Business+ontmoet+business

20-12-2017 10:46

Creatief denken over het fileprobleem

Donderdag 14 december waren de deelnemers aan de eindejaarsborrel van Business Ontmoet Business te gast bij hotel-restaurant Bij Christoffel in Broekhuizen. Deze bijeenkomst stond in het teken van creatief denken.


Hanneke Geurts van Inoutsides trapte de avond af met een korte introductie op creatief denken. Aan de hand van opvallende voorbeelden toonde zij aan dat de vastgeroeste denkpatronen in de ene situatie juist voor opvallende reacties zorgen in een andere situatie. Creatief denken kan in deze situaties juist voor een passende oplossing zorgen. Vervolgens mochten de deelnemers in groepjes op een groot vel oplossingen voor het fileprobleem verzinnen. Omdat zij zich niet hoefden te beperken tot haalbare oplossingen, kwamen er de meest opvallende oplossingen voorbij zoals vliegende auto’s, rijden door tunnels onder de grond en betalen als je stil staat. Vervolgens werden de bladen doorgegeven en mochten de groepjes een oplossing selecteren en deze uitwerken tot een concreet plan. “Het mooie van deze werkwijze is dat je oneindig veel nieuwe ideeën en oplossingen kunt bedenken voor de problemen die binnen je bedrijf spelen. En wanneer je medewerkers deze oplossingen aandragen, is er ook een draagvlak om het toe te passen. Bovendien sta je open voor een nieuwe manier van denken zonder dat je je beperkt hoeft te voelen door aspecten zoals kosten en haalbaarheid.” Na deze sessie serveerde het team van Bij Christoffel een heerlijk walking diner zodat de deelnemers in een ontspannen sfeer konden netwerken.

Het team van Business Ontmoet Business wenst alle deelnemers een gezond en succesvol 2018!


Bent u benieuwd naar onze Business Ontmoet Business bijeenkomsten? U bent meer dan welkom om eenmalig vrijblijvend aan te sluiten. Kijk voor meer informatie op bob.noordlimburgbusiness.nl.

Wilt u ook een keer een Business Ontmoet Business bijeenkomst hosten? Of heeft u een mooie locatie die u graag aan onze leden wilt laten zien? Ook tips voor interessante presentaties zijn van harte welkom! Neem contact op met Aysun Mahubessy-Saruhan (aysun@vanmunstermedia.nl) of Sofie Fest (sofie@vanmunstermedia.nl).
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by