Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2013

Tekort bouwgrond grote kavels

Bouwgrond voor bedrijven lijkt in overvloed beschikbaar te zijn, maar geschikte bouwgrond is lastig te vinden, vooral voor bedrijven uit de zwaardere milieucategorieën zoals industrie, productie en logistiek. Bouwgrond.nl, een initiatief van Ingenieursbureau Archicom en bouwconcern Dura Vermeer, komt tot deze constatering naar aanleiding van een onderzoek naar de beschikbaarheid van bedrijfskavels in de belangrijkste economische regio’s van Nederland. Op korte termijn publiceert Bouwgrond.nl haar onderzoek in twee afzonderlijke whitepapers. Het onderzoek is mede gehouden naar aanleiding van de Logistieke Kaart van Nederland 2013. Deze kaart, jaarlijks door Logistiek Magazine uitgegeven, bevat naast een ranking van de logistieke hotspots de uitkomsten van een onderzoek onder beleidsmakers en beslissers in de logistieke wereld. Volgens Bouwgrond.nl heeft Venlo de beste papieren om ook in de toekomst dé logistieke hotspot van Nederland te blijven en kan de stad ook op termijn haar logistiek toppositie behouden. Dit heeft alles te maken met het progressieve, regionaal afgestemde ontwikkelingsbeleid waarbij steeds voldoende kavels beschikbaar zijn. De provincie Limburg scoort sowieso hoog met het beschikbaar aanbod. Limburg steekt economisch zwaar in op logistieke bedrijvigheid. Het beleid van Limburg en haar gemeentes om vooral nieuwe bedrijfsterreinen uit te geven, heeft echter een drukkend effect op de grondprijzen en zal de haalbaarheid van de herstructurering van bestaande, verouderde bedrijfsterreinen bemoeilijken en de waardeontwikkeling van bestaand vastgoed ondermijnen. Omgekeerd speelt Limburg strategisch en slim in op de toenemende schaarste elders in Nederland. De conclusies van het onderzoek zijn gebaseerd op een unieke database van duizenden kavels en vormde de directe aanleiding voor Dura Vermeer en Archicom voor het ontwikkelen van een complete ‘online’ databank voor bedrijven in Nederland: www.bouwgrond.nl.

Regio Noord-Limburg presenteert

infra-ambities voor de toekomst

Het Regionaal Mobiliteitsoverleg (RMO) Noord-Limburg heeft samen met Ondernemend Limburg de infra-ambitie voor de regio opgesteld. In het stuk beschrijven de overlegpartners de grote infrastructurele projecten die de komende decennia nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van Noord-Limburg. Voorzitter Ike Busser van het RMO Noord-Limburg en Wim Weijnen, directeur van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) bieden 28 juni samen de infra-ambitie aan gedeputeerde Patrick van der Broeck aan. In de infra-ambitie heeft het RMO en Ondernemend Limburg zes majeure projecten opgenomen. In willekeurige volgorde zijn dat de verdubbeling en elektrificatie van de Maasspoorlijn (Roermond-Nijmegen), de aanleg van een intercityspoorlijn Eindhoven-Venlo-Düsseldorf (inclusief de verdubbeling van het spoor Kaldenkirchen-Dülken), verbreding van de A73 tussen Boxmeer en Nijmegen en de A67 bij Venlo, uitbreiding van de bargeterminal en de goederenhaven in Venlo en de realisatie van de railterminal Tradeport Noord.

De infra-ambitie is een visiedocument waarmee Noord-Limburgse stakeholders de boer op gaan om te lobbyen in Maastricht, Den Haag en Brussel. Aan het stuk hebben niet alleen de gemeenten in de regio meegewerkt, maar ook vertegenwoordigers van Ondernemend Limburg en het onderwijs.

column

Ron Coenen, Projectmanager TRIAS BV, ron@trias-subsidie.nl, 077-3560100

Land- en

tuinbouw loont!

Ook in deze bijdrage zoomen we in op subsidiekansen voor MKB’ers in de Agro & Foodsector.

Op woensdag 19 juni vond in de Villa Flora de aftrap plaats van de ambitienota en bijbehorend uitvoeringsprogramma: Limburgse Land- en Tuinbouw Loont. Binnen deze nota worden drie strategieën nagestreefd:

  • Voorlopersstrategie: binnen deze strategie worden innovatie, duurzame ontwikkelingen en investeringen, samenwerking en kennisdeling gestimuleerd.
  • Omgevingsstrategie: binnen deze strategie wordt aandacht besteed aan revitalisering van het buitengebied en ruimtelijke kwaliteit.
  • Maatschappelijke verankering: binnen deze strategie staan imago verbetering van de sector, het ontwikkelen van een gedragscode en het creëren van draagvlak centraal.

Het programma wordt uitgevoerd door Innovatiecentrum Greenport Venlo. Alle ondernemers uit de Agro & Foodsector, die ideeën hebben over innovatieve projecten die aansluiten bij één van de strategieën, kunnen met het Innovatiecentrum contact opnemen. Vervolgens zal er gekeken worden hoe het initiatief kan worden ondersteund, bijvoorbeeld door de inzet van kennis en kunde of het bijdragen aan netwerkvorming.

Ook bedrijven die een innovatiewens hebben, maar nog niet goed weten hoe ze dit vorm moeten geven, kunnen hiervoor met Innovatiecentrum Greenport Venlo contact opnemen.

Volg ons op website (www.trias-subsidie.nl) en linkedin

(www.linkedin.com/company/trias-bv) voor het laatste nieuws.

Kleren maken nog steeds

de zakenman

In herenmodewinkel Moda Bardolino in Weert geeft eigenaresse Carla Verweerden modebewuste heren kledingadvies op maat. Het gehele assortiment, van stropdas tot pantalon en van casual tot business, onderscheidt zich door comfortabele materialen en een perfecte pasvorm. Volgens Verweerden is het dragen van goed vallende kleding belangrijk voor een goede zakelijke uitstraling. “De maatschappij van nu is heel visueel ingesteld. Tegenwoordig geldt: je bent wat je draagt.”

