Testverslagen bedrijfswagentestdag

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2017

Nissan NV200

Dealer: Janssen Kerres Venlo Afgevaardigde tijdens testdag: Peter Hommes

Erwin Roemen:
"Ik vind het een mooie auto om te zien. Bovendien rijdt deze Nissan heerlijk dankzij de goede wegligging. Het zitcomfort is prima en laat verder niets te wensen over. In de auto zit een fijn audiosysteem. Je krijgt er een ruime, luxe bedrijfswagen voor."

Hans Cuijten:
"Deze auto scoort bij mij boven verwachting. Wat me vooral opviel, was het fijne rijgedrag van deze Nissan. De auto stuurt soepel en heeft een goede wegligging. Op het comfort en de uitrusting heb ik niets aan te merken. Dat is op alle fronten goed. Het is een compacte en efficiënt ingedeelde bedrijfswagen."

Rico Jeuken:
"Het rijgedrag van deze Nissan is me goed bevallen. De auto rijdt lekker en ligt stabiel op de weg. De stoelen hebben een harde zit, wat ik persoonlijk wel prettig vind. Voor de prijs krijg je een auto die niet te groot is maar toch veel laadruimte biedt."

René Houben:
"Ik was onder de indruk van de instapruimte van deze Nissan. Dankzij de hoge zit heb je een goed overzicht op de weg. De motor heeft voldoende trekkracht met een acceptabel geluidsniveau. Het comfort is zeer goed. Alles is overzichtelijk en ergonomisch verantwoord ingericht en gemakkelijk bedienbaar. Ik vind deze auto een aanrader vanwege de compactheid, wendbaarheid en gunstige prijs. Voor mij was Nissan onbekend in het bedrijfswagensegment, maar ik denk dat het een serieuze speler gaat worden."

Specificaties
Merk: Nissan Model: NV200 Type: DCI 110 pk Optima Transmissie: 6 versnellingen, handgeschakeld Cilinderinhoud: 1.500 cc Vermogen: 110 pk Koppel: 240 Nm Verbruik: 1 op 20,4 Uitrusting (speciale opties): airco, centrale vergrendeling Laadruimte: 4,2 m3 Verkoopprijs: € 14.449,- Leaseprijs: € 381,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw) Vanafprijs: € 13.500,- Informatie: www.janssenkerres.nl/nissan


Renault Trafic

Dealer: Janssen Kerres Venlo Afgevaardigde tijdens testdag: Michel Penders

Rick Cuijten:
"De bedrijfswagen is ondanks de indrukwekkende grootte verrassend gemakkelijk om in te rijden. Ook ben ik te spreken over de navigatie en de achteruitrijcamera. Voor iemand met iets minder budget is het een prima auto met veel ruimte en comfort."

Nick van der Sterren:
"Deze Renault Trafic is me qua rijstijl goed bevallen. De auto rijdt lekker en trekt fel op dankzij de turbo. Een groot pluspunt is de laadruimte. Verder is de Trafic compleet uitgerust. Het is een nette auto met veel laadruimte."

Dion van der Sterren:
"Een auto die lekker rustig rijdt, comfortabel is en goed is afgewerkt en meer dan genoeg mogelijkheden biedt. De navigatie evenals de audio werkt goed en zijn gemakkelijk in gebruik. De auto biedt veel luxe en uitstraling."

Rico Jeuken:
"Deze Renault is een fijne auto die prettig rijdt, veel ruimte biedt en bovendien een degelijke indruk maakt. De comfortabele stoelen bieden veel steun en een hoge zit. Voor deze prijs krijg je veel auto."

Hans Cuijten:
"Voor een grote bestelwagen stuurt deze Trafic erg fijn en reageert deze ook snel. Het interieur vind ik wat compact, maar gaat niet ten koste van het zitcomfort. Het is een plezierige auto die voor zakelijke doeleinden zeer interessant is."

Robert Klomp:
"Deze Trafic heeft een basis aankleding, maar is toch compleet. Ondanks het tussenschot is er genoeg zitruimte. Het is echt een werkpaard met grote deuren waardoor de laadruimte goed bereikbaar is. Binnenin heeft de Trafic veel opbergvakken. Deze Renault is in dit segment scherp geprijsd."

Jiri Ambroz:
"Wat mij het eerste opviel, was de mooie vorm van het 'busje'. Voor een bedrijf dat een niet te grote bestelauto wil, is dit zeker een aanrader."

