Column JDS bedrijfsautomatisering bv: 10x Cloud-voordeel

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2017

Jeffrey Naezens, technisch specialist


10x Cloud-voordeel

Werken in de Cloud is hot topic op dit moment. Veel ondernemers hebben er in ieder geval van gehoord of zijn zelfs aan het overwegen om over te stappen. En niet zonder reden, er hangen veel voordelen aan het werken in de Cloud. Wij zetten ze voor u op een rijtje!

 

1) Overal toegankelijk

Altijd naar kantoor gaan om uw werk te doen, is verleden tijd. Met een werkplek in de Cloud maakt het niet uit waar u bent, als u een

internetverbinding en een geschikt device heeft, kunt u uw werk uitvoeren.

2) Bring your own device

Over devices gesproken, ook daar bent u niet meer aan gebonden! Desktop, laptop, tablet, smartphone, thin client? De keuze is aan u.

3) Minder hoge investering in hardware

Wanneer u in de Cloud werkt, maakt u gebruik van een volledig geautomatiseerd datacenter op een andere locatie. Dat betekent dat u minder investeringen hoeft te doen om ervoor te zorgen dat u zelf een volledige omgeving op locatie heeft staan.

4) Minder stroomkosten

Minder hardware betekent automatisch ook minder stroomkosten. Niet alleen vanwege de stroom die de hardware verbruikt, maar ook de airco die anders nodig is om de apparatuur te koelen.

5) Maandelijks aanpasbaar

Weg met het van tevoren inschatten van de omvang van uw abonnement! U kunt per maand uw werkplek(ken) opzeggen dan wel extra toevoegen aan uw abonnement. Ideaal wanneer u onverwacht extra medewerkers in dienst neemt bijvoorbeeld.

6) Echt totale ontzorging

Van inrichting tot beveiliging, van de fysieke omgeving tot de service, alles wordt ontzorgd wanneer u werkt in de Cloud.

7) Security blijft up-to-date

Aangezien echt alles ontzorgd wordt, hoeft u zelf ook minder maatregelen te treffen om uw systemen te beveiligen. U bent altijd verzekerd van een omgeving die voorzien is van doeltreffende beveiligingsmaatregelen en ook het onderhoud wordt voor u uit handen genomen.

8) Geen onvoorziene licentiekosten

We houden het thema 'uit handen nemen' even vast, want ook alle benodigde licenties zullen voor u afgesloten worden. U betaalt een vaste maandprijs per werkplek juist voor deze volledige ontzorging. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken dat er onvoorziene kosten bij komen, qua werkplek in ieder geval.

9) Back-up

Vaak kunt u bij het afsluiten van uw Cloud-abonnement ook aangeven dat u een back-up wilt hebben van uw gegevens en/of mail. Uw IT-partner zal dan zorg dragen voor het veilig stellen en bewaren van uw gegevens. Mocht er toch onverhoopt iets fout gaan waardoor u gegevens kwijtraakt, zijn ze ook zo weer hersteld.

10) Eigen software/applicaties

U moet kunnen werken zoals u gewend bent. Daarom kunt u in uw Cloud-omgeving ook gewoon gebruikmaken van de software en/of applicaties die essentieel zijn voor uw bedrijf en uw werkzaamheden.

Het is niet gek dus dat veel ondernemers 'de Cloud in gaan'. Toch kan het zijn dat een andere oplossing voor uw bedrijf het meest optimaal is. Leg het vraagstuk voor aan uw IT-partner en laat u informeren!

www.jds.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by