Het assortiment van Moda Bardolino is vooral Italiaans georiënteerd. De maten en pasvormen zijn echter afgestemd op de Hollandse mannen. Moda Bardolino heeft zowel confectiekleding als maatpakken. “Het merk Pal Zileri werkt bijvoorbeeld volgens het ‘made-to-measure’-concept waarbij je kan kiezen uit verschillende stoffen, knopen, stitching, voering en pasvormen. Qua maat kan de kleding op meer dan 50 punten worden aangepast aan de wens van de klant, zodat iedereen een kostuum, colbert of pantalon kan dragen waarin hij echt gezien wil

worden.”

Een groot deel van de collectie bestaat uit casual en business casual-kleding in verschillende stijlen en materialen. Dus voor elk budget is er wel keuze uit verschillende kledingstukken. En alle kleding wordt door de coupeuse passend gemaakt. Een van de meest opvallende items is een leren (cabrio)jack van het topmerk Heinz Bauer. “Dit jack heeft een speciale kraag die zo gemaakt is dat je geen koude wind in je nek voelt bij het rijden met de open kap. Bovendien kan de kraag eraf worden gehaald en worden opgeborgen in het jack.”

Volgens Verweerden groeien business en casual steeds meer naar elkaar toe. Er worden minder pakken gedragen, maar tegelijkertijd wordt de mannenmode wel steeds verzorgder. “Mannen hechten belang aan mooie kleding met een hoog draagcomfort en een goede uitstraling. Een mooi colbertje met te lange mouwen heeft niet de uitstraling die je wenst. Met maatkleding of een goed advies van Moda Bardolino voorkom je dat.”

www.modabardolino.nl

Inspirerend bedrijfsbezoek De Groene Campus Helmond

Op donderdag 13 juni vond het ‘grensverleggend’ bedrijfsbezoek plaats bij De Groene Campus Helmond. Deze bijeenkomst, mede tot stand gekomen door ons lid Ton Friesen van Helicon Bedrijfsopleidingen, stond in het teken van samenwerking tussen opleiders, student en het bedrijfsleven. De Groene Campus loopt hierin voorop en een aantal bedrijven heeft zich dan ook gevestigd binnen De Groene Campus. Hoe het in de praktijk werkt, kon men tijdens de rondleiding ervaren door in gesprek te gaan met de hier gevestigde ondernemers. Na afloop konden de leden en gasten van BS Morgen nog hun ervaringen delen onder het genot van een borrel en een hapje.

Terugblik actieve netwerkbijeenkomst bij De Maassche en Driving Sensation

Als organisatie kijkt BS Morgen terug op een geslaagde, leerzame en inspirerende bijeenkomst die op donderdag 25 april plaatsvond. Een grote groep enthousiaste deelnemers, mooi weer en twee inspirerende locaties waren de ingrediënten voor een prima bijeenkomst. Na het testrijden bij Driving Sensation werden de aanwezigen getrakteerd op een rondleiding en een presentatie over BMW bij De Maassche door John Stroeken. Afsluitend was er voldoende ruimte om te netwerken en ervaringen te delen tijdens een heerlijk buffet.

BS Morgen

Column: Ik ken jou toch al?!

Ondernemers menen dat, als ze tijdens netwerkbijeenkomsten nieuwe contacten leggen en kaartjes uitwisselen, weer mensen leren ‘kennen’. Maar dan? Vaak blijft het hier dan bij, en dat is jammer, beide partijen helpen elkaar niet verder. Het blijft daarna stil… Hoe komt dat dan? Tussen ‘kennen’ en ‘kennen’ zit een verschil van dag en nacht. Het verschil tussen wel of niet succesvol netwerken. Het eerste ‘kennen’ is de eigenlijke kennismaking, vaak is het op netwerkbijeenkomsten niet anders. En dan zoeken we, als ‘echte’ netwerkers, ook nog eens degene op die we (menen) te kennen! Want dat is vertrouwd. Wat ontbreekt er dan? Het verschil zit namelijk in het tweede ‘kennen’. De zoektocht om gelijkgezinden te leren kennen, met elkaar verbindingen weten aan te gaan. Dat is meer dan informatie uitwisselen! Het oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, waar is hij mee bezig, waar liggen zijn of haar ambities en wat is zijn passie. Maar het belangrijkste…waar is hij of zij naar op zoek? Waar kun je de ander mee helpen? Als dat wederkerig is, en vertrouwd, dan zijn we pas bezig om elkaar echt te leren kennen. En…ook nog met meer plezier, want we zijn elkaar aan het aanbevelen bij anderen, we stellen elkaar voor aan elkaars relaties tijdens netwerkbijeenkomsten. Dan leren we weer nieuwe ondernemers kennen!

Agenda BS Morgen

15-08-2013 - Toverland Zomerevent  namiddag

28-08-2013 - Business Matching ochtend

( Cluster Noord-Limburg locatie Horst )

06-09-2013 - Bedrijfsbezoek bij 2.0 Architecten Venlo

11-09-2013 - Business Master namiddag ( The Scelta Institute )

18-09-2013 - Business Matching namiddag

( Cluster Noord - Limburg Locatie Horst )

René Luijten, inspirator en

moderator BS Morgen

Of u nu op zoek bent naar een evenementen-, outdoor-, training- of vergaderlocatie of gewoon gezellig wilt lunchen met uw relatie: de regio Noord Limburg heeft volop te bieden. Toplocaties liggen in de buurt, zijn makkelijk te vinden en zijn goed bereikbaar. Noord Limburg Business laat u een overzicht zien van locaties die deze benodigde ingrediënten hebben om uw samenzijn iets extra te geven. Rust en ruimte worden in verschillende sferen geboden. Exclusiviteit en huiselijkheid zijn kernwoorden die in Noord-Limburg centraal staan. Dus altijd het perfecte decor voor uw evenement bij u in de buurt.

Toplocaties in Noord-Limburg

Brasserie Maasduinen & Café Lief

In deze bosrijke, ontspannen omgeving ligt Brasserie Maasduinen. De perfecte locatie voor uw zakelijke lunch en waar vergaderen in een relaxte sfeer gegarandeerd is. Naborrelen en netwerken in Café Lief maakt van uw dag een succes!