Specificaties
Merk: Renault Model: Trafic L1H1 T29 Type: 120PK Dci Turbo Luxe Transmissie: 6 versnellingen, handgeschakeld Cilinderinhoud: 1.598 cc Vermogen: 120 pk Verbruik: 1 op 15,4 Koppel: 300 Nm (1500 rpm) Acceleratie: 12,6 sec Topsnelheid: 166 km/u Uitrusting (speciale opties): Medianavigatie, trekhaak, elektrische ramen Laadruimte: 5,2 m3 Verkoopprijs:  24.400,- Leaseprijs: € 599,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw) Vanafprijs: € 18.490,- Informatie: www.janssenkerres.nl/renault


Volkswagen Crafter

Dealer: Arena BedrijfswagenCenter Venlo Afgevaardigde tijdens testdag: Nick Gielen

Erwin Roemen:
"Ik was erg onder de indruk van deze Crafter. Op alle fronten is deze bestelwagen comfortabel afgewerkt. De stoelen zitten lekker en zijn ook geschikt voor lange mensen. Verder is de auto uitgerust met een prima navigatiesysteem en camera's die een goede aanvulling zijn op de veiligheid. Het is qua prijs beslist geen goedkope auto, maar je krijgt veel waar voor je geld."

Robert Klomp:
"Dit is zonder meer een keurig afgewerkte bestelauto die echt als werkpaard kan worden ingezet. De auto rijdt mede dankzij de soepele automaat heerlijk. Ondanks dat het een bestelauto is, laat de Crafter wat betreft comfort en uitrusting niks te wensen over. Alle bedieningspanelen zijn overzichtelijk geplaatst en binnen handbereik. Het navigatiesysteem werkt prettig en de achteruitrijcamera is overzichtelijk en duidelijk. De prijs is prima, mede door de lage onderhoudskosten."

Arjen van Splunder:
"In één woord een topauto deze Crafter. Dit is wat mij betreft de meest innovatieve bestelwagen in de markt. De auto biedt veel ruimte met prima zittende stoelen die wel een Duitse, harde zit hebben. De Crafter is stevig geprijsd, maar dit is wel in verhouding met de kwaliteit."

Jiri Ambroz:
"Dankzij de pittige motor is dit een fijne auto om in te rijden. De stoelen zitten prima; ik had niet het gevoel dat ik in een bestelwagen reed. Voor de prijs krijg je een compleet uitgeruste bestelwagen met veel kwaliteit. Ik ga zeker de ambulancedienst adviseren om eens een proefrit te maken in deze Crafter."

Marijn Leeijen:
"Wat kan een mens zich nog meer wensen met deze fraaie, degelijke en comfortabel geveerde Crafter? Het navigeren met deze bestelwagen is een fluitje van een cent door zijn goed gepositioneerd en duidelijk scherm. Verder verdienen de achteruitrijcamera, parkeersensoren en trailer assist een pluim. Wat betreft de prijs is deze Crafter wel aan de dure kant, maar gezien zijn kwaliteit en ergonomie zijn prijs volledig waard."

Specificaties
Merk: Volkswagen Model: Crafter Type: Crafter 35 2.0 130kW / 177pk TDI EU6 WB 3640 MM FWD Transmissie: Automaat (8 versnellingen) Cilinderinhoud: 1.968 cc Vermogen: 130 kW / 177 pk Koppel: 410 Nm (1.500-2.000 rpm) Verbruik: 1 op 13 Acceleratie: 11,3 sec. Topsnelheid: 160 km/u Uitrusting (speciale opties): Highline uitvoering, verwarmbare voorruit, achteruitrijcamera, trailer assist, Executive plus pakket. Laadruimte: 10,7 m3 Verkoopprijs: ? 39.160,- Leaseprijs: ? 773,14 (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw) Vanafprijs: ? 21.950,- Informatie: www.autoarena.nl/vw-bedrijfswagens


Volkswagen Caddy

Dealer: Arena BedrijfswagenCenter Venlo Afgevaardigde tijdens testdag: Jos Baggermans

Erwin Roemen:
"Ik was verrast door de compleetheid van deze Caddy. Het is een leuke, compacte bestelauto die veel comfort biedt en uitgerust is met veel extra's. Voor een bedrijf is het een prima investering, zeker gezien de restwaarde."

René Houben:
"Dit is zonder meer een prima afgewerkte auto met een goede en stabiele wegligging. Ik miste wel de zesde versnelling. Volkswagen heeft veel aandacht aan het comfort: prima stoelen en goed bereikbare bedieningscomponenten. Gezien de betrouwbaarheid en hoge restwaarde is het een auto waar je je geen buil aan kunt vallen."

