Vaes & Linthorst: Toegevoegde waarde voor RvC/RvT

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2014

Vaes & Linthorst uit Venlo is dé partner als het gaat om werving van commissarissen en toezichthouders. Het belang van commissarissen en toezichthouders voor de input van objectieve adviezen aan bedrijven en organisaties is groter dan ooit. Hoogwaardige kennis, vergaande ervaring en een diepgeworteld netwerk hebben daar aan bijgedragen. Sleutel tot het succes is integriteit en korte, zeer persoonlijke lijnen.

Toegevoegde waarde voor RvC/RvT

Specialist in werving van toezichthouders en commissarissen

“Wij focussen in onze benoemingsprocedures voor leden van Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht natuurlijk op de eerste plaats op competenties van inhoudelijk niveau”, zo vertelt Pascal Vaes, senior consultant en mededirecteur bij Vaes & Linthorst. “Daarbij besteden wij in het bijzonder aandacht aan het persoonsprofiel en aan de individuele kwaliteiten van kandidaten. We

kijken zeer aandachtig naar de persoonlijke instelling, naar de drive, de integriteit en of de kandidaat überhaupt wel past in de teamcultuur van commissarissen of toezichthouders.”

Balans

Vaes: “Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de ervaring en competenties van toezichthouders en commissarissen. Voor beursgenoteerde ondernemingen is dat een absolute voorwaarde om de kwaliteit te waarborgen. Maar dat geldt natuurlijk ook voor MKB (familie)bedrijven en voor maatschappelijke organisaties. De rol binnen de RvC/RvT in een grote organisatie is bepaald geen sinecure. Het betreft een uitdagende combinatie van het professioneel bewaren van afstand tot en met vertrouwd zijn met de leiding van de organisatie. Dat vergt veel wijsheid, flexibiliteit en buigzaamheid. Het gaat bij ons uiteindelijk om het vinden van de juiste balans hierin.”

Commitment

Mede-eigenaar Evert Linthorst knikt bevestigend: “Onze opdrachtgever moet als het ware vanuit een riante stoel kunnen profiteren van onze transparante werving. Wij screenen zeer zorgvuldig en nemen sleutelwoorden als motivatie, visie en eigenheid onder de loep. Het gaat om vertrouwelijkheid en persoonlijk contact. We gaan op zoek naar bewezen ervaring in het bewuste marktsegment. De kandidaat moet openstaan voor samenwerking, kennisoverdracht, passen binnen de cultuur van het bedrijf én managementteam en snel kunnen inspelen op de uitdagingen waarmee de organisatie of instelling te maken heeft of krijgt.”

Netwerk

Vaes: “Professionals die aan deze hoge eisen voldoen, zijn niet gemakkelijk te vinden. Wij hebben toegang tot de niveaus binnen organisaties waar vraagstukken rond het toezicht worden besproken en dienen te worden opgelost. Zo blijven wij op de hoogte van de ontwikkelingen en beschikken mede daardoor over netwerken die ons in staat stellen om die bronnen en kandidaten te benaderen die er in een specifiek geval toe doen. We lichten sollicitanten door, nemen interviews af, trekken referenties na en checken cv’s, op zoek naar kandidaten met de vereiste juiste benadering en instelling. Uiteraard hebben we het liefst kandidaten die nog midden in een eigen carrièreproces zitten.”

Toegevoegde waarde

Linthorst: “Ons netwerk is breed en omvat vrijwel alle branches in de profit- en de non profitmarkt. Het zal niet verbazen dat onze werkwijze bij zoekopdrachten voor toezichthouders op veel aspecten overeenkomt met die bij executive search/headhuntingopdrachten. Daar zit bij ons de ervaring en daarom krijgen wij wél toegang tot toptalenten die voor anderen buiten bedrijf blijven. Een grote toegevoegde waarde voor onze opdrachtgevers!”

www.vel.nl

werving & Selectie

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by