Route A73 afslag 17

Maalbekerweg 25

5951 NS Belfeld

T 077-4751782

E info@brasseriemaasduinen.nl

I www.brasseriemaasduinen.nl

Fooddrome in Villa Flora

De voorbereidingen voor de realisatie van Fooddrome zijn in volle gang. Met support van PLUS Retail creëert Geert Benders met de realisatie van Fooddrome hét vers-food-paleis van Nederland. Op 7.500 m2 smelten retail, horeca, educatie en recreatie medio 2014 samen in Villa Flora, Greenport Venlo Campus. Fooddrome is een vers-food-paleis waar consumenten en zakelijke gebruikers authentieke, bijzondere, lekkere en verantwoorde producten kunnen kopen van vooral Nederlandse bodem; waar jong en oud kunnen zien (en leren) hoe de voedselketen werkt en hoe kwaliteitsproducten tot stand komen. In een inspirerende omgeving waar het ambacht, de authenticiteit en het verhaal achter het product de boventoon voeren, kunnen de producten ter plekke worden geconsumeerd of gekocht om thuis klaar te maken. Het gehele assortiment is bovendien ook online te bestellen en wordt gekoeld bezorgd. Fooddrome biedt Nederlandse producenten een kans om zich rechtstreeks aan de consument te presenteren. Partnership is mogelijk op ieder niveau in de voedselketen en op tal van terreinen; van conceptontwikkeling en financiële participatie tot het aanbieden van authentieke, unieke producten.

Het MKB werkt in de wolken

Als het aan Qwezz Cloud ligt, werken heel Venray en Horst over een paar jaar in de wolken. ‘In de Cloud’ werken is hot en voor MKB-bedrijven zijn er enorme voordelen te behalen. Het nieuwe bedrijf, gestart door Luc van Hartingsveldt en Paul Engelen, twee ervaren ICT-ondernemers uit Venray, maakt veilig werken in de Cloud mogelijk. “De Cloud kun je samenvatten als: onbezorgd werken, overal”, vertelt Luc.

Luc en Paul zijn de eigenaren van  Luc-IT en Qwezz ICT, bekende namen in Venray en Horst. “Onze huidige bedrijven blijven gewoon bestaan”, benadrukt Paul. “Wij voorzien nog steeds graag in klassiek netwerkbeheer. Werken in de Cloud is voor veel ondernemers nieuw en spannend. Onze jarenlange ervaring in het Noord-Limburgse bedrijfsleven geeft ondernemers het vertrouwen dat in de Cloud werken niet eng is.” Luc: “Bij in de Cloud werken staan de servers bij ons in plaats van bij de klant. Voor een vast bedrag per maand per medewerker krijgt de klant veilige opslag van gegevens, inclusief back-up, toegang tot een professionele helpdesk en overal toegang tot mail en bestanden. Hierdoor krijgt de ondernemer grip op zijn kosten.” Voor meer informatie over Qwezz Cloud: www.qwezz.nl 

autotestdag

De testrijders en dealers werden ontvangen bij Niëns Horeca te Maasbree, waar de lunch werd geserveerd.

Terugblik op de

Green- en Funtestdag

fotografie ME Fotografie

Volgende stoplocatie: Toverland.

Carla Verweerden van Moda Bardolino showde haar collectie vrijetijdskleding voor heren met onder andere een speciaal jack dat ideaal is voor het rijden in een cabrio.

Bij De Schatberg werden de eerste

testverslagen ingevuld.

Het gebruikelijke hapje en bijpassende drankje mochten daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Datum: 13 juni

Locaties:

Niëns Horeca in Maasbree, Landal Domein de Schatberg in Sevenum, Toverland in Sevenum

Geteste auto’s:

Volkswagen Golf Bluemotion, Alfa Romeo Giulietta, Ford Kuga, MINI Roadster, Renault Megane CC, SEAT Leon FR, Jaguar F-TYPE, Alfa Romeo Mito, BMW 1-serie, Volkswagen Golf GTI, Nissan Leaf, Peugeot 208 GTI, Smart, Mercedes CLA, Mitsubishi Spacestar

Ook was er de gelegenheid om de eerste bevindingen even mondeling met medetestrijders door te spreken.

Ook hier werden na afloop van de tweede testrit de prestaties van de geteste wagens uitvoerig besproken.

De volgende stoplocatie was op de parkeerplaats.

Het invullen van het testformulier was bij afwezigheid van een tafel soms wat improviseren.

De deelnemers:

Thijs Smeets, Moda Bardolino

Dion Leijtens, Tulip Inn Sevenum

Mieke Hees, Aviso Communicatie

Pieter-Jan Camps, De Merwijck BouwIQ

Marlon Crooijmans, Facility Support

Stan-Mark Berden, Gilde BT

Danny van Sommeren, Golflinked

Marco Janssen, Green People Recruitment

Floor Vossen, Helichem

Ondertussen stonden de auto’s klaar om aan de volgende testrit richting Toverland te worden onderworpen, waar na een korte stop weer door werd gereden naar Niëns Horeca voor een afsluitende borrel.

Ongewone locatie of niet; het invullen van

het testverslag werd door alle testrijders

uiterst secuur gedaan.

Gelukkig deden de meeste wagens ook uitstekend

dienst als schrijfsteun.

De dealers

Koen van Vuuren, Nick Brouwer en

Albert Rodenburg van AutoArena Venlo

Eric Sarfeld van Auto Creemers

Esther Langevelt van L. van den Hombergh

Linda Geris en Ruud Janssen van

De Maassche Venlo

Peter Hommes van Autobedrijf J.Jansen Venlo

Laurent Metten van Peugeot Maaspoort Venlo

Mark van Ham van Jaguar-Demandt

Maastricht-Airport

André Kompier van EMA Venlo

De deelnemers:

Richard Swaghoven, Incasso Persoonlijk

Ralf Holzapfel, Lagotronics Projects

Robert van Klooster, LR Internet

Ralf Thijssen, Meulenkamp Advocaten

Eric Nabuurs, N2People

Jacqueline Hermsen, PTAH kunstadvies

Paul Engelen, Qwezz ICT

Rob Leurs, Rob Leurs Juwelier

Alwin Sahr, Sportmobiel

Guus Quaedvlieg, Vlaminckx Advocaten

Uniek cross-over

moment in Maasbree

BoB Noord-Limburg Business

fotografie karim de groot

Het combineren van twee evenementen gaf de deelnemers aan de BoB-borrel een mooi extra voordeel. Zij konden namelijk een ritje te maken in de aanwezige auto’s van de dealers, die gedurende de autotestdag overdag al goed warm waren gedraaid door de testrijders. Om 18.00 vond de aftrap plaats. Na het welkomstwoord van organisator Danny Toonen ging het woord naar Mike Brüll en Jeroen Wilbrots van Klanten Vertellen.