Marijn Leeijen:
"Mijn eerste indruk van deze auto is dat het een goede, degelijke en betrouwbare compacte bestelauto is. Het navigatiesysteem met touchscreen is prettig in de bediening. De auto heeft geen achteruitrijcamera, maar het zicht met normale spiegels en een ruit in het tussenschot is voldoende. Pluspunt is de hoge restwaarde."

Leon Gerrits:
"Het comfort is op zich prima, alleen vond ik de afstand tot het stuur ietwat kort. Helaas staat deze auto niet op mijn verlanglijstje vanwege onvoldoende laadruimte en zitplaatsen voor vier personen."

Specificaties
Merk: Volkswagen Model: Caddy Type: Caddy 2.0 55kW / 75pk TDI EU6 WB 2681 MM Transmissie: 5 versnellingen, handgeschakeld Cilinderinhoud: 1.968 cc Vermogen: 55 kW /75 pk Koppel: 225 Nm (1.300-2.800 rpm) Verbruik: 1 op 21,7 Acceleratie: 12 sec Topsnelheid: 155 km/u Uitrusting (speciale opties): Trendline uitvoering, Beklede scheidingswand met ruit, navigatie en alarmpakket Laadruimte: 3,2 m3 Verkoopprijs: ? 17.810,- Leaseprijs: ? 447,65 (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw) Vanafprijs: ? 13.550,- Informatie: www.autoarena.nl/vw-bedrijfswagens



 

Volkswagen Transporter

Dealer: Arena BedrijfswagenCenter Venlo Afgevaardigde tijdens testdag: Marthy Nas

Dion van der Sterren:
"Deze bestelwagen rijdt soepel en is rijkelijk uitgerust. Het zitcomfort is prima, mede dankzij de goed bereikbare bedieningsknoppen. De prijs staat in verhouding tot de kwaliteit. Een aanrader dus. Alleen voor ons bedrijf te groot."

Jiri Ambroz:
"Dit is een leuke, goed ingerichte auto voor normaal gebruik, bijvoorbeeld personenvervoer en bedrijfsmatige activiteiten. De stoelen zijn eenvoudig in te stellen. Het is een functionele auto zonder al teveel poespas."

Robert Klomp:
"Voor mij blijft de Transporter een herkenbare wagen die heerlijk rijdt en voorzien is van alle toeters en bellen. Het comfort is uitstekend met achterin zitplaatsen voor drie personen. De navigatie is erg duidelijk met een goed display zonder reflectie en handige bediening. Dankzij de degelijke uitstraling is dit een bestelauto waarmee je goed voor de dag kunt komen."

Hans Cuijten:
"Ik heb plezierig en comfortabel gereden in deze Transporter. De auto ligt lekker op de weg en door de hoge zit heb je een goed overzicht op de weg. Met de prettig bedienbare navigatie kom je overal op de juiste plaats. Een pluspunt zijn zonder meer de royale buitenspiegels. De prijs is oké. Daarvoor krijg je een bestelwagen met veel imago, kwaliteit en betrouwbaarheid."

Leon Gerrits:
"Ik was verbaasd over de grootte van de laadruimte met die dubbele cabine. Dit is niet ten koste gegaan van het comfort en beenruimte. Zelfs voor lange mensen is er genoeg beenruimte. De navigatie heb ik niet uitvoerig kunnen testen. Ondanks dat er geen achteruitrijcamera aanwezig is, biedt de auto toch voldoende overzicht door de grote buitenspiegels en ramen in de dubbele cabine."

Specificaties
Merk: Volkswagen Model: Transporter Type: Transporter Dubbele cabine 2.0 103 kW/140pk TDI WB 3400 MM Transmissie: Automaat (7 versnellingen) Cilinderinhoud: 1.968 cc Vermogen: 103 kW / 140 pk (3.000-3.500 rpm) Koppel: 340 Nm (1.500-3.000 rpm) Verbruik: 1 op 17 Acceleratie: 12 sec. Topsnelheid: 181 km/u Uitrusting (speciale opties): Comfortline uitvoering, Executive plus pakket Laadruimte: 4,5 m3 Verkoopprijs: € 37.000,- Leaseprijs: € 718,01 (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw) Vanafprijs: € 19.200,- Informatie: www.autoarena.nl/vw-bedrijfswagens



Mercedes-Benz citan

Dealer: Smeets Autogroep Venlo Afgevaardigde tijdens testdag: Lara Wolff

Nick van der Sterren:
"Het was erg leuk om deze Mercedes-Benz te testen. De auto ziet er goed uit en biedt veel comfort en ruimte. De stoelen zitten lekker en bieden veel steun. De Citan beschikt over goede spiegels en parkeersensoren achter. Voor de prijs krijg je een ruime, comfortabele auto."

