Artikel

06-09-2019 10:34

Een moderne en veilige werkplek heeft zo zijn voordelen

Werknemers vragen tegenwoordig veel van werkgevers en dat heeft ermee te maken dat de manier waarop men werkt aan het veranderen is. Iedereen wil een moderne werkplek die uiteraard enorm veilig is. Vooral in de bouw is dit van belang, doordat bouwvakkers dagelijks potentieel levensgevaarlijke toeren uithalen als ze op de steigers staan of op een dak werken.

Er zijn allerlei manieren waarop zo’n werkplek gecreëerd kan worden. Men is de afgelopen jaren steeds efficiënter en slimmer gaan werken, dankzij ongekend veel innovaties. Een van die innovaties is de kooiladder. Een kooiladder zorgt voor een veilige ontsnappingsroute wanneer men hals over kop het dak van een gebouw moet verlaten. Door de omringende kooi zit er een extra laag bescherming om de persoon heen die van de ladder gaat.

Een andere innovatie is dakrandbeveiliging. Dit is een uitstekende (tijdelijke) oplossing om ongelukken op het dak te voorkomen. Dakrandbeveiliging heeft de vorm van een soort dranghek en de onderkant is omgevouwen, zodat het plat bevestigd kan worden op het dak. Mensen zullen dankzij deze beveiliging niet meer van het dak kunnen vallen; er is altijd een reling die ze tegenhoudt. Dakrandbeveiliging is ideaal voor kortere klussen op het dak, omdat het simpel te bevestigen en verwijderen is.

Al met al zorgt een veilige werkomgeving voor een prettige werkomgeving. Het is de verantwoordelijkheid van werkgevers om die veilige omgeving te creëren. Innovaties als dakrandbeveiliging en kooiladders zorgen ervoor dat een risicovolle werkplek, het dak, meer dan prima begaanbaar is. Dat levert voor de werknemers op het dak zodoende een fijne werkomgeving op en zorgt er voor werkgevers voor dat er minder ziekteverzuim is (want minder risico op ongelukken), medewerkers meer tevreden zijn (want ze zien dat het bedrijf om hen en hun veiligheid geeft) en er in kosten wordt bespaard (nogmaals: want minder risico op ongelukken).
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by