De heren presenteerden een klanten-beoordelingssysteem wat bij een aantal dealers al bekend was en de nodige discussie losmaakte. Vervolgens was het woord aan Carla Verweerden van Moda Bardolino die voor de gelegenheid een deel van haar mooie collectie exclusieve herenkleding tentoongesteld had. Zij gaf een korte pitch over haar assortiment dat voornamelijk uit maatkleding bestaat. Daarna volgende een heerlijk buffet verzorgd door Niëns Horeca met als gezellige afsluiter een heuse klassieke ijskar. Na het diner was er de mogelijkheid om een rondleiding door het pand van Niëns Horeca te volgen en werd de avond afgesloten met een informele borrel. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde avond. �

Op donderdag 13 juni 2013 vond de tweede BoB-borrel plaats voor ondernemers uit Noord-Limburg. Deze keer sloot het evenement aan op de inmiddels populaire autotestdag, waardoor er een cross-over moment werd gecreëerd. Veel deelnemers van de testdag namen namelijk ook deel aan de BoB-borrel bij Niëns Horeca in Maasbree.

Wilt u BoB-lid worden, of eenmalig gratis en vrijblijvend een BoB-bijeenkomst bijwonen? Meer informatie kunt u vinden op www.noordlimburgbusiness.nl/bob of opvragen bij BoB-organisator Danny Toonen: danny@vanmunstermedia.nl of 024-3503240.

Stan-Mark Berden, Gilde BT

“Deelnemen aan de Green-& Fun autotestdag van Noord-Limburg Business was zeker de moeite waard. Ik heb de testdag ervaren als een goed georganiseerde en leuke middag. Met name de combinatie tussen het op een informele manier spreken met bestaande en nieuwe contacten en het kunnen testen van verschillende mooie 'fun' auto's, heb ik als zeer positief ervaren. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij.”

Testrijders aan

het woord

De deelnemers van de green- en funtestdag waren erg te spreken over de testdag. Omdat tevreden klanten de beste ambassadeurs van een bedrijf zijn, laten we hen graag zelf aan het woord.

Jacqueline Hermsen,

PTAH kunstadvies

“Het was voor mij de tweede keer dat ik deelnam aan de autotestdag en wederom was het een gezellige dag. Een goed aanbod aan auto's met een leuke route naar de verschillende locaties, altijd goed georganiseerd! Jammer dat ik vroeg weg moest!”

Ralf Holzapfel, Lagotronics

“Lekker netwerken in een ongedwongen setting, waarbij we met mede ondernemers uit Noord-Limburg vier testritten met een gevarieerd aanbod van auto’s hebben kunnen maken.  Tijdens de tussenstops hebben we, onder het genot van een hapje en drankje, de rijervaringen kunnen delen.”

Marco Janssen,

Green People Recruitment

“De Green & Fun autotestdag was perfect georganiseerd, zodat iedereen veel tijd had om met elkaar kennis te maken en te netwerken. Daarnaast heb ik samen met de andere gasten genoten van het wagenpark. Van een volledig elektrisch aangedreven auto tot een supercharged 3 liter cabrio!”

Rob Leurs,

Rob Leurs Juwelier

“Ik vond het een bijzonder geslaagde dag waarbij we informeel kennis met elkaar konden maken en bovendien enkele recent op de markt gebrachte auto’s konden testen. Hierbij waren enkele zeer speciale exemplaren zoals de BMW 1-serie M en natuurlijk de Jaguar waarvan je hart al sneller gaat kloppen als je hem start, laat staan als je er in rijdt. Het rijden in een volledig elektrische Nissan is iets wat leuk is om te proeven maar past natuurlijk iets minder bij sportieve rijders, waaronder ik mijzelf toch schaar.”

Ralf Thijssen,

Meulenkamp Advocaten

“De Green- en Funtestdag was een groot succes. Mooi om in auto’s uiteenlopend van de Nissan Leaf tot de Jaguar F-type te genieten van het Noord-Limburgse landschap en ondertussen ook nog leuke nieuwe mensen en bedrijven te ontmoeten. Meulenkamp Advocaten is er de volgende keer graag weer bij.”

MINI Roadster

Dealer: De Maassche MINI

Afgevaardigde tijdens testdag: Linda Geris

Floor Vossen: “Wanneer je in deze wagen rijdt, heb je een zeer comfortabel en veilig gevoel. De wegligging is prima en ook de afwerking is in orde. Een MINI beveel je niet aan, die wil je gewoon hebben.”

Dion Leijtens: “Deze drukke, speelse auto levert je tijdens het rijden gegarandeerd veel fun. Het uiterlijk is grappig en speels. Voor mijn lengte is de wagen ietwat aan de krappe kant, maar zeker als je geen kinderen hebt is de MINI zeker het overwegen waard.”

Eric Nabuurs: “Ik vind dit een erg leuke auto. Hij scoort op alle aspecten zoals rijgedrag en comfort goed. De prijskwaliteitverhouding is prima, je betaalt immers ook voor het imago. Dit is een dikke wagen waar je mee gezien mag worden.”

Alwin Sahr: “Het was erg leuk om in deze wagen te rijden met de kap open. De vering draagt bij aan het sportieve gevoel. Dit is een absolute funauto.”