René Houben:
"In één woord perfect. Alles klopt aan deze Citan. Het comfort, de ruimte en ergonomische inrichting. Alle bedieningsknoppen zijn goed bereikbaar. De Citan is niet de goedkoopste in zijn klasse, maar je krijgt er een uitstekende bedrijfswagen voor met de luxe van een personenauto. Tel daarbij op de lage onderhoudskosten, betrouwbaarheid en hoge restwaarde. Wat houd je nog tegen. Ik kan deze Mercedes-Benz voor 100% aanbevelen."

Erwin Roemen:
"Deze auto is ondanks zijn compacte afmeting erg ruim. De Citan rijdt lekker soepel en biedt veel comfort. De stoelen zitten prima en zijn ook geschikt voor langere mensen. Ik mis in deze uitvoering wel het navigatiesysteem. Wel is er een prima functionerende radio met USB aanwezig."

Rico Jeuken:
"Een mooie auto om te zien. Dat geldt ook voor het interieur dat erg luxe en comfortabel is uitgevoerd. Het geeft deze Citan een degelijke indruk. Ik heb er met veel plezier in gereden. Wat mij betreft stappen we nu in voor een aangename lange autorit. Ondanks de prijs is het een auto die veel waar voor zijn geld biedt."

Specificaties Merk: Mercedes-Benz Model: Citan Type: 109 CDI KA L Transmissie: Handgeschakeld Cilinderinhoud: 1.461 cc Vermogen: 66 kW Koppel: 220 Nm bij 1750-3000 t/min Verbruik: gecombineerd 1 op 21,7-23,3 Acceleratie: 14,1 sec Topsnelheid: 160 km/u Uitrusting (speciale opties): Chroom Interieurpakket, Lakpakket, Line Ambition, Exterieurpakket Laadruimte: 3,1 m3 Verkoopprijs: € 19.179,12 Vanafprijs: € 11.990,- Leaseprijs: € 360,35 p/m Vanafprijs lease: € 125,- p/m Informatie: www.smeets.ag/citan


Mercedes-Benz Vito

Dealer: Smeets Autogroep Venlo Afgevaardigde tijdens testdag: Roy Stevens

Dion van der Sterren:
"Een representatieve auto die op alle fronten mooi en degelijk is afgewerkt. De rijeigenschappen zijn des Mercedes-Benz: stil en soepel. Op het comfort heeft Mercedes niet bezuinigd. De stoelen zitten erg goed en je kunt zien dat het van een degelijk materiaal is gemaakt. Verder heeft deze Vito een fraai geluidssysteem. De prijs is fors, maar zijn geld volledig waard. Bovendien heeft deze Vito een hoge restwaarde."

Rico Jeuken:
"Deze Vito vind ik de meest luxe auto in het bedrijfswagen segment. De auto is mooi afgewerkt en degelijk gebouwd. Het audiosysteem heeft een zuiver geluid en mooie diepe bas; het kan wedijveren met mijn home cinemaset thuis. Een complete super de luxe auto die wat mag kosten."

Arjen van Splunder:
"Een mooie auto die lekker rijdt en veel ruimte en comfort biedt. Zelfs de stoelen achterin de dubbele cabine zaten heerlijk. Verder is deze Mercedes-Benz uitgerust met alle denkbare opties wat het rijplezier verhoogt. Deze Vito is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je een auto wilt waarmee je zowel zakelijk als privé voor de dag kunt komen, dan is deze Mercedes-Benz een absolute aanrader."

Marijn Leeijen:
"De Vito is een lekkere, dikke auto die zeer representatief oogt en bovenal uitstekend rijdt. Het comfort is van een hoog niveau, wat onder andere te merken is aan de stevige en degelijke stoelen voorzien van een stof met hoge kwaliteit. Tijdens het rijden knalde het geluid uit de boxen. Ik vond het kwalitatief de beste bus die ik getest heb. Mercedes-Benz biedt met deze auto een comfortabele en degelijke auto met veel status."

Hans Cuijten:
"Ik kom superlatieven tekort. De rijeigenschappen, het comfort, de uitrusting: alles aan deze auto klopt. Deze luxe uitvoering van de Vito is niet de goedkoopste. Maar het is zijn prijs, ook zijn imago gezien, volledig waard."

