worden, of eenmalig gratis en vrijblijvend een BoB-bijeenkomst bijwonen? Meer informatie kunt u vinden op www.noordlimburgbusiness.nl/bob of opvragen bij BoB-organisator Danny Toonen: danny@vanmunstermedia.nl of 024-3503240.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by