Coverstory Autoschadegroep Limburg: innovatieve partner timmert hard aan de weg

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2017


Hein Könings, Arjen van Splunder en Stephan de Vries


Autoschadegroep Limburg is met drie full-service personenautowerkplaatsen in Venlo, Weert en Heerlen, een vrachtautowerkplaats in Venlo en drie innameloketten in Roermond, Sittard en Maastricht hét adres voor schadeherstel. Met deze vestigingen bedienen zij geheel Limburg en Oost-Brabant.

Fotografie: ©AvS Photo


Autoschadegroep Limburg heeft alles in huis om schades aan auto's en trucks vakkundig en efficiënt te herstellen. De aangesloten bedrijven, dé autoschadespecialisten van Limburg, handelen het complete schadeherstelproces af, zorgen voor vervangend vervoer en herstellen schade met de grootste zorg en kwaliteit. Deze kwaliteit wordt onder andere geborgd door het ISO-gecertificeerde kwaliteitszorgsysteem. Naast schadeherstel aan auto's en trucks, herstellen zij ook schades aan bestelwagens, caravans, campers, brommobielen en carrosseriebouw. Ook beheersen de bedrijven van Autoschadegroep Limburg specialistische werkzaamheden zoals uitdeuken zonder spuiten, dashboard- en bekledingreparatie en ruitreparatie. Al met al is Autoschadegroep Limburg een innovatieve partner voor elk wagenpark, dealerbedrijven, verzekeraars en tussenpersonen.



Nieuwe aanpak

Autoschadegroep Limburg timmert hard aan de weg. "Door de overname van Hekkert Autoschade in Heerlen vorig jaar, inclusief twee ASN-innamepunten (inmiddels omgedoopt in ASN Autoschade Service Heerlen), zijn we in één klap het grootste ASN-bedrijf van Nederland", legt algemeen directeur Hein Könings uit. "Met drie volwaardige schadeherstelbedrijven (ASN Autoschade Service Dévak Venlo, ASN Autoschade Service Tindemans Weert en ASN Autoschade Service Heerlen) en drie innameloketten (Maastricht, Roermond en Sittard) bestrijken we nagenoeg de hele provincie. De omvang en groei vraagt om nieuwe aanpak. Daar komt ook nog bij dat we snel groeien in het specialistische segment van schadeherstel van trucks en OV-bussen. Daarom hebben we afgelopen zomer het besluit genomen om het management te versterken. De benoeming van Stephan de Vries tot technisch directeur, afgelopen zomer, was de eerste stap. In het najaar hebben we Arjen van Splunder aangesteld als commercieel manager."

Klaar voor de toekomst

Nu het management-team compleet is, is Autoschadegroep Limburg klaar voor de toekomst. De taken zijn daarbij duidelijk verdeeld. Door de uitbreiding kan Hein Könings zich nog meer richten op de verdere uitbouw en de strategie van Autoschadegroep Limburg. Stephan de Vries is verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van alle werkplaatsen en de ASN-innameloketten. Tevens is hij op technisch vlak het eerste aanspreekpunt voor klanten en partners. "Ik ga me, naast de dagelijkse aansturing van alle vestigingen, primair richten op het uniformeren van de werkwijze", vertelt Stephan de Vries. "Hiervoor zijn twee kerndoelen geformuleerd: kostenbesparing door meer efficiency en een nóg betere service voor onze klanten."

Arjen van Splunder gaat zich richten op het commerciële beleid van Autoschadegroep Limburg. "We zien de wereld om ons heen snel veranderen", licht Arjen van Splunder toe. "Waar vroeger een werkplaatsreceptionist besliste waar een schade hersteld werd, worden er tegenwoordig op directieniveau beslissingen genomen. Ook partijen als tussenpersonen, volmachten en leasemaatschappijen moeten de juiste aandacht krijgen. Met de transitie van lokaal sterke bedrijven naar een regionale speler van formaat is Autoschadegroep Limburg ook voor andere partijen interessant geworden." Naast acquisitie zal Arjen van Splunder zich bezighouden met het uitbouwen van het merk Autoschadegroep Limburg en het verder versterken van de marktpositie in Limburg en Oost-Brabant. "Door onze aansluiting bij één van de grootste franchise-organisaties op gebied van autoschadeherstel in Nederland, diverse organisaties, verzekeraars en merkerkenningen kunnen wij altijd voor onze klanten repareren, ongeacht waar deze verzekerd zijn", aldus Hein Könings.

www.autoschadegroeplimburg.nl




AUTOSCHADEGROEP LIMBURG GAAT VOOR DUURZAAM

Niet alleen zijn alle vestigingen van Autoschadegroep Limburg door de stichting Duurzaam Repareren gecertificeerd als duurzaam herstelbedrijf, ook bij de keuze voor het vervangend

vervoer wagenpark wordt voor duurzaam gekozen. Alleen auto's met een A- of B-label en hybride auto's maken onderdeel uit van dit wagenpark. Technisch directeur Stephan de Vries gaat nog een stap verder en heeft eind december 2017 zijn volledig elektrische Opel Ampera E in ontvangst genomen. "Elektrisch rijden wordt de toekomst en de techniek gaat snel vooruit.

De actieradius van de Ampera E is meer dan voldoende om mijn dagelijkse kilometers te rijden." Ook sluit de inzet van deze Ampera E aan bij de certificering als Opel Erkend Schadeherstelbedrijf en reparateur. "Merk-erkend schadeherstel wordt steeds belangrijker. Niet alleen worden nieuwe auto's uitgerust met slimme elektronische veiligheidssystemen, ook worden carrosserieën tegenwoordig voorzien van technologische hoogstanden om de passieve veiligheid te vergroten. Herstel volgens fabrieksvoorschrift is bij deze systemen en innovaties essentieel. Autoschadegroep Limburg zet vol in op deze merk-erkenningen. De groep heeft reeds een diversiteit aan merk-erkenningen."

OVER AUTOSCHADEGROEP LIMBURG

Autoschadegroep Limburg is dé auto- en truckschadespecialist van Limburg.

De groep bestaat uit de volgende vestigingen:

- Truckschade service Devak Venlo Rudolf Dieselweg 26a in Venlo. Tel. 077 - 32 40 143
- ASN Autoschade Service Dévak, Rudolf Dieselweg 26a in Venlo. Tel. 077 - 32 40 143
- ASN Autoschade Service Heerlen, Breukerweg 183a in Heerlen. Tel.  045 - 56 80 210
- ASN Autoschade Service Tindemans Weert, Stekshofweg 1 in Weert. Tel.  0495 - 53 44 86
- ASN Autoschade Service Maastricht, Bersebastraat 6 in Maastricht. Tel.  045 - 56 80 210
- ASN Autoschade Service Roermond, Keulsebaan 500 in Roermond. Tel.  0495 - 53 44 86
- ASN Autoschade Service Sittard, Bergerweg 77 in Sittard. Tel.  045 - 56 80 210


 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by