Artikel

24-05-2019 10:28

Marketing online en offline: ze kunnen niet zonder elkaar

De marketing wereld is al een aantal jaren over aan het gaan van offline naar online. Daarmee bedoelen we dat er een flinke verandering aan de gang is. Het gaat van het drukken van een flyer of reclame op televisie naar een heel ander marketing model. Namelijk een model dat zich meer richt op online advertenties en sociale media. Deze verandering betekent niet dat je geen offline marketing meer nodig hebt. Een combinatie van beide is het allerbeste.


Zoek je het ideale marketing model voor je product of bedrijf? Dan kan je je het best richten op offline (drukken van posters of brochure’s) en online marketing (sociale media). Doe je de offline marketing goed stimuleert dat weer de online marketing en zo werkt het andersom ook.


Persoonlijker
Wanneer je de marketing offline doet heeft dit gelijk een grotere impact op diegene. Doe je het online is het ook makkelijker weg te scrollen voor de potentiele klant. Een nieuwsbrief die via E-Mail verstuurd wordt verdwijnt vaak in de prullenmand of blijft ongelezen. Bij een flyer die je in je handen gedrukt krijgt blijft de boodschap wat langer hangen. De offline marketing wordt ook persoonlijker beschouwd door de klanten en dat vindt men vaak fijn. Als je een goede mix hebt kan je jouw offline marketing gebruiken om het online te stimuleren.


Versterkend
Bij een goede mix kan het dus versterkend werken. Heb je een nieuw product of organiseer je een event? Dan is de marketing online ideaal om aan te geven wat je offline aan het ontwikkelen bent. Je kan sociale media altijd gebruiken om op elk moment van de dag mensen te gebruiken. Met een pakkende promotie kan je iemand online makkelijk overhalen naar je event te komen of je product te laten kopen.

Er zijn ook nog een aantal voordelen aan offline marketing. Niet alleen flyeren en brochures uitdelen werkt goed. Stickers zie je ook veel op straat, je kan ze overal op plakken en soms kijk je er onbewust tegen aan. Een opvallende sticker is handig. Stickers laten drukken bij drukland is ideaal, je kan ze daar laten drukken in alle vormen, maten en kleuren. Als het maar op valt. Men ervaart het tegenwoordig ook als bijzonder wanneer we in het echt worden benaderd. Er is dan meer beleving en het zorgt voor persoonlijk contact, een belevenis, ervaring, sampling en een flyer in de hand gedrukt krijgen blijft een belangrijk onderdeel van je marketing.