Specificaties

Merk: MINI

Model: Roadster

Type: Cooper

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1598 cc

Vermogen: 122 pk

Koppel: 160 nm

Verbruik: 1 op 17,5

Acceleratie: (0 tot 100) in 9,2 seconden

Topsnelheid: 199 km/h

Uitrusting: John Cooper works Aerodynamic Kit,

Navigatie, Bluetooth, Xenon

Verkoopprijs: € 36.852,-

Leaseprijs : € 715,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 27.495,-

Informatie: www.demaasscheMINI.nl

BMW 1-serie

Dealer: De Maassche BMW

Afgevaardigde tijdens testdag: Ruud Janssen

Marlon Crooymans: “De buitenkant is niet heel erg fancy, maar de wagen rijdt wel echt fantastisch. Als je een jonge, dynamische auto wil waarbij je dit niet aan de buitenkant ziet, moet je deze aanschaffen. Ik ben verliefd op deze pittige en snelle wagen!”

Guus Quaedvlieg: “Dit is echt een racemonster, een wolf in schaapskleren! De wagen heeft waanzinnige rijeigenschappen, dus als je van formule 1-rijden houdt, is dit een hele geschikte auto. Maar pas op met het sponsoren van de staatskas.”

Ralf Holzapfel: “Dit is een echte racewagen; het rijgedrag is subliem en de pk’s sturen zeer makkelijk weg. De afwerking is zeer hoogwaardig. De prijs is wat aan de hoge kant, maar deze auto is echt voor de raceliefhebber en die zal de prijs kwaliteit goed vinden.”

Pieter-Jan Camps: “Dit is inderdaad een wolf in schaapskleren, een onopvalllend racebeest. De wagen is mooi maar door zijn eenvoud niet te opzichtig. Het comfort maakt het plaatje compleet. Helaas is mijn rechtervoet voor zo’n auto te zwaar. Ik zou binnen een week 1000 euro aan bekeuringen bij elkaar rijden.”

Specificaties

Merk: BMW

Model: 1-serie

Type: M135i xDrive

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2979 cc

Vermogen: 320 pk

Koppel: 450 nm

Verbruik: 1 op 12,8

Acceleratie: (0 tot 100) in 4,7 seconden

Topsnelheid: 250 km/h

Uitrusting: Adaptief M onderstel, leder, navigatie,

Bluetooth, Harman Kardon sound system, xenon

Verkoopprijs: € 72.543,-

Leaseprijs : € 1.527,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 24.990,-

Informatie: www.demaasscheBMW.nl

Nissan Leaf

Dealer: J.Janssen

Afgevaardigde tijdens testdag: Peter Hommes

Ralf Thijssen: “Deze wagen rijdt erg rustig en is daarmee qua rijgedrag comfortabel en prettig. Met deze wagen sta je nooit aan de pomp de hoge benzineprijzen te bewonderen en ben je bovendien zuinig en milieuvriendelijk bezig.”

Mieke Hees: “Deze Nissan heeft het vooroordeel dat dit een wagen voor oude mensen zou zijn, tijdens de testrit zeker ontkracht. De Leaf rijdt verrassend lekker mits je je aan de snelheidsregels houdt. Voor mensen die duurzaam willen rijden en korte afstanden afleggen, is deze wagen het overwegen waard.”

Rob Leurs: “Dit is een mooie wagen met een prachtige kont. Persoonlijk zou de wagen voor mij iets spannender mogen, maar voor de doelgroep voldoet deze wagen zeker aan die eis. Daarnaast is de Nissan keurig afgewerkt en voelt het stuur fijn aan.”

Marco Janssen: “Deze wagen rijdt comfortabel en geruisloos maar de afwezigheid van geluid en daarmee van een gedeelte van de beleving is wel even wennen. Qua uitrusting is de auto compleet. Zakelijk is de Leaf zeker interessant vanwege de fiscale voordelen.”

Specificaties

Merk: Nissan

Model: Leaf

Type: Comfort pack

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: n.v.t.

Vermogen: 109 pk

Koppel: 280 nm

Verbruik: n.v.t.

Acceleratie: (0 tot 100) in 11,9 seconden

Topsnelheid: 145 km/h

Uitrusting: Climate control, achteruitrijcamera,

navigatie, metaalkleur, l.m. velgen

Verkoopprijs: € 32.920,-

Leaseprijs : € 760,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 23.890,-

Informatie: www.autobedrijf-janssen.nl.

Renault Megane CC

Guus Quaedvlieg: “Dit is een leuke, mooie cabrio, echt een Franse funwagen.”

Dion Leijtens: “Deze volwassen auto voelt degelijk aan. De afwerking van het interieur is mooi, maar heeft niet te veel blingbling. Het is een ingetogen cabrio en door het vaste dak is deze auto ook zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat.”

Stan-Mark Berden: “Ik vind dit een comfortabele, ruime cabrio met prima rijgedrag. De prijs kwaliteitverhouding is redelijk voor een dergelijke wagen. Ideaal voor sportieve rijders zonder kinderen.”

Pieter-Jan Camps: “In deze cabrio kan je heerlijk laid-back rijden met open dak; alleen de zon en de zee ontbraken nog. Doordat de wagen is compleet is, is de prijs kwaliteitverhouding heel goed. Dit is onder andere een hele fijne vrijetijdsauto.”

Danny van Sommeren: “Deze wagen maakt een goede eerste indruk. De Megane ligt stabiel op de weg en maakt weinig geluid. Dit is onder andere een prima cabrio voor een zakelijke dame die niet al te veel op wil vallen.”

Specificaties

Merk: Renault

Model: Megane CC

Type: 130 TCE Dynamique

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1397 cc

Vermogen: 130 pk

Koppel: 190 nm

Verbruik: 1 op 13,7

Acceleratie: (0 tot 100) in 9,6 seconden

Topsnelheid: 200 km/h

Uitrusting: Navigatie, climate control, Xenon, leer, cruisecontrol, pdc voor en achter

Verkoopprijs: € 33.990,-

Leaseprijs : € 738,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 33.990,-

Informatie: www.autobedrijf-janssen.nl.

Volkswagen Golf Bluemotion

Dealer: AutoArena Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Albert Rodenburg

Mieke Hees: “Dit is een ideale optie voor mensen die een degelijke wagen zoeken met veel rijcomfort. De 14% bijtelling maakt de wagen zeer interessant voor de zakelijke rijders.”

