Expeditie TOPvrouw: Laat het glazen plafond maar vallen!

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2013

Laat het glazen

plafond maar vallen!

In de afgelopen jaren is er al veel geschreven over de participatie van de vrouw in de arbeidsmarkt. Er worden bijvoorbeeld te weinig vrouwen aangenomen in bestuursfuncties en ook het afgesproken quotum van minimaal 30% vrouwelijke medewerkers binnen bedrijven wordt vaak niet gehaald. Om vrouwen in hun weg naar de top de nodige ondersteuning te bieden, besloten Iris Teulings en Nancy Steutel Expeditie TOPvrouw te ontwikkelen, een driedaagse cursus die in 2014 van start zal gaan. Een sneak preview vond plaats op 24 november.

Om vrouwelijke ondernemers de kans te geven deze eigenschappen tot bloei te kunnen laten komen in het bedrijfsleven en het glazen glazen plafond te doorbreken, organiseren Iris Teulings en Nancy Steutel in 2014 Expeditie TOPvrouw op landgoed Kortenbos in Meerlo. Dit programma is speciaal ontwikkeld door en voor vrouwen en wil alle ondernemende vrouwen verder helpen hun bedrijfsmatige en persoonlijke doelen te bereiken. Want wat Teulings en Steutel betreft mag het ‘glazen plafond’ gewoon vallen; scherven brengen immers geluk!

Sneak preview

Op zondag 24 november organiseerden Steutel en Teulings een eendaagse sneak preview van Expeditie TOPvrouw waar 11 vrouwelijke ondernemers aan deelnamen, waaronder Ingrid Elshof-Driessen. Zij is werkzaam bij Centrum Djoj, een Centrum voor Persoonlijke Ontwikkeling te Rotterdam waar zij individuele sessies met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling houdt. Voor Elshof Driessen was deelname aan het programma, dat onder andere uit paardencoaching, organisatie-opstelling en meditatie bestond, zeker de moeite waard. “De paardencoaching heeft mij op een prachtige, natuurlijke manier laten zien wat de kracht van leiderschap inhoudt en mijn vertrouwen en ambities versterkt. De organisatie-opstelling heeft mij op een zeer efficiënte manier laten zien wat de oorzaak was van het (nog) niet goed kunnen innemen van mijn plaats binnen de organisatie en ik heb dit later ook daadwerkelijk met behulp van het geleerde kunnen veranderen.” Ook de prachtige locatie en de warme en gastvrije ontvangst werden als zeer prettig ervaren. “Ik kan deelname aan Expeditie TOPvrouw zeker aanraden aan andere onderneemsters. Het nodigt je uit jezelf (nog) meer in je krachten neer te zetten. Het kan je positie beter laten bepalen en je inzicht geven in de kracht en valkuilen van je organisatie. De expeditie is helder, efficiënt en kundig. Overigens is de expeditie ook zeer geschikt voor vrouwen die geen eigen bedrijf hebben maar wel graag hun krachten op andere terreinen willen inzetten.”

Expeditie TOPvrouw

women in business

Over Expeditie TOPvrouw

Op 21 t/m 23 februari, 21 t/m 23 maart en 10 t/m 20 april 2014 vindt ‘Expeditie TOPvrouw’ plaats, een driedaagse cursus bij Kortenbos MBC met maximaal 10 deelnemers. Deze cursus heeft als doel om de werkende vrouw antwoord te bieden op vragen op zakelijk en persoonlijk gebied. De cursus bestaat uit diverse workshops, groepssessies en een ontspanningsbehandeling met energie, inzicht op gebied van jezelf en organisatie en ontspanning als einddoel. Het programma is inclusief verblijf, een Expeditie werkmap, dagelijks onbeperkt koffie, thee, water, parkeren, WiFi, badpakket, vrij gebruik jacuzzi en Finse sauna, dagelijkse sessie van 20 minuten op andullatiesyteem en verblijfsbelasting. Meer informatie: Iris Teulings, 06-11929150, iris.teulings@kortenbos.nl, www.kortenbos.nl, www.facebook.com/expeditietopvrouw, @topvrouwexp

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by