Coverstory Ease Travel Clinic & Health Support

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2017

Wil Greuel, directeur Ease Travel Clinic


Van professionals voor professionals

 

Wij beschermen uw werknemers


Ease Travel Clinic & Health Support is marktleider in Limburg op het gebied van vaccinatiezorg. Het onderscheidt daarin twee segmenten: reisvaccinaties - zowel particulier als zakelijk - en vaccinaties in het kader van de arbowetgeving en het sociaal beleid infectieziekten. Ease ontzorgt werkgevers in hun taak werknemers in risicovolle beroepen te beschermen. Denk aan medewerkers in de zorgsector, brandweer, politie, het MKB en scholen. Ease biedt maatwerk, is flexibel en staat dicht bij zijn klanten.

Fotografie: Henri Peters - fotostudio G2

Vaccinatieprogramma verplicht voor werkgevers?

Ease is met vijf vestigingen de grootste leverancier van vaccinaties in Limburg. Het bedrijf bestaat elf jaar en heeft een sterke reputatie opgebouwd bij particulieren, bedrijfsleven en overheidsinstellingen. Te weinig mensen en ondernemers weten wat Ease kan en doet. Ook is onvoldoende bekend dat het bedrijf met de deskundigheid en kennis van zijn artsen klanten kan verzekeren van een excellente service en medische back-up. Om de proposities van Ease beter voor het voetlicht te brengen, investeert Ease in marketing, publiciteit en acquisitie. Ease' markt is even complex als uitdagend, en Ease is er klaar voor om werkgevers mee te nemen op weg naar een excellent veiligheidsbeleid als het gaat om preventief handelen en vaccinatiezorg.

Beschermen

Elke werkgever is volgens de arbowetgeving verplicht zijn werknemers te beschermen tegen risico's en te zorgen voor een gezonde en veilige werksituatie. Dat betekent onder andere dat zorgmedewerkers die met patiënten in aanraking komen, gevaccineerd moeten zijn tegen bijvoorbeeld hepatitis B. Medewerkers van bijvoorbeeld de groenvoorziening kunnen risico lopen op tetanus. Ook zij moeten beschermd worden door een vaccinatie. Zo zijn er nog wel meer bedrijfstakken waarin bepaalde risico's afgedekt moeten worden. Bovendien hebben bedrijven met een bepaalde omvang de plicht om bedrijfshulpverleners aan te stellen. Indien zij in actie komen tijdens een calamiteit, kunnen ook zij bepaalde risico's lopen. In de praktijk komt het voor dat ondernemers investeren in opleidingen, maar vervolgens vergeten een vaccinatietraject op te starten. Een preventief beleid is dan ook geen overbodige luxe. Zieke werknemers kosten veel geld. Alle reden dus om hen goed te beschermen.

Tijdens werkbezoeken stelt Ease regelmatig vast dat werkgevers onvoldoende op de hoogte zijn en werknemers bijgevolg onvoldoende beschermd zijn. Het is zeker geen onwil. Het gaat om bewustwording van de risico's en het treffen van noodzakelijke maatregelen. Vaak wordt de vaccinatie simpelweg vergeten. Ease geeft regelmatig presentaties aan organisaties in de reiswereld en het bedrijfsleven. De gemiddelde ondernemer heeft veel aan zijn hoofd. Daarom biedt Ease professionele ondersteuning aan zowel grote als kleine ondernemingen. Ons doel is om werkgevers te helpen excellent om te gaan met de veiligheid van hun werknemers. Immers, een gezonde medewerker is de belangrijkste voorwaarde voor succes van elk bedrijf!

Vaccineren

Bij een degelijk vaccinatiebeleid komt méér kijken dan alleen het zetten van een prikje. Ease verzorgt de risico-inventarisatie, brengt in kaart welke vaccinaties nodig zijn, evalueert en registreert de gezondheidssituatie, en stelt vervolgens een vaccinatieplan op. Of het nu gaat om vijf of vijfhonderd werknemers: Ease regelt het. Men beschikt over een mobiel team dat snel ter plaatse kan zijn. Ook voor de zakenman of -vrouw die halsoverkop naar de andere kant van de wereld moet, is er ruimte. Bij Ease is de klant het uitgangspunt - altijd.

Registreren

Met vaccineren alleen is het nog niet klaar. Ease registreert alle handelingen die aan het vaccinatietraject verbonden zijn in een database. Dat gebeurt per medewerker. Daardoor is de opvolging van elke medewerker gewaarborgd. Of het nu gaat om het plannen van de herhaalvaccinatie, het opvolgen van een dossier of het afhandelen van een prikaccident. Ook als de medewerker van werkplek verandert, blijven de gegevens behouden. Dat is een groot voordeel, omdat op die manier geen relevante gegevens verloren gaan. Immers, volgens de Wet bescherming persoonsgegevens en de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst zijn dit gegevens die niet in een regulier personeelsdossier thuishoren.

Ease Connect

Bij Ease werken momenteel 45 mensen. Een aantal van hen bemant het professionele afsprakencentrum. Allereerst regelt het callcenter alle afspraken voor de klanten van Ease. Onder de naam Ease Connect biedt het callcenter zijn diensten ook aan derden aan, zoals huisartsen, (para)medische praktijken en andere zorgaanbieders. Ease Connect is een professioneel callcenter met een duidelijk specialisme voor de zorg. De behoefte aan bereikbaarheid is groot en lastig in te regelen voor zorgondernemers. Dit is een propositie die Ease nog breder in de markt wil zetten, met als doel het ontlasten van de drukke praktijken.

De klant voorop

De werkwijze en professionele attitude van Ease is gericht op tevreden klanten. Het bedrijf is permanent in ontwikkeling om aansluiting te houden bij de behoefte van zijn klanten.


Over Ease Travel
Ease Travel Clinic & Health Support is gevestigd in het Maastricht UMC+ en in Heerlen, Geleen, Roermond en Venlo. Zowel particulieren als ondernemers en bedrijven kunnen er terecht voor vaccinaties en advies. Meer informatie op www.ease-travelclinic.nl of via 0900 - 850 44 66.

Klanten over Ease

"Ease verzorgt de vaccinatieprogramma's voor onze leerlingen zorg en welzijn. De communicatie vanuit Ease is altijd zeer helder en de uitvoering zeer correct. Waar nodig zorgt Ease voor een oplossingsgerichte invulling. Kortom, de samenwerking is uitstekend."

Linda Beerens, Arcus College Heerlen

"De samenwerking met Ease Travel Clinic is prettig. We werken met korte lijnen en persoonlijk contact."

Inge Sprooten, P&O adviseur, azM Herstelzorg/SCF

"Met Ease kunnen we op een efficiënte manier op maat samenwerken. We zorgen er samen voor dat de verpleegkundigen in opleiding vanaf hun start van de opleiding op een veilige, verantwoorde manier het praktijkgedeelte van hun opleiding kunnen uitvoeren. Uiteraard ook in het belang van de patiënt."

Jack van Dongen, sector Zorg & Welzijn, Leeuwenborgh

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by