Dion Leijtens: “De Volkswagen Golf heeft een volwassen uitstraling en is strak afgewerkt. Het rijgedrag vind ik erg vlot als je die vergelijkt met de Polo Bluemotion. Dit is echt een no-nonsens auto.”

Ralf Holzapfel: “De auto oogt als een echte Golf. De rijprestaties zijn super en het interieur is zeer mooi afgewerkt. Deze mooie, sportieve wagen heeft ook nog eens een nieuwe motor van 110 pk en maar 14% bijtelling. Dat maakt dat de prijs kwaliteitverhouding zeer goed is.”

Rob Leurs: “Vroeger was dit model een volksautootje, maar nu is het een prachtige wagen die zichzelf heerlijk gedraagt. Als je in deze Golf stapt voel je de degelijkheid. Voor de zakelijke rijder is dit een prima en verstandige keuze.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Golf

Type: 1.6 TDI Bluemotion

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1598 cc

Vermogen: 110 pk

Koppel: 250 nm

Verbruik: 1 op 31,1

Acceleratie: (0 tot 100) in 10,5 seconden

Topsnelheid: 200 km/h

Uitrusting: Executive pakket, elektrische ramen achter, spraakbediening, 16” LM-Velgen

Verkoopprijs: € 30.645,-

Leaseprijs : € 442,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 25.490,-

Informatie: www.autoarena.nl

SEAT Leon FR

Dealer: AutoArena Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Nick Brouwer

Guus Quaedvlieg: “Dit is een zeer sportief karretje, maar gezien mijn lengte ietwat aan de kleine kant. Tegen een redelijke prijs heb je een vlotte wagen met leuke technische snufjes.”

Robert van Klooster: “Deze SEAT Leon is sportief en luxueus tegelijkertijd. Je betaalt er een hele redelijke prijs voor, dus de prijs kwaliteitverhouding is prima in orde.”

Pieter-Jan Camps: “De auto is degelijk maar vertoont toch verrassend leuk rijgedrag. Een tweede verrassing was de mooie afwerking en het complete plaatje. Je krijgt veel auto voor relatief weinig geld.”

Richard Swaghoven: “Dit is een topwagen. De SEAT FR verrast je op ieder vlak, maar de grootste verrassing is de lage prijs ten opzichte van de kwaliteit. Rijden in deze wagen is een echte beleving.”

Thijs Smeets: “Ik vind dit een fijne, comfortabele SEAT Leon. De lane-assist is een leuke en handige veiligheidsondersteuning. Ideaal voor sportief rijplezier.”

Specificaties

Merk: SEAT

Model: Leon

Type: 1.4 Tsi FR

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1395 cc

Vermogen: 140 pk

Koppel: 250 nm

Verbruik: 1 op 19,2

Acceleratie: (0 tot 100) in 8,2 seconden

Topsnelheid: 211 km/h

Uitrusting: FR uitvoering, Full-Led verlichting,

Sportonderstel, LM-Velgen 18inch,

Dubbele uitlaat, Lane-assist, Stoelverwar- ming, navigatie incl. blue-tooth carkit

Verkoopprijs: € 29.364,-

Leaseprijs : € 395,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 18.250,-

Informatie: www.autoarena.nl

Volkswagen Golf GTI

Dealer: AutoArena Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Koen van Vuuren

Floor Vossen: “Van binnen is dit een echte Volkswagen. De afwerking is fraai met het lederen stuurwiel en de ruitenbekleding die typerend is voor de Golf GTI. In deze heerlijke snelle wagen kun je heel comfortabel rijden. Echt een auto voor de liefhebber.”

Paul Engelen: “Dit is een degelijke, snelle Volkswagen met leuke GTI-accenten. Ook zitten er leuke raffeltjes en plopjes in de uitlaat. De prijs is voor sommigen wellicht wat aan de hogere kant, maar dit is wel echt een hebbeding.”

Marco Janssen: “Ondanks het sportonderstel en de wielen van 19 inch doorsnede, rijdt deze Volkswagen erg comfortabel. In deze uitvoering is het een zeer complete en sportieve auto en een topafwerking en dito uitstraling. Lol hebben in een Golf. Dat kan zeker.”

Eric Nabuurs: “Deze auto past bij iemand die er een sportieve rijstijl op na houdt maar er ook zakelijk in wil rijden. De Volkswagen heeft een prima prijs kwaliteitverhouding.”

Danny van Sommeren: “Dit is een auto voor de sportieve automobilist. De Golf is snel en het rijgedrag is goed. Echte Deutsche Gründlichkeit.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Golf

Type: GTI

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1984 cc

Vermogen: 230 pk

Koppel: 350 nm

Verbruik: 1 op 15,6

Acceleratie: (0 tot 100) in 6,4 seconden

Topsnelheid: 250 km/h

Uitrusting: Keyless entry, 65% getint glas achter,

Spiegelpakket, Executive plus pakket,

Mistlampen met led, 19’’lm velgen

‘santiago’, Xenon plus, PDC

Verkoopprijs: € 45.678,-

Leaseprijs : € 699,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 33,690,-

Informatie: www.autoarena.nl

Alfa Romeo Giulietta

Dealer: Auto Creemers Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Richard Creemers

Marlon Crooymans: “Deze wagen heeft een jonge en sportieve uitstraling die zeker opvalt. Als je een soortgelijke uitstraling zoekt, is de Alfa Romeo zeker het overwegen waard.”

Marco Janssen: “Dit is een sportief ogende én rijdende auto die positieve associaties opwekt. De Alfa Romeo heeft echt een eigen identiteit.”

Ralf Thijssen: “Het rijgedrag is sportief en pittig. De afwerking is mooi en strak. Ik vind bovendien het Italiaanse design erg mooi.”

Pieter-Jan Camps: “Deze mooie, sportieve auto ligt strak op de weg en is bovendien ook lekker stil.”

Thijs Smeets: “Deze wagen was een stuk degelijker dan ik had verwacht. Bovendien zit er ook veel power onder de motorkap. Een fijne auto voor een fijne prijs.”