Jean-Paul Kremers:
"Veel valt er niet meer te wensen met deze Mercedes-Benz. Deze auto heeft ruim voldoende vermogen, een hoogwaardige afwerking, is representatief en biedt veel comfort. De stoelen zitten erg fijn met ruime instelmogelijkheden. Op het navigatie- en audiosysteem heb ik niks aan te merken. Door de hoge restwaarde en lage onderhoudskosten is de afschrijving zeer laag."

Specificaties
Merk: Mercedes-Benz Model: Vito Type: Vito 119 CDI KA DC L Transmissie: Automaat Cilinderinhoud: 2.143 cc Vermogen: 140 kW Koppel: 440 Nm bij 1400-2400 t/min Verbruik: gecombineerd 1 op 17,2-17,5 Acceleratie: (0 tot 100 km/u) 9,0 sec Topsnelheid: 206 km/u Uitrusting (speciale opties): Parkeer-pakket, Chroom Interieurpakket, Line Ambition, Audio Navigatiepakket, Licht en zichtpakket, Interieur comfortpakket, Exterieurpakket Laadruimte: 3,9 m3 Verkoopprijs: € 50.924,12 Vanafprijs: € 17.990,- Leaseprijs: € 956,79 Vanafprijs lease: € 188,- p/m Informatie: www.smeets.ag/vito


Fiat Talento

Dealer: Autobedrijf Lennaerts BV Afgevaardigde tijdens testdag: Ed Beurskens

Nick van der Sterren:
"Dit is een heerlijke auto om in te rijden. De Talento is lekker ruim en comfortabel met aangename stoelen. Op deze Fiat zit alles erop en eraan. Voor de prijs krijg je een uitstekend afgewerkte auto met veel ruimte."

Dion van der Sterren:
"Deze Fiat oogt niet alleen fraai, maar heeft ook uitstekende rijeigenschappen. De auto is goed afgewerkt en biedt veel zitcomfort en luxe. Verder is de auto voorzien van een gemakkelijk te bedienen navigatie- en audiosysteem en achteruitrijcamera. Het is zeker een aanrader."

Arjen van Splunder:
"Dit model van Fiat heeft een bekende uitstraling en wordt door meerdere merken op de markt gebracht. De auto biedt voldoende zitcomfort, ook voor lange mensen. Alleen zit dan de versnellingspook in de weg. Voor de rest is de uitrusting compleet. Het is een prima no-nonsens auto tegen een aantrekkelijke prijs."

Jean-Paul Kremers:
"De Talento viel me in alle opzichten absoluut niet tegen. Het testmodel was erg luxe uitgevoerd met comfortabele zittende stoelen van leer. Een leuk gadget vond ik de camera in de spiegel. De prijs viel me dan ook erg mee zeker in vergelijking met de Renault Trafic."

Robert Klomp:
"Een keurige auto die in stijl is afgewerkt. Voorin biedt deze Fiat veel luxe en achterin tref je een mooie werkruimte. De dubbele cabine is ruim en overzichtelijk, en is bovendien uitgerust met comfortabele stoelen. Ook ontbreken de achteruitrijcamera en parkeersensoren niet, die voor elke bedrijfswagen een must zijn. De prijs van Talento is scherp ten opzichte van zijn concurrenten. Een auto die zowel zakelijk als privé zijn aanschaf waard is."

René Houben:
"Ze zeggen weleens: het oog wil ook wat. Dat geldt zeker voor deze Fiat Talento die een prachtig design heeft en zeer mooi is afgewerkt. Het comfort mag er wezen. De auto heeft een ideale instap met comfortabele stoelen. Alleen vind ik het dak wat aan de lage kant. Als je zoals ik lang bent, dan stoot je je hoofd. De prijs/kwaliteitsverhouding is prima mede gezien de afwerking, trekkracht en koppel."

Specificaties
Merk: Fiat Model: Talento Type: Squadra 120 Dubbele Cabine Cilinderinhoud: 1.600 cc Vermogen: 120 pk Koppel: 300 Nm Verbruik: 1 op 14,9 Topsnelheid: 166 km/u Uitrusting (speciale opties): Lederen interieur, luxe dubbele cabine, navigatie, ect Laadruimte: 3,2 m3 Verkoopprijs: € 28.495,- Leaseprijs: op aanvraag Vanafprijs: € 18.250,- Informatie: www.lennaerts.nl, www.fiatprofessional.nl
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by