Alwin Sahr: “Het exterieur en interieur van deze Alfa zijn mooi afgewerkt. De leren stoelen dragen bij aan het comfort. Iemand die in de Golf-klasse een onderscheidende auto wil rijden en gecharmeerd is van Italiaans design, zou deze wagen zeker moeten overwegen.”

Specificaties

Merk: Alfa Romeo

Model: Giulietta

Type: 1.4 MulitAir, Limited Edition Sport

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1398 cc

Vermogen: 170 pk

Koppel: 250 nm

Verbruik: 1 op 19

Acceleratie: (0 tot 100) in 7,7 seconden

Topsnelheid: 218 km/h

Uitrusting: Navigatie, Bluetooth, parkeersensoren, 18” lm velgen, Brembo remsystemen, sideskirts,sportpedalen, regen- en

lichtsensor

Verkoopprijs: € 31.775,-

Leaseprijs : € 630,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 30.900,-

Informatie: www.autocreemers.nl

Mitsubishi Spacestar

Dealer: Auto Creemers

Afgevaardigde tijdens testdag: Eric Sarfeld

Floor Vossen: “Binnen zijn klasse is dit een mooi afgewerkte wagen. Bovendien is de Spacestar zuinig en heeft deze vier deuren, wat de wagen zeer praktisch maakt. De prijs

kwaliteitverhouding is goed, zeker als je die vergelijkt met andere auto’s in die klasse.”

Ralf Holzapfel: “Een ideale wagen voor stadsverkeer. Het rijgedrag is goed, net als de prijs kwaliteitverhouding.”

Danny van Sommeren: “Deze wagen ziet er leuk en netjes uit en is daarmee uiterst geschikt voor stadsverkeer. De prijs kwaliteitverhouding is prima.”

Specificaties

Merk: Mitsubishi

Model: Space Star

Type: 1.0 Entry

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 999 cc

Vermogen: 71 pk

Koppel: 88 nm / 5.000 tpm

Verbruik: 1 op 25

Acceleratie: (0 tot 100) in 13.6 seconden

Topsnelheid: 172 km/h

Uitrusting: Active Stability & Traction Control, Brake Assist, Dagrijverlichting, ABS met EBD,

6 Airbags

Verkoopprijs: € 8.790,-

Leaseprijs : € 240,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 8.790,-

Informatie: www.autocreemers.nl

Alfa Romeo Mito

Robert van Klooster: “Deze wagen rijdt zeer soepel, biedt veel comfort en bovendien is de motor zeer stil. Als je op zoek bent naar een kleine, zuinige, fijne auto met een stoere look, dan is dit de ideale auto.”

Dion Leijtens: “Dit is een speelse wagen met een ruim interieur dat is voorzien van mooi bruin leer. Als ik deze Alfa morgen mag inruilen voor mijn Volkswagen Polo is de keuze snel gemaakt.”

Rob Leurs: “Een mooi afgewerkte auto met een lekker sportief smoeltje. In deze wagen val je op in positieve zin. Voor de prijs krijg je een zeer aantrekkelijke auto met bovendien veel beleving. Ook de bijtelling is erg gunstig.”

Specificaties

Merk: Alfa Romeo

Model: Mito

Type: 1.3 JTDm

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1300 cc

Vermogen: 85 pk

Koppel: 200 nm

Verbruik: 1 op 29

Acceleratie: (0 tot 100) in 12,5 seconden

Topsnelheid: 174 km/h

Uitrusting: Leer, parkeersensoren, dual zone climate control, cruise control, DNA, ESP

Verkoopprijs: € 22.400,-

Leaseprijs : € 408,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 19.950,-

Informatie: www.autocreemers.nl

Jaguar F-TYPE

Dealer: Jaguar Demandt Maastricht Airport

Afgevaardigde tijdens testdag: Mark van Ham

Ralf Thijssen: “Deze wagen is fantastisch; comfortabel maar toch ongelofelijk pittig en sportief met een fantastisch geluid. Als je een Jaguar een oude mannenauto vindt, heb je deze nog niet gereden! De prijs is vanzelfsprekend aan de hoge kant, maar je krijgt wel heel veel waar voor je geld.”

Eric Nabuurs: “Dit is echt een auto om er eens lekker uit te springen. Bovendien is de aanschaf redelijk betaalbaar.”

Richard Swaghoven: “De eerste indruk is in een woord ‘wauw’. Voor de prijs die je betaalt krijg je een ware belevenis terug.”

Danny van Sommeren: “De Jaguar biedt veel comfort en de afwerking van het interieur is erg mooi. Met deze auto heb je een sportieve ervaring in handen die met name liefhebbers een unieke beleving zal bezorgen.”

Specificaties

Merk: Jaguar

Model: F-TYPE

Type: 3.0 liter V6 Super Charged

Transmissie: Quick shift 8-traps automaat

Cilinderinhoud: 2995 cc

Vermogen: 340 pk

Koppel: 450 nm

Verbruik: 1 op 11,1

Acceleratie: (0 tot 100) in 5,3 seconden

Topsnelheid: 260 km/h

Uitrusting: Aluminium Performance Car, Jaguar

sequential shift, performance remsysteem

Verkoopprijs: € 104.000,- met NL kenteken

tax free € 71.800,-

Leaseprijs : € 1.792,- excl BTW per maand

(full operational, obv. 30.000 p/jr,

4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 89.950,- met NL kenteken

tax free € 61.100,-

Informatie: www.demandt.nl

Smart

Dealer: EMA Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Andre Kompier

Paul Engelen: “Ondanks het feit dat de accu bij een zware voet wat sneller leeg zal zijn, biedt deze wagen verrassend veel beenruimte. Dit is een ideale optie wanneer je veel

kilometers in de stad moet afleggen.”

Thijs Smeets: “Deze wagen heeft een erg sportief uiterlijk en biedt bovendien ook veel comfort. De prijs kwaliteitverhouding is prima.”

Specificaties

Merk: Smart

Model: ForTwo

Type: Electric Drive

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 17,6 kWh

Vermogen: 75 pk

Actieradius: 145 km

Verbruik: n.v.t.

Oplaadtijd: van 0 - 100% 7 uur, snel laden 1 uur

Acceleratie: (0 tot 100) in 11,5 seconden

Topsnelheid: 125 km/h

Uitrusting: Electrisch bedienbare zijruiten, LM-velgen, toerenteller, airconditioning

Verkoopprijs: € 19.228,-

Huur accu : € 65,-

Vanaf prijs: € 9.995,-

Informatie: www.ema.nl

Mercedes CLA

Marlon Crooymans: “Dit is een degelijke wagen met een chique uitstraling. Niet iedereen kiest voor een wagen zoals deze, maar je kunt er zeker mee voor de dag komen.”

Marco Janssen: “De wagen is zeer comfortabel en heeft een uitstekende afwerking. Door zijn opvallende uiterlijk en moderne uitstraling krijg je zeker de nodige aandacht op de weg. Voor de verkoopprijs is er veel keuze op de markt, maar vanwege de bijtelling van 20% is het zeker een interessante optie.”

Guus Quaedvlieg: “De CLA is een mooie, stijlvolle wagen die tegelijkertijd luxe en sportiviteit uitstraalt en ook naar deze uitstraling presteert. De prijs kwaliteitverhouding is zeer goed, je krijgt voor de aanschafprijs een degelijke en complete auto terug.”

Stan-Mark Berden: “Over deze wagen is goed nagedacht. Het comfort is super, het design is perfect en de afwerking is uitstekend. De CLA is sportief en toch praktisch. Erg jammer dat mijn budget de aanschaf van deze geniale wagen in de weg staat.”

Ralf Holzapfel: “Dit is een mooie auto met een degelijk maar toch sportief tintje. De afwerking is goed, al vind ik de navigatie persoonlijk iets minder mooi.”

Specificaties

Merk: Mercedes Benz

Model: CLA

Type: 200 Ambition Urban

Transmissie: 7G-DCT Automaat

Cilinderinhoud: 1595 cc

Vermogen: 156 pk

Koppel: 250 nm

Verbruik: 5,7 liter/100 km

Acceleratie: (0 tot 100) in 8,6 seconden

Topsnelheid: 230 km/h

Uitrusting: Navigatiesysteem, sport stoelen, leder/ stof interieur, 18"LM velgen,

Bi-Xenonverlichting, parkeersensoren voor en achter, privacy glass)

Verkoopprijs: € 45.700,- (incl. BTW/BPM)

Leaseprijs : € 795,- (20.000km/jaar en looptijd van

48 maanden)

Vanaf prijs: € 32.495,-

Informatie: www.ema.nl

Ford Kuga

Dealer: L. van den Homberg

Afgevaardigde tijdens testdag: Esther Langevelt

Paul Engelen: “Dit is een ruime, sportieve wagen die ook nog eens prima functioneert als gezinsauto. De prijskwaliteitverhouding is dik in orde. Ik heb eigenlijk geen reden om deze niet aan te schaffen.”

Mieke Hees: “Deze mooie, complete en stoere auto rijdt heerlijk en heeft bovendien een mooie afwerking. Ik ben positief verrast door de prijs. Je krijgt alles wat je je maar kan wensen tegen een hele schappelijke prijs. Dit is absoluut een optie bij een eerstvolgende aankoop.”

Richard Swaghoven: “Als bestuurder heb je een enorm zitcomfort. Ik zou de wagen aanbevelen aan mensen die op zoek zijn naar een representatieve auto die er op het eerste gezicht normaal uitziet, maar wel een hoog comfortgehalte heeft.”

Alwin Sahr: “Dit is echt een familie SUV. Bovendien wijkt het design af van de grijze massa. De prijs kwaliteitverhouding is goed, voor een redelijke prijs krijg je een volledig uitgeruste wagen.”

Specificaties

Merk: Ford

Model: Kuga

Type: Titanium Ecoboost

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1600 cc

Vermogen: 150 pk

Koppel: 240 nm

Verbruik: 1 op 15,2

Acceleratie: (0 tot 100) in 9,7 seconden

Topsnelheid: 195 km/h

Uitrusting: Spraakbediening, automatisch inparkeren, panoramadak, elektrisch bedienbare

achterklep (handsfree)

Verkoopprijs: € 39.950,-

Leaseprijs : € 635,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 32.465,-

Informatie: www.ford-lvandenhombergh.nl

Peugeot 208 GTi

Dealer: Peugeot Maaspoort Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Laurent Metten

Floor Vossen: “Deze auto heeft een zeer soepele rijstijl en is lekker snel. Als je een mooie sportieve wagen wil, is deze Peugeot zeker interessant vanwege de marktconforme prijs.”

Paul Engelen: “Dit is een leuke ‘gooi- en smijtwagen’ met redelijk wat comfort en een goede afwerking. De prijs kwaliteit is voor het soort auto zijn geld waard, al denk ik dat meneer agent wellicht wat minder enthousiast zal zijn.”

Mieke Hees: “Ik was nooit Peugeot-georiënteerd, maar de testrit heeft mijn kijk op het merk veranderd. De wagen rijdt soepel en pittig, zeker voor een sportieve GTI. De prijs kwaliteitverhouding is meer dan prima; de prijs verraste me positief. Het is een mooie, compacte auto voor iemand die er een pittige rijstijl op nahoudt.”

Rob Leurs: “Ik vind dit een erg leuke en sportieve auto met een geweldige rijbeleving. Ook de afwerking is erg mooi uitgevoerd. Gewoon kopen die auto, al heb ik zelf een voorkeur voor de zwarte uitvoering.”

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: 208 3-deurs

Type: GTi 1.6 THP

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1600 cc

Vermogen: 200 pk

Koppel: 275 nm

Verbruik: 1 op 17

Acceleratie: (0 tot 100) in 6,8 seconden

Topsnelheid: 230 km/h

Uitrusting: Metallic lak Rouge Rubi, glazen

panoramadak, Europa navigatiesysteem, bluetooth carkit, lichtmetalen velgen,

Verkoopprijs: € 27.850,-

Leaseprijs : € 530,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw). GTi 208 vanaf € 249,- via Youlease op 39 maanden

Vanaf prijs: € 25.690,-

Informatie: www.maaspoort.peugeot.nl,

www.voordeellease-youlease.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by